anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dau funda! Buna TPU sunt fata si cea mai buna prietena a mea are 13 ani. A avut un iubit care in scoala nu are tocmai un statut bun, din contra este fumator, se comporta urat(nu asta conteaza). Prietena mea nu era inainte genul de fata mai rebela, era o fata normala. Eu am lipsit ceva timp de la scoala (probleme personale) si a inceput sa umble cu tot felul de parasute din scoala. Acum nu mai e la fel, am intrebat-o ce este cu iubitul ei (ea zicea ca nu o sa aiba iubit asa devreme) infine, mi-a spus ca ce sunt alte fete care au facut dragoste... etc. Eu incerc sa-i explic de fiecare data ca daca ele fac ceva nu trebuie sa faca si ea, inca nu a facut-o dar nu cred ca o sa mai dureze mult. Stiu ca nu este ceva chiar asa de mirat sa ai un iubit la 13 ani dar sa faci dragoste cu el este putin depasit. De fiecare data cand ii explic incepe sa se enerveze, sa zbiere si ne certam. Chiar nu stiu ce sa fac, vreau sa o ajut dar nu stiu cum.

Răspuns Câştigător
| DirviziuQ a răspuns:

Apropo, poti incerca ceva, dar nu sunt sigura ca va merge si nici nu iti va placea. Spune-i ca daca nu se schimba si nu termina cu prostiile nu mai esti prietena cu ea deoarece tu erai prietena cu persoana care a fost ea la inceput, nu cu o parasuta. In functie de ce zice vei vedea si daca te mai considera prietena ei cea mai buna. Deci, exista 2 posibilati: ori te asculta si isi da seama, se schimba si vine cu tine, ori ramane pleaca cu noua ei gasca si te paraseste, ceea ce denota ca nu iti era o adevarata prietena pe cat se credea.

6 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

Nu e depasit sa faci dragoste la 13 ani e PREMATUR. De la 16 ani in sus ar fi normal. Pana la urma de ce esti tu responsabila pentru imaturitatea prietenei tale? Las-o sa faca bors. Nu, sincer eu m-am plictisit de prieteni carora te chinui ore, zile, luni, ani sa le explici lucruri sa ii ajuti si cand gasesc momentul potrivit asa zisii prieteni mictioneaza pe sfaturile tale si ramai cu ce? Cu timp pierdut si cu nervi.

NOT worth it.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Le spui parintilor ei

| DirviziuQ a răspuns:

Putin depasit? Si e normal sa ai iubit la 13 ani? Iti bati joc de mine? Frate, traiti-va copilaria, anul' viitor sunteti a 8-a si va asteapta examenele, invatati, aveti ce face. Nu spun neaparat de tine, ci in general. Suntserios are dreptate, spune-le parintilor ei, asta daca nu sunt in stare sa o creasca. daca vezi ca nu se schimba, las-o. Chiar daca e cea mai buna prietena, o zic din experienta, daca nu vrea sa te asculte, las-o sa faca ce vrea pana o sa regrete. Sa vedem ce va mai zice atunci si daca va mai asculta de toate pitipoancele.

| 2749764830 a răspuns:

Problema este ca ea sta cu bunici, pe parintii ei nu o intreseaza de ea. O cunosc de cand aveam 2 ani si nu vreau sa faca greseala asta. Si am zis ca este normal ca la 13 ani sa ai un iubit (prieten) cu care sa mai iesi la un suc, asta nu mi se pare depasit. Dar totusi eu as fi vrut o idee sa ii deschid ochii. :-(

| DirviziuQ a răspuns (pentru 2749764830):

N-ai cum, las-o in pace. Doar timpul ii va arata ce trebuie facut. Daca ai incercat si nu te asculta, pe tine, cea mai buna prietena, inseamna ca nu va asculta pe nimeni. De obicei apar astfel de probleme in astfel de familii, n-ai ce-i face, isi va da singura seama ca a gresit la momentul potrivit. Imi pare rau sa-ti repet dar, chiar n-ai ce-i face, n-ai cum sa ii deschizi ochii, mai ales daca ea nu vrea. Deja e orbita de luminiile celor "cool".

| 2749764830 a răspuns:

Imi este prietena, cea mai buna dupa cum am spus. Chiar a propus sa ma alatur si eu "gastii". Dar evident ca am refuzato