| Eraft2 a întrebat:

De ce e masculinitatea văzută ca ceva toxic?
Sunt o femeie de 29 de ani. M-am născut într-o familie cu ambii părinți alcoolici si trebuia sa am grija de sora mea, sa muncesc, sa învăț, și practic nu am avut nicio copilarie.
Am reușit să fac o facultate. La 25 de ani am cunoscut un bărbat de 34. A fost ideal. Era stabil financiar (când ești crescut de un tată care îți dă alocația pe pacanele, stabilitatea e foarte importanta), ma simțeam protejata, iubita. Știam că acesta e omul cu care vreau sa îmi petrec restul vieții și cu care o sa fac copil. Avea afacerile lui, fuma, dar nu consuma alcool decât la evenimente. Ma simțeam femeie cu el. Niciodată nu am fost întreținută de el. Sunt logoped și lucrez la un centru de copiii.

Din păcate, după 2 ani de relație, el a murit într-un accident de mașină. Eram logodiți. Un an de zile ma luptam cu depresie, doliul. Recent am început sa ies din nou în oraș. Mi-am făcut aplicație de dating (știu ce se zice de ele, dar pe acest iubit tot acolo l-am cunoscut și a fost perfect).
Momentan am ieșit cu 6 tipi. Tot anul. Dar erau asa imaturi. Moț în cap, nu aveau job stabil la 30 de ani (făceau voluntariate), unul m-a făcut sa aștept după el 30 de minute, altul a venit în pantaloni scurți la întâlnire și în șlapi.

Nu știu ce se întâmplă. Nu sunt vreo prințesa răsfățată. Din păcate am suferit mult în copilaria mea și mi-a lipsit atât stabilitatea financiara, cât și cea emoțională. Mi-am crescut sora, o ajut financiar și acum.
Dar când zic la prietenele mele ca vreau un bărbat matur și masculin îmi zic ca am misoginism internalizat și ca tot ce contează e ca omul sa aiba umor de calitate și sa aiba sufletul bun.
Nu zic ca nu e relevant. Dar eu vreau sa îmi aleg un tată pentru copii opus celui pe care l-am avut eu. Care ne bătea, înfometa etc. Nu caut bărbat bogat, dar unul stabil financiar și ambitios. Sa ma uit cu admirație la el, să fiu femeie mandra la brațul lui și sa știu ca sunt protejata. Eu cu copiii mei.
E chiar asa greșit ce îmi doresc? Ma gândesc ca poate ar fi potrivit pentru mine un bărbat mai mare. 35+.
Ar fi o varianta?

23 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu de fapt cauti doar barbati cu bani, daca nu au bani nu ai nevoie de ei, tu cauti de fapt banii nu iubire, si pe retelele de socializare nu o sa iti gasesti jumătatea niciodata.

| Kufu95 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu cred că e vorba de asta, din ce pare, că eu cunosc astfel de bărbați din ce descrie ea, care nu niciun rost în viață. Ei au pretenții de fotomodel, dar ei nu fac absolut nimic ca totul să fie bine de comun acord. Viitorul trebuie realizat împreună, nu unul să profite de celălalt.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ma mira deloc ceea ce spui aici, fiindca generatia actuala este imatura si cu basini in cap, iar aia care au ramas necasatoriti la 30-35 de ani ori sunt fatalai (baiatul mamei care nu iese din cuvantul mamei si fata o alege maica-sa), ori au probleme psihice si nu se pot adapta unei relatii normale de viata de cuplu, familie, indatoriri samd.
O sa-ti fie foarte greu sa-ti gasesti un barbat "adevarat" dar mai incearca si nu online, ca sanse sa gasesti pe cineva bun, sunt extrem de mici.

| Eraft2 explică (pentru Violleta2022):

Mie mi se pare ca bărbații ambițioși și puși pe treaba se căsătoresc pe la 35 sau mai încolo.

| minrest a răspuns (pentru Eraft2):

Asa este. Facultate, masterat, apoi cariera sau afacere. Toate astea iau timp.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Eraft2):

Barbatii ambitiosi se casatoresc cand se maturizeaza, iar marea majoritate o fac inainte de 30 de ani, nu dupa 35 fiindca atunci se presupune ca are un cusur, viciu sau ca-i afemeiat si este de ocolit.

| mihai69 a răspuns:

1. Nu.
2. Da.
PS regret pierderea suferită de tine. Păcat.

| LoveSleep a răspuns:

Nu e nimic gresit la ce iti doresti. 99% din femei isi doresc acelasi lucru, dar doar o parte recunosc. Cealalta parte nici macar nu e constienta de asta si ajunge sa nu inteleaga de ce relatia nu functioneaza niciodata.

Prietenele tale sunt spalate pe creier de filme de 2 bani care incearca din greu sa schimbe paradigma facand din femeie o persoana axata pe cariera, pe obiective si lucruri pentru care nu e facuta.

Un barbat bun se observa dupa fizic, situatia materiala si abilitatea de a-si controla emotiile si gandurile.

Unul cu burta la genunchi care lucreaza la MC si se enerveaza cand dai o farfurie pe jos, e un barbat penibil, slab si jalnic.

Asa ca te duci in directia buna. Din pacate pentru tine, barbatii astia sunt foarte greu de gasit, pentru ca sunt foarte putini.

Daca vrei sa ii atragi, trebuie sa indeplinesti niste criterii.

1. Trebuie sa arati foarte bine. Trebuie sa mergi la sala, sa fii ingrijita, curata si atenta la tine. Trebuie sa fii imbracata bine, fara decolteu pana la buric si fara fusta mini prin care se vede jumatate din fund.

2. Trebuie sa stii cum sa vorbesti cu un astfel de om. Trebuie sa stii sa il asculti, sa il respecti si sa il intelegi. Trebuie sa-i dai impresia ca e centrul universului tau.

3. Trebuie sa stii sa te comporti in societate. Nu il poti face de ras de fiecare data cand deschizi gura. Daca crezi ca nu ai un punct de vedere solid, mai bine asculta.

4. Trebuie sa iti dai silinta sa fii o femeie cat de cat de casa. Nu trebuie sa gatesti mereu si sa faci curat toata ziua, dar nu ai cum sa zici "eu nu stiu nici sa fac cartofi prajiti, hihihi".

5. Trebuie sa fii loiala si sa raresti cat mai mult discutiile tale cu alti barbati.

Cam astea sunt in mare calitatile pe care trebuie sa le ai pentru a atrage acei 10% din barbati. Sau 1%.

In functie de cate iti lipsesc, poti sa ai barbati din ce in ce mai slabi.

Daca tu nu cauti acei 1-10%, cerintele nu sunt atat de mari.

Poate vrei un it-ist care isi vede de treaba lui, e loial, citeste si are o conditie fizica decenta.

Poate vrei unul care e o femeie practic, cu mai multe daddy issues decat tine, care de penseaza mai des decat tine, lucreaza la h&m si nu stie ce vrea de la viata, dar stie ca si-ar baga p a in tot ce misca, ca respectul pentru tine e 0. Gasesti d-astia peste tot. Cu niste silicoane si acid in buze, esti top tier pentru ei, deci nu trebuie sa lucrezi prea mult la tine.

Deci in concluzie, nu e nimic gresit cu ce vrei. Poti sa ai astfel de barbati, in functie de cat de multe ai de oferit.

| minrest a răspuns:

Imi pare rau pentru pierderea ta; am pierdut si eu mult. Cum mai sunt femei feminine, ca tine, mai sunt si barbati masculini; unii raman liberi din varii motive; dar era probabilitatea mica sa gasesti din sase incercari. Eu zic, de acum incolo, cand vezi ca un barbat nu e ce trebuie, rupe relatia repede. Se face loc pentru alta cunostinta. Cauta, sunt sanse mari sa gasesti.

Răspuns utilizator avertizat
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Tu si prietenele tale aveti alt limbaj.
Ce intelegi tu prin barbat si masculin inseamna altceva pentru ele.
Lasa-le cu problemele lor.

Nu, nu-i ok sa mergi la intalnire in slapi si pantaloni scurti, decat daca mergeti la plaja. Nu-i ok sa lasi femeia sa te astepte 30 de min. Nu-i nimeni batut in cap, intelegem notiunea de trafic, hai 5-10 min, dar nu jum de ora.
Indivizii astia au programul prea incarcat cu intalniri, le spui Pa!

Nu ceri nimic exagerat, insa dupa cum vezi, educatia lasa de dorit.
Exista si barbati tineri care stiu sa se comporte cu o femeie, care sunt responsabili si isi construiesc un viitor.
Nu te limita la 35+. De ce iti pui singura limite?
Poti cauta si 1 pana la 3 ani mai tanar, nu-i nici o problema.

Roaga-te, si vei vedea ca vei intalni alesul.
Rugaciunea e o forma de meditatie, te ajuta sa iti aliniezi dorintele cu actiunile. Mai ramane doar ca Universul sa iti scoata in cale sufletul pereche.

| TimberWolf a răspuns:

Vezi ca maine ai gradinita, in loc sa faci nani stai si postezi prostii aici.

| StoicAnalysis a răspuns:

Iti urez mult succes in continuare la cautari! Te rog mult sa nu faci greseala de a-ti gasi cat mai rapid unul fara sa ii analizezi la fel de de bine ca acum, atunci cand ti se va diminua speranta. Ai rabdare, si cauta in continuare. Sigur se va gasi sufletul pereche si pentru tine happy

Referitor la preferintele tale, sa stii ca nu sunt extravagante. Este ceva absolut normal si firesc sa cauti asta la un partener. Fetele care umbla aiurea dupa p##$ mergand pe ideea de barbati care sa-i intretina sau care sa fie "bad boy", sunt cauze pierdute. Nu te lua dupa ele si urmeaza-ti cursul vietii asa cum stii tu. big grin Succes!

| Cinic a răspuns:

Competiție! Felicitari, esti o femeie pragamtica si asumata. Imi place cum gândesti. Dar trebuie sa vezi si realitatea din jurul tau. Tu iti doresti un barbat realizat si potent financiar si atractiv in media de varsta de 30-40 de ani. Ghici ce?! Sunt foarte multe femei care isi doresc acelasi lucru ca si tine, si asta te pune in competitie directa pentru acelasi barbat. Sunt femei mai tinere ca tine, mai atractive ca tine si mai feminine ca tine care vor fix acelasi lucru. Nu ma intelege gresit, nu spun ca tu nu ai avea aceste calitati doar ca genul asta de barbat pe care tu il doresti din cauza la social media are acces la femei care sunt mult mai bune ca tine din orice punct de vedere. Si sa iti explic cum este si cu tinderul. Este deja cunoscut ca peste 85% dintre femei dau swipe rigt practic doar la top 15% dintre barbati. Practic toate femeile vor acelasi barbat si acelasi tipar fizic. Asadar tu ai dat match la barbati carora le-a mai dat match multe alte femei. Iar barbatii aia care au venit la date, au venit cu un singur interes. Sex ieftin si facil! De aia nu au pus nici un efort in a te cucerii sau a se imbraca conform asteptarilor tale. Daca tu nu vrei, sunt poate zeci de alte fete care le vor oferii sex gratis si facil pentru ca tu nu contezi ca si femeie pentru ei. Daca iti doresti barbat bine pe finante care sa iti ofere siguranta de care ai nevoie trebuie sa fii dispusa sa faci compromisuri. Adica sa accepti ca este mult mai in varsta decat tine sau / si ca nu are minim 1.80 cm sau ca este chel sau ca nu este " fumusel sau dragut".
O alta varianta ar fi sa nu te mai bazezi pe un barbat pentru un nivel de trai mai ridicat si sa faci tu acei bani. Just work harder bro! Mai ia-ti inca un job, fă ore suplimentare. Fii femeie puternica si independenta fara sa te bazezi pe un barbat pentru " siguranta". Deci fie accepti compromisuri fie tragi mai tare ca pana la urma nici un barbat nu este obligat sa iti ofere tie " siguranta". You go girl!

| Eraft2 explică (pentru Cinic):

Sunt la sala zilnic.
Dar oricum, aseară am găsit ce am cautat. Acum sper sa ne și potrivim. Avem date mâine. 38, patron, bărbat asumat.

PS. Am zis ca fac banii mei. Suficienți pentru un trai decent. Dar vreau bărbat care să facă mai mult ca mine. Pana la urma toți se plâng ca nu mai exista femei feminine și bărbați masculini. O femeie feminina cauta un bărbat superior ei dpdv social.
PS 2. Nu ma încadrez în tiparul femeia independenta. Nu sunt feminista. Iar cel cu care am ieșit și am zis ca a fost în șlapi, îi dădusem eu o șansă pentru ca ma stresau prietenele ca nu statutul contează. Locuia cu părinții și fcasa voluntariat. Nu stiu câte alte opțiuni mai avea, dar dacă da, ii doresc succes. Eu i-am dat block.

În fine, mulțumesc pentru sfaturi și vedem ce iese la întâlnire.

| Cinic a răspuns (pentru Eraft2):

Bazat! Imi place ca spui lucrurilor pe nume si nu te ascunzi dupa deget cum fac majoritatea pe aici si esti dispusa sa raspunzi la argumente cu contra argumente in loc sa devii isterica, dublu boss pentru asta. Succes la date, sper sa fie ce trebuie. Ps: sa nu ma chemi la nunta ca nu am bani laughing

| Eraft2 explică (pentru Cinic):

Ideea cu mine e ca de mică am crescut într-un mediu violent și sărac. Eu munceam, eu îmi îngrijeam sora, cu greu am reușit sa termin o facultate și sa și rămân la buget.
Adevărul e ca m-am saturat sa fiu mereu eu cea care are grija de alții, mai ales de tata cu ciroza lui. Am fost obligata sa fiu barbatul din familie, eu fiind doar o fetita.
Poate fetele și femeile care au avut parte de copilării fericite nu vad lucrurile ca mine. Dar vreau sa fiu și ei acum măcar, la vârsta adulta, valoroasa pentru cineva, sa nu mai fiu folosita pentru bani și ajutor.
Legat de vârsta, asta e. Am 29 de ani. E vârsta mea. Am fost logodita și loiala acelui barbat. După ce a murit, iubirea mea tot vie a rămas. Mi-a luat mult sa ma pun pe picioare și sa nu ma simt vinovată sa ies cu alții.
Asta e. E vârsta mea. Am grija de mine, de corpul meu, de părul meu, încerc sa fiu cât mai feminina și sa ofer bărbatului de lângă mine, nu doar sa iau de la el. Sunt loiala, am avut grijă de casa logodnicului meu, am avut venitul meu.

Niciodată nu am fost interesata de banii în sine, ci de ideea de barbat ambitios care nu îmi va pune viitorii copii în situația în care părinții mei m-au pus pe mine. Dacă cunoșteam un băiețel de bani gata, bogat dar cu banii de la tata, cocalar prin cluburi de fițe, nu îmi trebuia.

| Cinic a răspuns (pentru Eraft2):

Te cred! Si nici in primul comentariu nu am spus ca este ceva gresit in ce iti doresti, din contra am spus ca esti pragamtica si ca sti foarte bine ce vrei de la viata. Eu doar ti-am spus cum functioneaza realtatea, viața este o competiție continuă. Si cu cât cerințele sunt mai mari cu atat competitia este mai puternica. Si sa stii ca pe lumea asta sunt foarte multi barbati si femei complet delulu, care au pertentii uriase dar nu au nimic de oferit la schimb. Imi pare sincer rau pentru copilaria ta si pentru casnicia ta si iti doresc numai bine!

| DonJuan50 a răspuns:

Nu-ți pierde curajul și continuă să ieși la date-uri, nu se știe peste ce om dai.
35+ este deja cam greuț cu ei, că deja sunt casătoriți, sau divorțați, sau caută combinații pe lângă, nu relație stabilă.
Sunt o grămadă de bărbați care sunt singuri la zona ta de vârstă 25-30 de ani.
Ce ceri tu, nu e chiar imposibil de realizat. Extinde aria de căutare, inclusiv pe reddit de exemplu.

| Teodore000 a răspuns:

Majoritatea consideră că masculinitate înseamnă misoginism.
Și tu lucrezi și esti stabilă iar nevoile tale sunt motivate și normale.
Nu e gresit ce îți doresti și nu e absolut aigurbcă cei trecuŕi de o vârstă subt varianta corectă.
Oricum pe acele aplicați doar astfel de oameni există pentru că ei cred că dacă nu a mers o întâlnire încearcă la următoarea.

| gzaharia a răspuns:

Mda, are Violeta dreptade, doar generatia actuala de femei nu-s fetita lu tati si printesa printeselor care se sexualizeaza la fiecare ocazie si vrea egalitate doar cand ii convine...
Eraft2, cauta-ti echilibrul si vezi de a da ceea ce vrei sa si primesti si va fi totul bine. Nu asculta de majoritatea persoanelor de aici care habar n-au cum de fapt merg treburile si nu vad decat ceea ce vor sa vada. Privilegiu este invizibil pentru cei care il au.

| Eraft2 explică:

Dumnezeu cred ca lucreaza foarte ciudat. Cred ca am găsit ce am cautat. Aseară am schimbat aplicația. Tinderul într-adevăr mu funcționează pentru ce vreau eu. Am folosit un site pentru oameni cu cariere, recomandat de un prieten.
Maine am întâlnire cu un bărbat de 38 de ani, realizat din toate punctele de vedere. Vedem dacă ne potrivim.

| mihai69 a răspuns (pentru Eraft2):

Baftă maximă!