| dudu99 a întrebat:

Daca m-am sarutat cu o fata care are sida e 100% ca i-au si eu sad. ajutor plz! dau funda!

Răspuns Câştigător
| Any_6060 a răspuns:

Nu,stai linistit. Sida nu se transmite prin saliva. Nu iei 100%. Sida se ia de exepmlu prin contact sexual sau prin sange. Daca sangele persoanei infectate ajunge pe tine(daca ai o rana). Poti avea si o relatie cu o persoana care are Sida. Poti sa te saruti ca nu iei. Daca vreti sa aveti o relatie, te protejezi, folosesti prezervativ si nu iei. Sper ca ti-am fost de ajutor. Sa nu tratam persoanele infectate cu acest virus, dur. Au si ei dreptul de a-si trai viata la fel ca orice persoana normala.

20 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

HIV nu se ia prin sarut.

| Fane5681 a răspuns (pentru Brigaela):

Sa presupunem ca "ea" are... daca mi-a facut sex oral, am luat si eu?

| Fane5681 a răspuns (pentru Brigaela):

Prin sex oral se ia?

| Brigaela a răspuns (pentru Fane5681):

Da, se ia, in procent de cam 10% (cel mai mic risc). Asadar, din 10 barbati care fac sex oral cu o femeie HIV pozitiva (felatie), unul va lua infectia si va face SIDA. Nu poti sti daca esti tu acela sau nu, este un risc asumat, un fel de ruleta ruseasca. daca nu esti ferm convins ca ea este HIV pozitiva, testeaz-o, desi nici asta nu te va linisti 100% fiindca poate fi si ea in fereastra imunologica (daca s-a infectat cu o zi inainte de a avea contact sexual cu tine, este contagioasa, dar testeaza negativ).
Din pacate, va trebui sa astepti sa treaca cele 6 luni fiindca nu ai de ales. Ai avut de ales si ales, asta este alegerea ta si acum traiesti conform ei

| Brigaela a răspuns (pentru Brigaela):

Vorbim de sex oral, NU de sarut.

| mgtow a răspuns:

Daca ea a avut o rana in gura si ti-a picat sange in gura ta ai boala daca nu atunci stai linistit. Mergi la medic sa vezi daca ai luat boala faci analize. Aici aveti un motiv dragi utilizatori TPU aveti grija cu cine iesiti si fiti mai sigur pe voi inainte de a saruta pe cineva sau a face sex oral.

| ana_2556 a răspuns:

Virusul Hiv nu se ia prin sarut! VIrusul hiv se ia prin contact sexual neprotejat de orice fel, sau transfuzie de sange. Se poate lua prin sarut daca tu aveai o rana deschisa in gura si iti curgea sange.

| NoChanceForUs a răspuns:

SIDA nu se ia decât prin contact sexual sau sânge, înțepătură, cum zice și Any.SIDA este doar o boala care afecteaza sistemul imunitar, nu o mai priviți ca pe ciuma medievală...

| VadTot a răspuns:

Scuza ma ca ti spun asa ori ai o visrta foarte frageda ori pur si simplu nu ti d ai seama ceea ce spui pai daca eram in locul tau urmatorul pas care il faceam era sa ma duc la Medicul de familie smd...cum poti sta asa si sa ceri sfatul aici pe net? Deci d ai fuguta la medicul de familie si vezi ce ti spune.ok?/

| BeautyTeacher a răspuns:

Hey buna.
Dragul meu, sida se poate lua doar prin 2 metode
1.cand o persoana are si cealalta nu si cei 2 fac sex fara prezervativ
2.cand o fata are si naste automat va avea si copilu'
Deci sida nu se ia daca strangi mana cu o persoana care are, daca bei dupa ea, daca te saruti cu ea etc.
Stai calm:*

| eurynomus a răspuns:

Pentru ca esti stelist o sa iei sida sigur

| Nanduuu a răspuns:

Este o mica posibilitate de a lua sida prin saliva dar aceasta este 0, 0000000001 de oarece sunt necesari 7 litri de saliva si nu cred ca stati non-stop bot in bot

| sweetygirl_4263 a răspuns:

Nu,nu vei lua.sida se poate lua numai daca aveti contact sexual.
succeswinking
bye wave

| Discus a răspuns:

Nu iei sida stai linistit sida se ia numai prin cale sexuala sau prin sange daca ai o rana si cade sange din ea poti dar nu iei.Dar vreau sa intreb de curiozitate cum arata un om cu sida?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prin sarut nu.Ai grije sa nu faci sex neprotejat cu ea.Nici prin sex oral nu se ia sida.

| alinn93 a răspuns:

Am si eu o intrebare... Daca s-a rupt prezervativul si am facut sex 2-3 sec fara.pot lua si eu boala?

| OanceaSimona a răspuns:

Nu...sida este o boala genitala nu se ia dintr.un sarut doar prin contact sexual

| Fane5681 a răspuns:

Sa presupunem ca "ea" are... daca mi-a facut sex oral am luat si eu?

| oana_5307 a răspuns:

Pai nu sunt 100% sigura dar din pacate cred ca da...

| Cristy_Tanase_1993 a răspuns:

Daca ea are sangerari gingivale si ai si thu iei!