| croissant a întrebat:

De când m-am mutat la iubitul meu am probleme dese cu el. Exemplele sunt: de ce ții neapărat să fie totul curat, in ordine, nu pot lăsa mormane de haine pe întregul pat, daca matur, aspir și vreau să șterg praful iar nu este bine că sare praful in aer... Daca vorbesc cu mama îl deranjează că de ce vorbesc așa de des cu ea. Îmi vine ziua de naștere și am dorit doar ceva simplu, nu cu toată familia dar el a chemat toată familia din partea lui. Ca și profesie sunt educatoare, lui nu ii convine că de ce doar atât și nu vreau sa aspir la ceva mai mult... Când face planuri nu tine cont dacă pot să merg sau daca vreau sa merg și eu. De exemplu o prietenă, măritată, fosta colega de facultate de ale lui ne-a invitat să mergem azi pe la ea, el în loc să mă întrebe dacă vreau sa mergem a zis ok mergem, eu nu prea am chef de ieșit. I-a venit mătușa cu copii din Grecia și la fel zilele astea ar trebui să ieșim cu ei, să ii plimbăm in edenland, parca, therme etc și nu am chef când am atâtea pe cap cu ziua mea de naștere. Consider că nu ține cont și de ceea ce îmi doresc și vrea să fie totul că el. Doresc și o altă părere din alta perspectivă poate greșesc eu. Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| gogugogugogu a răspuns:

Nu sunteti compatibili iar unul dintre voi iubeste mai putin. Povestea ta este un exemplu de motiv pentru care recomand tuturor concubinajul de minim 4 anotimpuri inainte de casatorie, numai asa se vad toate defectele/mofturile/cerintele/gesturile/etc celuilalt si se poate lua decizia unui viitor comun cu toate datele pe masa. Revenind, numai tu poti decide daca continua relatia.

19 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

"onomastica mea de nastere"? Esti educatoare? Te sfatuiesc sa nu le vorbesti copiilor la gradinita despre "onomastica" ta "de nastere", pentru ca s-ar putea ca pana si ei sa stie ca onomastica e ziua numelui.winking
In alta ordine de idei, cred ca trebuie sa-ti cauti un alt iubit, pentru ca daca ramai cu actualul, iti va face viata un calvar.

| Verginic?Vac?Gras? a răspuns:

Valeleuuuu maica sfanta tot mai mult tineret prefera sa devina pensionar prematur si sa adopte comportament de batrani in loc sa traiasca viata la maxim...

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Te cheama Alexandra? Ca daca ai zis onomastica inseamna ca este acum pe 30 sf Alexandru.

| croissant explică (pentru CristiDinBucuresti):

Da, sunt născută pe 30 august, mă cheamă și Alexandra.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru croissant):

La multi ani, multa sanatate.Ce varsta faci?

| ania a răspuns:

E o mare greseala ca v-ati mutat impreuna. Sexul fara casatorie nu e bi ecuvantat de Crator, pacatul curviei nu aduce fericire in viata nimanui
Principiile de relationare trebuie disctate dinainte.Sotu meu e dedicat sa nu ia decizii care ma privesc si pe mine fara sa ma consulte., zilele mele de nastere le sarbatorim cum.imi doresc eu etc.Muta -te de acolo si continuati relatia numai daca reusiti sa stabiliti prinxipii cu catr sunteti de acotd amandoi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu greșești cu nimic. Este bine că te-ai mutat cu el, acum vezi cum este viața, conviețuirea cu iubitul tău. Dacă vrei să continui viața tot așa, până moare el sau tu, continuă. Dacă nu, nu. Așa cum te-ai mutat la el, te poți muta înapoi.

| Hammurabi a răspuns:

Presupun că n-ai de gând să te măriți cu el.
Nu va fi deloc bine.
Nu se va schimba niciodată. Și vei suferi toată viața.
Sau oricum vei divorța până la urmă.

| ywar a răspuns:

Eu nu-s nascut pe 30 august, dar ma cheama Alex. La multi ani.
Eu cred ca -dincolo de toate bascaliile pe care le-am citit aici- este si o samanta de substanta.
Doi oameni sunt diferiti, oricat ar spune ei ca sunt suflete pereche. Pentru ca doua persoane sa se mute impreuna este nevoie doar de imbold. Pentru a "supravietui" intr-un mariaj de acest fel este nevoie de tact, inteligenta, intelegere, multaaaa rabdare si multa experienta.
As spune ca este o parte buna ca v-ati mutat impreuna. de ce? Aveti ocazia sa vedeti cum functionati impreuna. Din nefericire voi nu functionati impreuna pentru ca sunteti prea diferiti. unul este ordonat, altul isi arunca hainele pe unde poate. Eu am o varsta si pot spune ca eu sunt mai ordonat decat partenera mea de viata. dar noi am trecut de foarte mult de tineretea matura. Avem alte obiective, avem alte repere desi. uneori ma surprind si eu ca ma enervez ca ea este mai "creativa" cand vine vorba de asezatul lucrurilor la locul lor. Asta a fost o paranteza.
Din ceea ce povestesti tu exista o diferenta de valori intre voi, de comportament, de educatie, poate de maturitate. Asa ca. foloseste aceste informatii, chiar daca sunt dureroase pentru tine si ia decizia potrivita. Nu-ti fa vise ca vei schimba pe cineva. Fii constienta ca intr-un "mariaj" din acesta rabdarea, tactul, acceptarea sunt chei ce deschid usi importante.
Nu lua in calcul ca daca v-ati mutat impreuna faceti sex si doar asta conteaza. Si eu fac sex cu a mea partenera la piscina, cand suntem la casa de vacanta, dar avem valori pe care le impartasim si le iubim. Iubim adevarul, iubim cuvantul dat, iubim pe Dumnezeu si lista continua.
Alexandra... ia-ti timp si ia decizia corecta. Timpul nu poate fi cumparat! Timpul nu poate fi scos de undeva si inventat. Ai scapat un tren, pa! Vestea buna: vine altul - poate mai bun! (functie de varsta)
Sper sa ai gandul cel bun!

| 1997onur a răspuns:

Nui bine deloc ce-ți face ție și cum se comportă cu tine zicie ca ești femeie de servici sa stai după el toată ziua ca copii mici sa strângi hainele care șile aruncă peste tot și el nu te ajută nici măcar hainele lui nu sile strânge și ordonează nu trebuie sa strângi după el tot ce face si el nu se simte deloc nu-i bine deloc ce-ți face și cum se comporta cu tine. Dar tu l-ai ales tu ar trebuie sa ști cu Adevărat cel mai bine ce viata o sa ai cu asa om. Ai grija

| haileewatson a răspuns:

Ce trebuie sa faci este sa vorbesti toate lucrurile astea deschis cu el. Intr-o relatie exista compromisuri, el trebuie sa inteleaga limitele tale si tu pe ale lui.

| CleanHeart a răspuns:

Next girl, imi miroase a baietel
Mai bine iti sta langa un barbat adevarat.

| anonimuIl a răspuns:

Ești tipul de femeie plictisitoare.

| Verginic?Vac?Gras? a răspuns (pentru anonimuIl):

Bine fratee

| RAY a răspuns (pentru Verginic?Vac?Gras?):

Macar daca era ceva serios in asta, sper sa nu faca si copii, daca vezi ca nu te intelegeti ce naiba stai cu el

| anonimuIl a răspuns:

Ar trebui să te lase și să caute una ca el din domeniul în care lucrează el.

| vasile2222 a răspuns:

Numai perspectiva ta conteaza. Daca tu nu esti multumita, nu mai sta cu el.

| Baby02bbbbb a răspuns:

Eu cred ca normal s-o firesc este sa te întrebe dacă ai timp, dacă nu cumva ți ai programat altceva, sau sa încerce sa te convingă frumos și într un mod romantic "hai iubi te rog ca e important pentru mine bla bla". În toate relațiile mele de prietenie, familie etc sunt întrebata și părerea mea contează. Nu cred ca o sa se schimbe. Ar fi bine sa discutati totuși și sa vezi dacă se schimba ceva. Dacă nu tine cont nici de aceasta părere de a ta ar trebui sa l părăsești și sa găsești pe altcineva

| Baby02bbbbb a răspuns:

Și încă ceva: nu contează dacă sunteți dintr o categorie sociala diferită, tot ceea ce contează e iubirea