Bună! Eu nu am mai auzit asta pana acum, asa ca nu știu sa îți spun eu exact, dar iată ceva informații de pe internet:
- Culoarea sângelui menstrual poate să varieze de la roșu deschis la roșu închis, portocaliu, roz și multe altele! Acest lucru nu presupune neapărat că suferiți de vreo afecțiune!
Dar totusi dacă menstruația este de culoare roz, acest lucru poate însemna mai multe lucruri:
Începutul sarcinii: în primele zile după l"implantarea oului fecundat lpe mucoasă, se pot observa mici cantități de sângerare. Această sângerare este de culoare deschisă și nu reprezintă un motiv de îngrijorare;
Începutul menstruației: sângele se amestecă cu secreția vaginală și o colorează ușor;
Infecție sau cancer al colului uterin: dacă această sângerare roz apare complet în afara ciclului și nu este legată de începutul unei sarcini, poate fi un semn al unei probleme.
- Sângele sau secreția portocalie indică adesea o infecție, cum ar fi vaginoza bacteriană sau tricomoniaza. Persoanele ce prezintă un sânge menstrual portocaliu ar trebui să verifice dacă au și alte simptome, cum ar fi:
Mâncărimi vaginale;
Disconfort;
Miros vaginal neplăcut;