Nu toata lumea lasata de Dumnezeu este perfecta si atunci orice femeie incearca prin orice mijloace sa fie multumita daca nu fericita. Sa separam femeile care vor neaparat sa aiba un copil (daca nu au avut alta posibiliate sa-l aiba), fie prin adoptie sau in vitro de cele care iau anticonceptionale, este o mare diferenta intre ele. Fiecare face ce vrea cu viata lui, noi nu avem niciun drept sa-l judecam, o sa-l judece cel care l-a lasat pe pamant.
Intrebarea este cu talc, pusa de catre un utilizator care s-a intitulat Dumnezeu si cred ca el, stie deja raspunsurile pe care o sa le primeasca.
Oamenii se nasc si traiesc pe pamant din voia Proniei Ceresti si atunci cand sunt adulti iau niste hotarari legate de felul in care doresc sa-si faca viata. Cei care au fost mai putin inzestrati, vor sa-si corecteze acele parti ale corpului pe care le considera perfectibile, iar cei care nu au copii si-si doresc acest lucru, iau masuri fie sa adopte un copil, fie sa faca fertilizare in vitro, pentru a putea aduce pe lume un copil, lucru ce mi se pare absolut normal, pentru toate situatiile expuse. Adoptia contribuie ca multi copii, care nu au fost doriti, sa poata creste in conditiile unui camin cald, care sa le poata oferi dragostea de care altfel ar fi lipsiti. Daca insa este infiat un copil dintr-o familie numeroasa, care nu are posibilitati materiale pentru a-l creste si a-l educa in conditii optime, atunci acelui copil i se ofera o sansa pe care altfel nu ar avea-o, de a fi educat si iubit si de a avea resursele materiale, care sa-l puna pe "linia de plutire", la inceperea vetii de adult. Crezi ca este ceva rau in asta? Eu cred ca nu, este de fapt o solutie buna pentru toata lumea.
Cu privire la anticonceptionale, acestea se folosesc pentru a preveni o sarcina nedorita si mai ales au devenit indispensabile, pentru faptul ca, acum tineretul incepe viata sexuala mai repede decat era in trecut, precum si pentru faptul ca, femeia doreste sa aiba o sansa egala cu barbatul, de a avea un loc de munca si de a putea sa progreseze din punct de vedere profesional si atunci, sarcina este lasata pentru o perioada cand independenta, din punct de vedere material a femeii, se poate realiza. Ca este gresit acest lucru sau nu, nu sunt eu in masura sa apreciz, fiecare om are posibilitatea de a-si inscrie coordonatele vietii lui, asa cum considera necesar. Stiu ca, in viziunea religiei ortodoxe, acest lucru este considerat un pacat, pentru ca femeia ar trebui sa aduca pe lume, "atatia copii cat ii va da Dumnezeu", ori daca ia anticonceptionale, acest lucru nu se mai poate realiza.
Conceptul de astazi al familiei, este altul, parintii isi doresc sa aduca pe lume, mai putini copii, pentru a-i putea creste si educa, in conditii cat mai bune si mai ales pentru faptul ca, starea matariala a marii majoritati a oamenilor, nu le permite un numar mare de copii, pentru ca nu ar avea cu ce sa-i intretina.
Eu cred ca intrebarea a fost de natura retorica si mai cred ca, in mod gresit, utilizatorul TPU care a pus intrebarea, a ales un nume care nu i se cuvine, lucru ce inseamna mai degraba o blasfemie, motiv pentru care ar trebui ca acesta, sa-si aleaga un nume care sa nu sfideze pe nimeni, inclusiv pe Bunul Dumnezeu.
In concluzie, apreciez ca, omul traind liber si independent in societate, poate sa faca orice lucru care nu contravine legii si moralei, iar noi ceilalti privitori, nu avem dreptul de a condamna sau de a ne imixtiona, sub nici o forma, in viata privata a individului, pentru ca acest lucru inseamna ca-i incalcam drepturile personale, pe care le are.
Aprioric, te-as intreba cat te-ai gandit cand ti-ai luat asa un nume... si mai ales cu asa o poza - Che Guevara..Nu?!
Mi se pare o intrebare stupida...cum adica de ce se adopta copii? frate sunt suflete parasite care merita o familie...de ce fertilizarea in vitro? pentru ca nu toate femeile pot avea copii...de ce anticonceptionalele? pentru ca asa considera unele femei ca se protejeaza de un copil pentru care nu sunt pregatite.
App`. Nu ti se potriveste numele si nu i se potriveste nimanui...
Sfat : Du-te la un psiholog...
Paaa
Parerile pot fi controversate...In primul rand, nu trebuie sa iei in desert numele lui Dzeu, care e Unic... Ceea ce ai intrebat insa e foarte just! Dzeu ne-a creiat pe fiecare cu un anumit scop pe pamant... Daca nu ti-a dat copii, stie El de ce... poate are un alt plan cu tine si un copil te-ar impiedica sa-ti onorezi sarcina, sau nu ai fi capabil sa-l cresti...Adoptam copii, ca sa le schimbam putin tristetea in bucurie, daca suntem cu adevarat parinti pentru ei si le satisfacem nevoile lor, nu ale noastre, de aceea trebuie sa ne asumam toata responsabilitatea si sa gandim de 10 ori, inainte de a o face...Pe de alta parte, copii sunt daruri de la Dzeu pe care doar El ni le poate da...asa ca fertilitatea in vitro este doar un egoism al celei care o face...nu poti lua un dar cu forta! Si ca sa impiedici primirea darului lui Dzeu, iarasi este un pacat...Cunosc familii cu foarte multi copii si fericirea din acele case nu o au poate cei cu 1-2 copii...Nu zic ca nu e greu! Dar daca accepti si primesti tot ce vine de la Dzeu, primesti si puterea de a-i creste si resursele, ca prin somn...Si nu spun povesti... Daca ai incredere in El si credinta ca tot ce promite se infaptuieste, nu vei face nimic din ce uraste El...
@unbaiat - evident ca, pentru a dovedi inteligenta, ai si argumente la ceea ce ai scris, nu?
@mariana ai zis asa "In concluzie, apreciez ca, omul traind liber si independent in societate, poate sa faca orice lucru care nu contravine legii si moralei, iar noi ceilalti privitori, nu avem dreptul de a condamna sau de a ne imixtiona, sub nici o forma, in viata privata a individului, pentru ca acest lucru inseamna ca-i incalcam drepturile personale, pe care le are." Si atunci eu de ce sa nu ma intitulez dumnezeu?
Cum adica de ce adoptam copii? Pur si simplu... Daca omul are probleme si nu poate face copii...Si isi doreste asta foarte mult...Normal ca trebuie sa adopteze... Dumnezeu ne-a lasat pe pamant si facem ce ne implineste pe noi in viata!
Nu eu sunt aia care are nevoie de sfaturi si nici de profa de romana n`am nevoie ca nu am facut greseli gramaticale.
Si in limba romana nu exista expresia "nu te fa ca nu intelegi", ci "nu te face"...se pare ca tu ai nevoie de profesor de romana :p
Pentru ca Dumnezeu ne-a dat viata sa ne bucuram de ea.
Cu anticonceptionalele e ca si cu prezervativul...decat sa fac 10 copii pe care sa ii scot la cersit ca nu am cu ce sa ii hranesc mai bine ma protejez.
E ca si cum ai spune de ce luam pastile cand suntem bolnavi ca asa ne-a dat Dumnezeu sau asa a vrut el sa fie. Te contrazic.
Si ce e rau in a adopta copilasi?
In vitro... daca tu ar trebui sa treci printr-o asemenea situatie in care nu poti face copii dar totusi exista sansa asta... ce ai face?
@ silvia - nu meriti o replica din partea mea, ai dreptate in tot ceea ce ai scris si gandesti. mi-ar placea sa fiu ca tine, numai sa pun cratima acolo unde trebuie. In rest, ma bucur ca mi-ai raspuns la intrebare, isi mai face omul imagine vis-a-vis de cine mai bantuie netul in afara de mine.
Nu stiu de ce religie esti dar iti spun doar atat: sunt de acord cu ceilalti, nu ar trebui sa folosesti numele asta. Gandeste-te ca cei din Vechiul testament nu aveau voie nici sa pronunte numele lui Dumnezeu ci foloseau apelativul de Iahve- cel ce este. Exista un singur Dumnezeu si nu suntem vrednici sa-i purtam numele asa peste tot; asta e luarea numelui lui Dumnezeu in desert. Deci o incalcare a Decalogului, a unei porunci din decalog. Deci ai grija!
@dumnezeu intrebarea mea era adresata pentru a afla ce fel crezi tu ca ne-ar fi lasat. Insa avand in vedere ca nu ai scris cu majuscula si am si citit raspunsuri de ale tale... sa spunem ca sunt putin mai luminata.
Nu simt ca ma joc cu natura sau ca o "santajez" in vreun fel. Iar daca asa ar fi, prefer sa ma joc cu ea decat cu viata mea. Natura va ramane aici, eu vreau sa am bucur de viata mea in conditiile mele si in termenul meu de garantie. Restul sunt doar detalii, mica egoista ce sunt!
Daca nu crezi in Dumnezeu de ce ii porti numele? Si daca nu crezi ca El exista de ce incerci sa jignesti pe cei ce Il simt aproape, nu doar cred in EL? Sau de cine nu iti e frica? Care este dumnmezeul de care vorbesti tu? Care este acel dumnezeu al tau?
Iti raspund la provocarea ta, din raspunsul dat, ca urmare a citatului folosit de tine, din textul raspunsului meu. Nu se cade sa te intitulezi Dumnezeu, pentru ca nu esti, nu poti fi si nu ai calitatile necesare pentru a fi unic creator, pentru ca tu nu ai creat ceva care sa stea in atentia tururor. Drepturile la care m-am referit eu, le avem noi oamenii (adica muritorii de rand), iar tu daca te consideri nemuritor, atunci cu certitudine ca, poti sa te crezi ce vrei, dar nu ne obliga pe noi sa credem ca, ne esti superior cu acest "avatar", pentru ca sa stii ca nu ne esti. Eu respect dreptul fiecarui om si chiar al celor multe necuvantatoare, dar dreptul tau la a purta acest nume codificat, nu-l respect pentru ca ai luat ceea ce nu-ti apartine si acest lucru nu este de bun augur nici pentru tine, iar tu nici nu dai un bun exemplu tinerilor si tuturor celor pe care noi incercam sa-i ajutam pe acest site. Chiar daca esti cumva ateu, cand te referi la Dumnezeu, eu stiu ca acest nume trebuie scris cu litera mare, macar pentru respectarea celor care cred in Pronia Cereasca.
O gramada de copii se nasc cu diferite boli, sa nu ii mai trateze nimeni pentru ca asa au fost lasati de Dumnezeu?
Nu uita ca Dumnezeu ne-a lasat si inteligenta ca sa o folosim (asa banuiesc eu) nu ca sa primim totul de-a gata si sa ne multumim cu ce primim.
Mutubal întreabă: