| Lorena346 a întrebat:

Dacă prietenul meu a ejasculat in mine, în data de 07.11. Fiind sambata, Iar în 10.11 marția dimineață am luat pastila de a 2 zi. Azi 14.11 sâmbătă mi-a venit ciclul. Este posibil sa nu își fI făcut efectul pastila și sa rămân însărcinata?
Fără mișto. Dau funda răspunsurilor care mă pot ajuta

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In primul rand trebuie sa stii ca ai procedat in mod cat se poate de IRESPONSABIL deoarece ti-ai administrat INUTIL pastila contraceptiva si asta din 2 motive. In primul rand ai folosit pastila dupa circa 3 zile de la momentul intretinerii actului sexual si in acest caz efectul pastilei se poate considera ca fiind extrem de redus/foarte mic, nesemnificativ. In al 2-lea rand ai procedat gresit fiindca se stie atat teoretic cat si practic ca in ultima saptamana a unui ciclu menstrual probabilitatea formarii si instalarii unei sarcini este foarte mica, fiind sub 5-10%. Hormonii sintetici din acea pastila iti vor provoca o destabilizare hormonala de lunga durata. In cazul descris de tine atat probabilitatea cat si posibilitatea de a se forma si instala o sarcina este 0; adica ZERO. Menstruatia reprezinta in proportie de 99, 99% GARANTIA ca in ciclul menstrual anterior nu s-a produs fecundarea ovulului deci NU EXISTA posibilitatea sa fii insarcinata. Multa sanatate.

3 răspunsuri:
| Kriss96 a răspuns:

Se numeste pastila de a doua zi cu un motiv. Se ia a doua zi! Altfel degeaba o iei ca nu functioneaza!
Normal ca si-ar fi facut efectul. De ramas stai linistita ca nu ai ramas.
Dar nu lua asa pastile aiurea fara sa stii despre ce e vorba.

| Emilian65 a răspuns:

Pastila pe care ai luat-o nu a mai avut nici un efect. Ciclul ti-a venit normal si deci nu poti fi gravida.

| Pământul a răspuns:

Daca aveai mai multa grija, puteai lua pastila de a patra zi.