| Karina_2903 a întrebat:

Daca iubesti pe cineva poate deveni o obsesie? Adica un baiat ma iubeste, am fs cu el 2 luni. Si nu vede lumea fara mine. Poate fii obsesie sau obisnuinta? Eu tine la el dar nu-l iubesc sh el crede ca il iubesc. Cand am vrut sa rup orice legatura cu el sa jurat pe ce are mai scump ca se omoara(pe mine s`a jurat, si cand se jura pe mine face ce a jurat). De fica sa nu faca cava am continuat sa vb cu el. E iubire sau obsesie?

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Obsedat du-te si denuntal asa scapi de el (sa faci o plangere)

| Corinne a răspuns:

Eu zic ca mai mult obsesie poate fii si iubire dar cred eu ca mai putin. Dar tu daca nu-ti doresti sa mai continui cu el ar trebui sa-i explici acest lucru fara sa-si ia viata.

pa pa

| hehehe a răspuns:

Am patit exact la fel cu tipul cu care sunt aici. Este innebunit dupa mine, si tot la fel, a spus ca vrea sa se omoare. I'am gasit nod in papura ca sa ne despartim, pentru ca pur si simplu ma plictisisem de el, si a inceput cu amenintarile. Am auzit de la prietene ca s'ar putea sa fi zis asta doar ca sa creeze mila. Si ca sa ma recastige. Dar nu asta conteaza oh go on. Ideea este ca nu cred ca e obsedat. Probabil mult prea sentimental pentru secolul 21. Gen, nu mai vezi baieti care sa-ti jure ca te iubesc, si sa iti si demonstreze. Parerea mea e sa mai stai cu el, si daca vezi ca totusi nu se prinde nimc. si tu chiar nu simti ceva mai mult decat o simpla atractie pentru el, lasa'l. Dar totusi, incearca sa'i ramai prietena apropiata, sa te asiguri ca nu face vreo prostie big grin

| Puf a răspuns:

Vorbeste cu el. spune-i ca daca intr-adevar te iubeste trebuie s ainteleaga ca nu esti fericita alaturi de el. Iubirea nu inseamna egoism, asa ca ar trebui sa inteleaga, daca te iubeste isi va dori sa fii fericita in adevaratul sens al cuvantului chiar daca nu va fi sa fii cu el. Trebuie doar s aii explici, sa aveti o discutie cat se poate de serioasa, daca nu indeparteaza`te de el sau fa`l sa nu il mai interesezi, sa-l faci sa nu mai simta nimic pentru tine, as apoate vei scapa de el:d bafta

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Nu are rost să-l minţi pentru că cu cât eşti mai mult timp cu el, cu atât o să se ataşeze mai mult de tine. Spune-i ceea ce ne-ai spus nouă, pentru că nu e normal să stai cu o persoană pe care nu o iubeşti. Chestia asta că nu vede viaţa fără tine em poveste, spune-i că nu îl iubeşti aşa cum se aşteaptă el şi că mai bine ar fi să vă despărţiţi. Dragoste cu de-a sila nu se poate, ştii doar. Poate fi şi iubire, omul pare să te iubească sincer, dar cine ştie, tu îl cunoşti mai bine şi îţi dai seama cum e el de fapt. Baftă!

| cristina a răspuns:

Obsesie si iubire
e posibil. n-ai de unde sa stii ce simte el
cu toate ca... daca tu nu il iubesti vorbeste-i si spune-i in fata dar usor calm cu intelegere si multa rabdarewinking
oricum daca il vei lasa nu se va omori
asa spun toti si cand colo ii doare in 14 de noi
iti zic eu ca asta credeam si eu inainte ca orice zboara se mananca dar uite ca nu e asa.
deschide ochii si fi realista nu-l iubesti nu sta cu el
nu-ti risipi timpul aiurea. nu renunta la iubirea si fericirea ta pentru binele altcuiva care oricand iti va intoarce spatele cand te astepti mai putin. situatie copy paste ca a ta...winking ti-o spun din experienta.succes

| ღ {кαтαℓуηα} ♥ a răspuns:

Obsesie si iubire cred... nu stiu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma cheama Adi si sunt baiat si vreau sa scriu si eu din experienta mea. Si eu am fost indragostit de cateva ori asa tare incat ma durea daca nu petreceam zi de zi langa acea persoana. Dar acum m-am maturizat, aceea era doar o dragoste egoista. Adevarata dragoste il lasa pe celalalt sa aleaga daca vrea sa petreaca sau nu timpul sau viata cu celalalt. Si daca vezi ca nu te iubeste si tu o iubesti, o lasi libera chiar daca ai sa suferi un timp indelungat. Dar e greu.
Ceea ce a facut baiatul din descriere legat de sinucidere se cheama santaj emotional. Nu tu i-ai dat viata, nu tu ii iei viata. E decizia 100%. Nu trebuie sa accepti nici o particica din acest santaj emotional. Persoanele care folosesc santaje emotionale sunt pervertite, si periculoase pe deasupra. Sunt si imature.
Asa ca ai grija, acea dragoste a lui egoista si e dragostea lui de sine, nu e dragostea adevarata.