| CarolinaArad a întrebat:

Dau fundita : cine am ajuta! Care dintre urmatoarele 4 substante au volumul egal cu 22, 4 l daca se va lua cantitatea de substanta de un mol? a) oxigen b)apa c) iod d) dioxid de carbon?

Răspuns Câştigător
| MisterKat a răspuns:

Cred ca pentru rezolvarea problemei tale ar trebui sa aflii masa atomica (A) a fiecarui element in parte, Oxigen(O), Apa (H20), Iod (I), Dioxid de Carbon (CO2).

Sincer cred ca intrebarea ta este incompleta. Eu nu am facut chimie de aproximativ 1 an. Sunt la filologie in a 12-a si nu mai stiu cum se fac astfel de probleme; chiar sunt curios sa aflu raspunsul. Daca-l stii da rezultatul cu explicatie.

O seara buna!

Daniel.

8 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Lumineaza-ma si pe mine dupa ce criterii ai ales categoria asta?

| lololololol a răspuns:

Ba, invatati ca o sa va prinda bine in viata, stiai ca pot fi suspendat/a pentru asta? Deja sau suspendat vreo 2 membri happy
Sper k n vrei sa fii al 3leawinking

| scufitzaneagra a răspuns:

Dioxid de carbon

| M4RK a răspuns:

Nu stiu cred ca apa

| clawss a răspuns:

Orice mol de substanta are volumul de 22, 4l
incearca sa fi mai atenta la ore si cu sigurata vei stii raspunsurile!

| thizizme a răspuns:

Nu imi amintesc eu prea multa chimie, dar mi se pare ca lipsesc date. Daca nu lipsesc, raspunsul e sigur in lectie (vezi si in caiet, si in carte si in celelalte materiale pe care le folositi voi la ora) dupa ceva de genul 1 mol de x substanta este egal cu y l.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU, din nou! Scuza'ma. dar incepe unul sa puna o intrebare si apoi gasesti pe tot site'ul chestii din astea?

Asta ar insemna sa imi scriu toata tema aici seara si apoi dimineata sa intru si sa iau raspunsurile. Estra-simplu, nu? Scuza'ma. dar "toti pentru unu", da inseamna a ne ajuta unii pe altii, insa unii chiar profita de acest lucru... De ce nu lasii ceea ce nu stii nescris si ii spui profesorului la scoala? Ar fi mult mai simplu decat sa scrii rezolvari gresite, porcarii, sau cine stie ce tampenii...

Pa-Pa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se fac suspendari pentru teme.