| byenkutzyk a întrebat:

De ce doare atat de tare despartirea de persoana iubita?crying

Răspuns Câştigător
| stephie21 a răspuns:

Sa ranesti este foarte usor, dar sa ierti pe cel care te-a ranit spune mult despre sufletul si caracterul persoanei care are puterea de a ierta...
Despartirea doare, singuratatea este apasatoare insa acestea ne sunt lectii de viata.
Cine nu a trecut prin astfel de momente, cine nu stie ce inseamna durerea, durerea ce provine din dragoste, dragostea care ne-a parasit, nu a inceput inca sa traiasca, sau viata lor a fost o iluzie...
De ce doare dragostea? Pentru ca tot ceea ce depaseste pragul firescului doare: frigul aspru iti tortureaza pielea, caldura excesiva duce la pierderea cunostintei, iar dragostea provoaca o grava anemie sufleteasca. Orice sentiment ce se ridica deasupra sferei comune provoaca o pierdere subita a oricarui reflex de aparare. Si atunci doare. Fiindca nu stim sa ne aparam. Si nu ne pasa. Traim momentul, iar apoi traim de dragul momentului trecut, iar intr-un sfarsit, uitam momentul si nu mai stim bine de ce si pentru ce traim. Stim doar ca am iubit. Si doare.

42 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situatie...sad il iubesc am renuntat la tot pentru el darr nu a fost de ajuns ne certam in fiecare zi din nimic si pana la urma am renuntat eu nu mai suportam nu aveam niciun viiitor impreuna si pana la urma a fost si el de acord ca sa luam ´´o pauza´´ timpul le rezolva pe toate...:*:* incercati sa treceti peste

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ciuda spatele-mi intorci
Cind trec pe linga tine
Vrei sa ma faci sa inteleg
Ca te razbuni pe mine
N-am sa alerg de urma ta
Voi tine fruntea-n sus
Ori cit de mult as vrea
Trecutul ce sa scurs
Am inteles ca nu poti fi
Mai mult decit am fost
La ce sa te mai astept cu drag
Nu! Nu mai are rost
Te rog sa pleci din calea mea
Asa va fi mai bine
In urma nu ma voi uita
Nu vreau sa stiu de tine
Nu vreau sa stiu ca te-am iubit
Cu aceasta patimire
Iubirea noastra raminind
Osimpla amintire!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca iti vine foarte greu sa te adaptezi la noua situatie, adica fara el/ea. si ramai din nou singur...insa asta e de dorit comparativ cu senzatia groaznica de singuratate in 2...
si mai doare pentru ca te lasa dezechilibrat si intrebator cu privire la propria-ti persoana. oare mai puteai salva ceva? oare ai facut suficient sa salvezi relatia? oare mai pot avea de aici inainte incredere in cineva, sau...in mine?

doare pentru ca de fiecare data ramai cu un gol, care nu se umple mereu asa de usor

doare pentru ca toti din jur iti spun ca asa e cel mai bine, ca nu te merita, ca vei gasi ceva mai bun etc, insa doar tu nu vrei (sau nu poti) sa recunosti si sa accepti asta...

doare pentru ca planurile si iluziile nu au coincis cu realitatea...

doare pentru ca nu te regasesti pe tine insuti...decat tot prin ochii persoanei iubite.

doare atunci cand observi transformarea in rau a persoanei pe care o iubeai, cu care doreai sa te mandresti si cu care sa nu -ti fie rusine sa apari in lume

doare pentru ca esti nevoit sa le dai dreptate tuturor binevoitorilor si sfatuitorilor mai noi sau mai vechi (ti-am zis noi ca asa se va intampla?); uneori e greu sa recunosti infrangerea si esecul fata de altii

doare pentru ca, din pacate, dragostea cea mai mare se metamorfozeaza in cazul unei despartiri urate in ura, repulsie, regret, suspin, lacrima, chin, furie.

doare pur si simplu, suferinta e universal valabila de cand lumea.

doare pentru ca stii ca ceea ce s-a intamplat nu mai poate fi schimbat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai usor e sa-ti gasesti o alta persoana pe care chiar daca n-o iubesti sa incerci sa-ti petreci timpul cit mai mult cu ea. Sa ramii singur(a) e sinucidere curata, doare foarte mult.

| ghitacristi76 a răspuns:

In lume trebuie sa suferim caci fara suferinta si fara chin nu avem parte de fericire, dar trebuie sa fi tare si sa gandesti pozitiv, eu stiu cum e si crede-ma ca nu doresc la nimeni fi tare si nu renunta la ceea ce iti apartine?

| clau_5093 a răspuns:

Pai daca stai inchisa in casa si asculti manele de dragostelaughing)rolling on the floor sfatul meu daca te desparti de persoane iubita cel mai bine sa iti fie in preajma niste prieteni pusi pe glume care te fac sa raziwinking

| DyDyBlue a răspuns:

Doare..doare raustraight face..mai ales daca v-ati despartit dintr-o prostie pur si simplu, pentru ca nu e nimeni vinovat..Si doare foarte tare mai ales cand stii ca zilnic vorbeai cu persoana iubita si ca dintr-o data totul se duce dracu'..se spune ca nu exista dragoste, doar senzatie de atasare..si e foarte rau cand ai atatea amintiri, atatea clipe frumoase petrecute impreuna..eu prin asta trec acum si mi-e foarte greu.

| Neamtu10 a răspuns:

Cea mai grea durere e cea a despartiri pentru ca nu ramai singur, nu mai ai cui sa ii spui te iubesc sau buna dimineata iubita. Te doare pentru ca-ti raman in minte amintiri cu ea/el.Te doare stiind ca ati fost fericiti candva.Te doare pentru ca o iubesti si ti la ea chiar daca nu mai esti impreuna cu ea. Toate trec si viata omului trece iar o despartire o sa aduca un nou inceputhappy

| Neamtu10 a răspuns:

TE doare pentru ca simti ca o iubesti inca, te doare pentru ca nu ai cui sa-i spui te iubesc, te-ai obisnuit cu ea iar gandul ca acum esti singur doare simti ca nu ai stare. Iubirea e ca un trandafir infloreste in inima iar cand il scoti tepi lui iti ranesc inima iar de accea te doare.Te doare pentru iti amintesti amintiri frumoase alaturi de ea/el. Dar o despartire aduce si un nou inceput.

| celes a răspuns:

Pentru ca inca il mai iubesti pentru ca inca iti pasa de el...stiu ce nseamna si e cumplit de dureros

| vikuneasmadlan a răspuns:

Daca il iubesti cu adevarat nare cum sa nu doara pentru ca el pentru tine este totul

| alee_9131 a răspuns:

Pentru ca il iubesti sadsi eu am avut o relatie de 5 any si s-a despartit de mine:-J.dar am orgoliu si nu am sa ma rog sa ne impakm.oriqm el acum sa logodit cu altasad. asta e. trebuie sa trecem peste