| ♣ Ma®®yE [;x] a întrebat:

De ce dragostea eterna dureaza 3 luni? Oare cat poate tine o relatie intre 2 adolescenti?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Dragostea eterna nu dureaza 3 luni, ci toata viata.
Relatiile dintre adolescenti pot dura si ele toata viata, dar majoritatea dureaza cateva luni, maxim un an-doi. Eu cred ca e din cauza ca adolescentii inca nu sunt maturi, se indragostesc repede, sunt orbi la defectele partenerilor si, atunci cand le descopera, nu le pot tolera. Un adult cand se indragosteste nu ignora defectele partenerului si nici nu le transforma in calitati, ci le vede si le analizeaza decizand ca suma defectelor e mai mica decat suma calitatilor si ca persoana aleasa are defecte pe care le poate accepta.
Adolescentii au tendinta de a cauta iubirea perfecta, cavalerul pe cal alb sau cosanzeana cu cosite si cand descopera ca perfectiunea nu exista sunt dezamagiti.

9 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Depinde de adolescenti, depinde ce cauta la partener. In general, tocmai pentru ca sunt adolescenti nu se indragostesc pentru toata viata, adica nu se gandesc - ca vor trai cu cealalta persoana tot restul vietii, vor face copii si se vor ingriji cand vor fi bolnavi si batrani. Adolescenta e o stare de moment. "Iubirea eterna" nu este decat o atractie fireasca. Din start in subconstient stii ca se va termina si atunci nu prea dai sanse relatiei. Mai este si implicarea sexuala - sau lipsa ei un impediment. Poate ca aici este si frumusetea primei iubiri. Daca tine un an, atunci poate tine si mai mult... Sunt mai rare cazurile, dar ele totusi exista, in care adolescenti care s-au iubit in liceu s-au casatorit ulterior.
In definitiv nu putem stii daca Romeo si Julieta s-ar fi iubit in conditiile in care ajungeau la maturitate. Exaltarea, dramatismul fac parte si ele din problematica iubirii in adolescenta. Totul este mult mai negru, sau dimpotriva foarte roz - asa ca nu vezi realitatea. Am fost tanara si... am trecut prin asta. Stiu ca la vremea respectiva ma razbunam pe foaia de hartie si cream "opere nemuritoare" in versuri.

mira
| mira a răspuns:

Am intalnit la multi adolescenti tendinta de a generaliza, de a considera ca au epuizat paleta experientelor.Viata ii contrazice insa. Exista si iubiri care incep in adolescenta si se termina la batranete. Mira

| ♣ Ma®®yE [;x] explică:

Mi-a placut rasp tau, brigaela

assiris
| assiris a răspuns:

Depinde ce intelegi prin dragoste. Daca dragoste=sex atunci poate dura si mai putin. Dragostea=dregoste este de obicei eterna iar daca nu este atunci e altceva dar dragoste nu. Ceea ce se vede la Tv nu e dragoste este atractie, sex sau cum vreti sa-i spuneti.

eileen
| eileen a răspuns:

Nu prea tine...foarte rar...trebuie sa aveti aceleasi principii, aspiratii..multi o iau pe cai diferite...

| lexy a răspuns:

Etern inseamna vesnic.Cred ca trebuia sa formulezi altfel. Dragostea eterna e nepieitoare, fara moarte.Deci nu are cum sa dispara in 3 luni. O relatie dintre adolescenti poate tine putin, deoarece ei sunt manati de dorinata de a cunoaste cat mai multe persoane, de a trai sentimente diferite. Dar poate tine si toata viata.Sunt o gramada de cazuri cand persoane casatorite se iubesc din timpul liceului sau chiar din generala.

| otypa a răspuns:

Hm o dragoste poate dura si o viata intreaga. daca nu apare pe parcurs vreo pupaza/fufa/ sa se dea la iubitul tau atunci sigur nu tine si 3 luni

cristian
| cristian a răspuns:

Tine pana cand se goleste putina cu miere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca dureaza 3 luni nu este dragoste adevarata. depine poate tine o luna sau chiar mai mult ajungand char si la cativa ani