EU CRED CA DA! totusi faci parte din categoria FEMEIE indiferent de esti virgina sau nu... mai bine intreaba un preot!
Da! Toate femeile/fetele trebuie sa poarte ceva pe cap!
Si nu ai voie sa intrii in biserica atunci cand ai menstruatie!
Chiar daca nu ai intrebat am simtit nevoia sa iti spun
Nu conteaza daca esti virgina sau nu, normal toate femeile trebuie sa poarte batic in biserica...asa ca puneti un batic cand intri...
In Biserica trebuie sa intri decent, un batic pe cap e un semn in plus. La Biserica se merge pentru un anumit scop nu pentru agatat sau facut o anumita impresie. Modul cum arati nu trebuie sa atraga privirile celor din jur mai ales cu alte gânduri decit cele pentru care esti prezent acolo
Dupa ce iti vine prima menstruatie se considera ca intri in randul femeilor si porti batic pe cap pana mori. Copiii nu poarta, insa tinerele fete, chiar virgine, daca au menstruatie, poarta.
Asta spune traditia, eu nu am auzit de preoti care sa te dea afara pentru ca nu ai batic, dar or fi si fixisti de-astia, nu zic nu.
Daca vrei poti dar nu e obligatoriu.Se intampla deseori sa mergem la biserica si batranelele sa ne opreasca si sa ne dea sfaturi de genul...batic,fusta pana in pamant s.a.m.d.pe
Sa clarificam putin...in corinteni. 11 spune caci barbatul este capul fameiii, dar daca femeia se roaga cu capul descoperit isi necinsteste capul adica : barbatul, iar mai in jos se sp ca femeiii i s. a dar ca invelitoare a capului ei parul, de aici deduceti voi. youtube lukasspeu.
Cum adica daca ai menstuatie nu ai voie? sa intri in biserica? si daca ai nevoie sa te apropii de DUMNEZEU TOCMAI ATUNCI? nu cred ca te scoate EL din biserica asta e traditie sau religie cum vreti sa-i spuneti dar nu ajuta spre mantuirea omului ci mai degraba sa-l impovareze cum faceau farisei de pe vremea lui ISUS
Ca semn de respect pentru prezenta lui Dumnezeu in biserica, toate femeile trebuie sa isi acopere capul cu batic. cat esti la menstruatie, primele 3 zile nu ai voie sa intri decat in pridvor, urmatoarele zile pana la jumatatea bisericii, astfel ca il poti gasi pe Dumnezeu, nu impovareaza deloc sufletul. Ceea ce impovareaza sufletul este dezinteresul nostru pentru adevarata credincta : ORTODOXIA
goldheart întreabă:
anonim_4396 întreabă: