| Camina13 a întrebat:

De aproximativ trei săptămâni am un nou iubit. Încă de la prima vedere ne-am dat seama ca între noi este ceva special. Este vorba atât de atracție fizica cât și intelectuala. Am vaga senzație ca am rămas insarcinata. (Am făcut dragoste fără a folosi prezervativ sau alte metode contraceptive).
Așadar in măsura in care sarcina se confirma am doua variante:
1. Sa ma retrag elegant din relație fata a-i mărturisi acest aspect...pur și simplu ii spun ca nu am timp sa ne vedem. (De teama unui refuz din partea lui)
2. Sa ii spun, însă nu știu cum astfel încât sa nu fie șocul prea mare. (Nu îmi doresc sa ma influențeze in a lua o decizie pe care nu mi-o doresc).
Ce ma sfătuiți? Cum sa procedez?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Atata vreme cat ati avut sex neprotejat, sunt convinsa ca a stiut ce face, asadar poarta jumatate din vina si responsabilitate.
Daca esti insarcinata, ai obligatia sa-i spui si lui ce este cu tine, pentru ca, copilasul din pantec este al amandorura, iar decizia cresterii lui, trebuie sa fie de comun acord.
Asa ceva nu se ascunde, ca nu-i rusine sa-l ascunzi, dimpotiva!
Nu ai nevoie de cuvinte pompoase pentru a-i spune ca esti gravida, ii spui simplu si clar, in momentul in care ai facut testul si este pozitiv.

| Camina13 explică (pentru Violleta2022):

Îmi este teama ca dacă ii voi spune nu va primi vestea cu brațele deschise. Îmi e teama ca ma va acuza ca nu i-am spus nimic de contracepție (deși îl iubesc)

| Camina13 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc din suflet!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Camina13):

Nu te mai teme de nimic, ce s-a facut, este bun facut si nu poate fii reversat.
Focuseaza-te pe situatia in care esti si spune-i imediat adeavarul.
Cu cat mai repede, cu atat mai bine!
Daca barbatul asta te iubeste macar jumatate din cat il iubesti tu, va fi fericit.
Daca nu, probabil ca te va ajuta sa scapi de sarcina si atunci, chiar nu merita sa-i mai acorzi vreo sansa, pentru ca ti-a demostart ca-l intereseaza numai sexul cu femei si atat.

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca ati facut sex neprotejat e clar ca ambii sunteti raspunzatori pentru acel copil care se va naste. Daca te retragi din relatie iti va fi usor? Tu vei purta tot greul. Din cate vad, consideri conceperea unui copil precum o joaca de copii. Pe ce lume traiti? Asumati-va raspunderea pentru ce ati facut.

| Camina13 explică (pentru darrio2007):

Eu îmi asum..Tocmai despre asta este vorba. singurul aspect este sa nu ma condiționeze sa renunț la sarcina, aspect care iese din ecuație. sunt conștientă ca nu este o joaca. este o binecuvântare. sper din tot sufletul sa fie bine. Sper sa își asume și el întreaga situație. Important este sa trec eu peste barierele de comunicare. De asta îmi este cel teama.

| sofisis a răspuns (pentru Camina13):

Si daca nu isi asuma, exista cai legale prin care sa-l faci sa-si assume. DAR nu confunda faptul ca poate fi responsabile pentru copil cu a sta neaparat cu tine datorita acestui copil. Adica daca scopul tau e sa il legi cumva de tine, renunta. Si asta spune-i si lui. Ca nu e musai sa ramana cu tine ca sa faca parte din viata copilului lui. Dar poate se bucura si va faceti o mica familie.

| Camina13 explică (pentru sofisis):

@eofisis - nicidecum nu este vorba de așa ceva. Prin cele relatate de mine consider ca nu reiese așa ceva...nedumerirea mea vedea din a-i relata având in vedere faza incipienta a relației sau tot având acest oarecare "avantaj" sa nu ii spun și sa îmi văd mai departe de viața mea ca și pana acum...(înainte sa-l întâlnesc). De sentimentele lui nu mi-am dat seama și exact ce ai crezut și tu mi-e teama sa nu creadă ca am făcut asta in mod special. Pe de alta parte ma gândesc sa nu fie doar atracție fizica din partea lui și atât, deși când ieșim e protector; ma tine de mân, deschide portiera..adică nu se ferește de ceea cei din jurul lui și chiar îmi da senzația ca se simte bine in compania mea.

| Zas a răspuns (pentru Camina13):

Sa stii ca de multe ori, un baiat poate sa iti dea idea in sine cum ca e indragostit dar de fapt sa fie mai mult o atractie fizica.
Dar tu ai un instinct feminim, ce-ti spune tie sa faci?happy

| darrio2007 a răspuns (pentru Camina13):

Va trebui sa ii spui, pentru ca este si al lui, indiferent daca raspunsul lui iti va place sau nu.

| Camina13 explică (pentru darrio2007):

Multumesc din suflet! Noaptea e un sfetnic bun. Vineri merg la control după care am sa revin către voi cu un răspuns.

| darrio2007 a răspuns (pentru Camina13):

Ok. Succes!

| Adry05 a răspuns:

Pana sa-ti faci filme de astea asigura-te ca esti si gravida

| RoCkKiD a răspuns:

Sa discutati si sa decideti impreuna.

| mihai69 a răspuns:

Nu cred că e corect nici față de el, nici față de copil, să te „retragi" fără să-i spui nimic.
Acum, în ce fel o să-i spui și ce-o fi pe urmă, e altă poveste...

| sofisis a răspuns:

1. Era si el acolo? A vazut si el ca nu v-ati protejat cu nimic? Cum adica sa ii spui tu? El ce-are? E scutit de medic?
2. In nici un caz nu ai dreptul sa privezi un viitor tata de vestea ca va avea un copil sau un copil de un tata. Si daca o sa fie un soc, ce? Moare? Nu moare. Are soc, ia un calmant, isi revine. Ia uite ma, nu au mai ramas femei gravide, decat tu. CLAR II SPUI!

| Rux04 a răspuns:

Bună. Te sfătuiesc să-i spui. Și dacă va fi șocul prea mare ce? Ar fi trebuit să se gândească la asta înainte de actul sexual și să-și pună prezervativul. În momentul în care faci neprotejat te poți aștepta și la o sarcină.

| Passatb6 a răspuns:

Zi ca aveti o alocatie pe luna, sigur ii va surade ideea.

| Zas a răspuns:

Ii spui si dupa felul in care poate reactiona, ti-ai raspuns la intrebarea daca te merita si ar putea sa te iubeasca o viata(inclusiv pe bebe).

| Camina13 explică (pentru Zas):

Mulțumesc frumos pentru întreaga susținere. Consider ca ar trebui asumat comportamentul...in plus nu ma poate forța sa dac ceva necugetat. Eu consider ca sunt o bucurie (copiii) și sunt rodul iubirii...
Îmi pare rău ca nu am atins subiectul acesta cu el înainte de a face dragoste. In plus poate spune ca nu este pregătit. Ca nu ne cunoaștem foarte bine...

| Zas a răspuns (pentru Camina13):

Evident ca poate gasi orice fel de scuza penibila sa fuga de responsabilitatea unui barbat.
Si da,de asta nu e bine sa te grabesti in a face dragoste cu cineva.
Si într-adevăr,copii sunt esenta vietii si a iubirii intre doua persoane.

Apropo, nu te gandi la copil ca la un motiv sa-l legi pe pretendent de tine, ca daca vrea sa plece oricum pleaca in cele din urma.

Oricand ai nevoie de un sfat, o sa iti raspund, chiar m-ai facut curios cum o sa reactioneze pretendentul.

| Camina13 explică (pentru Zas):

Mulțumesc frumos!