| Sara2 a întrebat:

De azi am inceput sa iau pilule milligest, din prima zi a menstruatiei, sunt protejata de la prima sau de la a 8 pilula? si ce alimente ceaiuri citrice nu am voie sa consum? si lapte? ce anume le scade scade efectul? va rog mult cine stie sa ma ajute ca sa nu ma trezesc pe parcurs cu "surprize"

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Esti protejata din a opta zi. Nu ai voie sa consumi nici un fel de antibiotice, sedative, antidepresive, suplimente alimentare, pastile de slabit. Nu ai voie sa faci exces de grepfruit (maxim 300 de grame de pulpa sau suc pe zi), nu ai voie sa bei mai mult de o cana de ceai de sunatoare pe zi. Laptele nu interactioneaza cu anticonceptionalele. In plus, ca sa nu te trezesti cu surprize, trebuie sa te faci cate un consult ginecologic la 6 luni.

| RXN a răspuns:

Eu stiu de la medicul meu ca luate din primele 5 zile ale ciclului, protejeaza de la prima pilula.Totusi,ar fi fost indicat sa-ti intrebi medicul si sa le iei asa cum ti se spune, dar daca vrei sa fii sigura ca nu o sa ai parte de surprize, te poti proteja suplimentar inca 7 zile.
Nu trebuie sa combini anticonceptionalele cu antibioticele,antidepresive, ceai de sunatoare, grapefruit in cantitati mari.Lapte nu patesti nimic daca vei consuma.
Citeste cu atentie prospectul si poti cauta si pe internet, sunt destul articole legate de pilule.