| kiko_3973 a întrebat:

Daca faci sex neprotejat cu prietenul, si el nu-si da drumul in tine, exista riscul unei sarcini nedorite? ( daca se intamplat in perioada fertila si dupa ce si-a dat drumul nu a mai continuat)

Si cum e cu menstruatia dupa ce ti-ai inceput viata sexuala? vine la data, nu mai sunt dureri mari?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, exista risc de sarcina. 4% daca esti in perioada de fertilitate minima si cam 27-30% daca esti in perioada de maxima fertilitate. Asta se datoreaza lichidului preseminal si se aplica numai daca el este foarte foarte sigur ca nu a ejaculat si are macar 4-5 ai de experienta sexuala (in primii ani, baietii pierd mici picaturi de sperma fara sa simta).
menstruatia nu ar trebui sa sufere modificari dupa inceperea vietii sexuale. Cel mult, se regleaza mici intarzieri. Adica, daca inainte aveai o intarziere de 1-2 zile de 2-3 ori pe an, acestea pot disparea, dar nu e obligatoriu. Dereglarile mai mari nu se modifica, fiindca sunt determinate de afectiuni hormonale.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

rolling eyes cred ca vad intrebarea asta de zeci de ori pe zi. Da, riscul difera in functie de perioada. Exista riscul deoarece inainte sa ejaculeze el mai elibereaza un lichid cu rol de lubrifiere numit preejaculator. Si el contine spermatozoizi, deci e nevoie de unul singur sa te faci cu un urmas.

Aici nu stiu căci eu nu mi-am inceput-o.

| Mashiro a răspuns:

Menstruatia e la fel
da exista riscuri

| AFR81 a răspuns:

Da,exista riscuri.