Bună.
Da, există atâta timp cât iei după ureche, nu după un control medical format din: vizită la ginecologie, dozările hormonale la endocrinologie, la cardiologie, interne pentru a vedea starea ta de sănătate și dacă ce este permis prescrierea unui contraceptiv.
Contraceptivele orale sunt de trei feluri: monofazice, bifazice și trifazice. Au fost făcute din nevoia de a veni în ajutorul câtor mai multe femei.
Nicio metodă contraceptivă nu oferă siguranță de 100%.
Prezervativul ocupă primul loc cu o eficiență de 99% cu protecție dublă (anti-sarcină și anti-boli).
Celelalte metode sunt eficiente sub 98%.
Îți poate fi de folos: www.seximus.ro
Sănătate.
Pa, pa.
Da, dar este foarte mic. Mai mic de 1% daca le iei dupa prescrisptie si la aceeasi ora. Anticonceptionalele suspenda ovulatia. Doar in cazul in care se intampla sa ai ovulatie este posibil sa ramai insarcinata si sunt cazuri rare. Ai grija totusi la antibiotice. Anticonceptionalele reactioneaza cu antibioticele, iar daca te imbolnavesti si iei medicamente e indicat sa folosesti o metoda de protectie suplimentara (prezervativ). Citeste prospectul si intreaba medicul daca ai nelamuriri legate de ele.
Buna, daca le iei regulat la aceeasi ora nu prea exista risc... dar nu uita ca prezervativul e cel mai eficient...
Nu poti ramane insarcinata daca iei antibebe dar sa le iei corect si sa nu iti vreo pilula.Si sa le iei la recomandarea medicului nu dupa ureche