| MulteAmintiri a întrebat:

Daca iti incepi viata sexuala putin mai devreme, nu te mai dezvolti sau te imbolnavesti? Chiar daca o faci cu persoana iubita, si partenerul te iubeste?

4 răspunsuri:
| alinutzabebitza a răspuns:

Pai cat de devreme?

| Anonim22222 a răspuns:

Cine te-a mintit in halu asta?! Te dezvolti in mod normal, nu conteaza daca mai esti, sau nu virgina. Si nu ai de ce sa te imbolnavesti laughing. Daca te simti tu pregatita... Have fun;* laughing.

| monyk a răspuns:

Buna,nu ai cum sa te imbolnavesti,doamne fereste doar in cazul in care el are o boala cu transmitere sexuala si o faceti neprotejat sau poti ramane gravida daca nu folositi un mijloc de protectie,dar in rest nu ai cum sa te imbolnavesti de la sex,totusi cel mai indicat e sa o faci la o varsta la care esti pregatita fizic si psihic,din cate am inteles,daca o faci la o varsta foarte frageda,riscul de cancer de col e mult mai crescut.
De dezvoltat te dezvolti in mod normal,inceperea vietii sexuale nu incetineste cresterea fizica. Oricum daca o faci cu persoana iubita si el te iubeste e mult mai bine,una e sa o faci cu unu cu care ai o relatie serioasa bazata pe incredere si iubire, decat sa o faci cu oricine, ca sunt multi care vor doar sa profite.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Începerea vieții sexuale de la vârste fragede favorizează apariția cancerului de col uterin.
Prin urmare, toate femeile trebuie să meargă regulat la un control ginecologic, tocmai pentru a putea fi depistate cât mai din timp eventualele leziuni uterine.
Și cum renumitul HPV, adică virusul Papiloma uman, este principalul responsabil al apariției cancerului de col, verificarea prezenței lui în organism este neapărat necesară.
De aceea, odată cu începerea vieții sexuale, fiecare femeie trebuie să-și facă anual testul Babeș-Papanicolau și, la nevoie, dacă rezultatul acestuia ridică suspiciuni, o colposcopie și o testare ADN-HPV.
Așadar, vârsta recomandată ar fi 17-18 ani. De ce 17-18 ani şi nu mai devreme?
1. Pentru că nefiind informată despre riscurile actului sexual neprotejat, poţi contacta o BTS (boală cu transmitere sexuală), sau te poţi alege cu o sarcină nedorită.
2. Pentru că, de asemenea; nefiind informată despre metodele contraceptive, ai putea să foloseşti unele metode ineficiente şi eronate precum: coitus interruptus (metoda coitului întrerupt), metoda calendarului, a temperaturii bazale, etc.
Viaţa sexuală se începe atunci când crezi că eşti destul de pregătită din absolut toate punctele de vedere.
Trebuie să ţii cont de faptul că prezervativul nu trebuie uitat nici măcar o singură dată, pentru că AC(anticoncepţionalele) te feresc de o sarcină nedorită, însă nu şi de o BTS.
De asemenea, trebuie să iei la cunoştinţă şi faptul că pastila de a II-a zi( contracepţia de urgenţă), nu este o soluţie favorabilă, întrucât urmările administrării ei pot fi crunte.
Baftă!

Întrebări similare