Daca vorbesti putin nu pari neaparat inteligent. Altii te pot privi fie ca pe un misterios, fie ca pe un nepasator, ori, in cel mai rau caz, ca pe unul care nu pricepe nimic. In schimb, daca vorbesti mult si prost, cu siguranta nu vei parea inteligent.
In legatura cu cea de-a doua intrebare, in unele cazuri e foarte bine sa nu pari inteligent. Uite, de exemplu, cand vine vorba de job, seful trebuie lasat uneori sa simta ca el e cel care a rezolvat nu stiu ce problema 8-), chiar daca tu ai fost de fapt "creierul operatiunii". Daca il faci pe sef sa se simta amenintat de tine, atunci probabil ca nu te va avea la suflet si poti astepta tu marirea aia de salariu muuuult si bine, ca tot degeaba. Nu e corect, dar asa merge treaba.
Modestia isi are rolul ei in unele situatii, asa ca, desi pare o tampenie, exista situatii in care e mai bine sa faci pe prostul.
Intotdeauna depinde de context, auditoriu, motivatie si riscul asumat de a fi taxat asa, sau altfel!
Flav spune foarte bine. Nu esti inteligent in functie de cat vorbesti ci de cat de intelept esti.
Omul intelept, se numeste INTELIGENT! asta imi e raspunsul la intrebarea ta
"Daca eşti un om inteligent, caută să ai înţelepciunea..."
M-a bulversat intrebarea ta. Mai exact a doua intrebare. Tu vrei sa te crezi 2 in 1, adica si cool si inteligenta? Pentru inceput incearca sa nu vorbesti deloc, apoi vezi care sunt rezultatele.Eu iti garantez ca toti o sa te creada un geniu.
E inteligent sa vorbesti suficient cat sa te faci inteles. Oamenii inteligenti intotdeauna vor fi perceputi ca oameni inteligenti, pentru ca asta sunt, nu trebuie sa faca eforturi ca sa para asa.
Uneori e bine sa vorbesti putin dar cu miez si alteori "daca taci, filozof ramai".
Nu, neaparat, poti sa vb si mai mult important sa fie cu tolc, adica sa gndesti inainte sa vorbesti
Inteleg de ce toata lumea imi confunda genul.
logic: un esapament/doua esapamente
Stii cum e cu ala care vb aiurea?"mai bine sa fii luat de prost decat sa confirmi ca esti"