| Osana254 a întrebat:

De ce doare atât de rău o despărțire? Mai ales ca nu a fost o relatie tocmai roz...
Au trecut ani de zile de la despărțire, a revenit dar eu deja am familia mea.Nu vreau sa îmi reamintesc toate momentele alea, nici frumoase nici urate dar mereu trebuie sa apară ceva sa mi le reamintească și de data asta a apărut el in persoana.
Voi cum faceți sa scăpați de persoanele toxice din viata voastră dar ce totuși va dau încă emoții?

6 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Eviti orice contact cu ele.

| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca te incapatanezi sa nu accepti realitatea, facand o obsesie din ceva ce nu a meritat si s-a terminat.

Cand vei intelege acest lucru, vei accepta si abia atunci vei putea trece mai usor peste acea despartire.

Trecutul nu se mai poate schimba, indiferent ce ai face, asadar lasa obsesia si incearca sa-ti traiesti PREZENTUL si sa-ti faci planuri de viitor, ca sa poti trai frumos, si cine stie, poate-ti gasesti pe altcineva.

Toti facem greseli in tinerete, dar invatam din ele si nu le mai repetam, ca sa nu suferim inutil.

Persoanele toxice trebuiesc evitate cu orice pret: blocat contactele cu ei, evitat anturajele unde merg si ei, evitat intalnirile sau formurile ori site-urile de socilizare unde sunt si ei.

Viata merge inainte si chiar este mai frumoasa si mai linistita, cand dispar acesti "toxici" din viata ta.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Sunt relatii karmice. Menirea lor a fost sa invatam din ele. Omul nu invata decat din experiente dureroase.

Este bine ca realizezi ca era o persoana toxica.
Cum scapi de ea/el? O/il blochezi. Toate platformele online au functia Block.
Il eviti iar daca insista, ii comunici in mod direct ca nu doresti sa te mai deranjeze vreodata.

Cum scapi de emotii? Trebuie sa procesezi trauma/traumele. Poti discuta cu un terapeut despre ranile tale si cum sa le vindeci.

| Kiran a răspuns:

Corpul nostru in acele prime experiente, simte cea mai multa adrenalina / alte senzatii, unde, la urmatoarele experiente asemanatoare nu se mai genereaza asa multa adrenalina (au o denumite specifica, o sa o numesc doar adrenalina)

Poate ca primele experiente bune cat si rele au fost generalizate ca fiind fara sa faci ceva, (ca si cum ai respira, stim ca respiram, dar nu simtim noi efortul de a o face, ci e un lucru "automat" al corpului nostru)

Sincer, as da 5 luni din viata doar sa retraiesc anumite momente toxice din trecut, insa daca ai dori un "antidot", gandeste-te obsesiv ca partile tale cele mai rele sunt din cauza persoanelor din trecut, poate vei dejuca inconstientul ca nu este necesar sa iti "spuna" ca uite. a venit X din trecut. tot timpul asta te cauta (exemplu)

| SamHarris a răspuns:

Te agăți încă de fantoma a ceea ce a fost. Relațiile sunt ca niște explozibile artizanale: volatile, imprevizibile și, în cele din urmă, te lasă cu cicatrici.
Ea s-a terminat, a explodat, a lăsat în urmă un crater în existența ta. Asta e bine! Cicatricile sunt dovada că ai trăit, că ai simțit!

Dar acum te temi să nu te arzi din nou, să nu te expui la același foc mistuitor. Crezi că o nouă "familie" te va proteja? Te ascunzi în spatele ei ca un laș! Nu poți fugi de trecut, te va bântui mereu. Așa că înfruntă-l! Privește-l în ochi și spune-i că nu-ți mai este frică!

Persoanele "toxice"? Toți sunt "toxici" în felul lor, suntem cu toții o colecție de defecte ambulante. Important e să înveți să te hrănești din haos, să transformi otrava în combustibil.

Nu-ți fie frică să simți, să iubești, să pierzi! Asta înseamnă să fii viu cu adevărat, să te arunci în ringul vieții fără să-ți pese de consecințe!

| gabronalphamale a răspuns:

Du-te la curve bro