NU este grav să-ţi începi viaţa sexuală ÎNAINTE de 18 ani; IMPORTANT este să fi destul de MATURĂ şi RESPONSABILĂ în/după momentul în care o "faci"!
Şi aici mă refer la faptul că, ÎNAINTE de toate, TREBUIE să fi foarte INFORMATĂ ( dpdv teoretic ) despre tot ce implică o relaţie sexuală : alegerea "partenerului", modul de punere în "practică", igienă, metode de contracepţie, posibile riscuri, etc.
Şi, bine-nţeles, să fi destul de REALISTĂ şi conştientă că acest "pas" implică unele riscuri emoţionale, să fi pregătită pentru eventuale "relaţii" eşuate, să nu pleci urechea la "gura lumii" ( prejudecăţi, desconsiderare, etc. ) - şi NU în ultimul rând, să "reuşeşti" să păstrezi o "relaţie" acceptabilă cu PĂRINŢII tăi ( cred că asta va fi cel mai greu... )!
Apoi, în cazul în care GREŞEŞTI ( într-un moment oarecare ) să fi destul de matură pentru a accepta acest lucru şi CONSECINŢELE acelei greşeli - precum şi pentru a lua măsurile necesare - şi să ai "înţelepciunea" de a cere AJUTOR unei persoane "competente"!
Exemplu : În momentul în care, din "greşeală" rămâi însărcinată ( DA, nu te mira, că o păţesc şi femeile mature, la 30-40 ani; deci, nu are legătură cu vârsta de 18 ani... ) NU se fuge repede la medic şi faci avort - ca apoi, mai târziu, după vreo 5-10 ani când eşti căsătorită şi vrei să faci copii, să constaţi că NU mai poţi avea ( din cauza unor "complicaţii" )!
Deci, din momentul începerii vieţii sexuale, NU beneficiezi doar de plăcere, ci ÎŢI ASUMI şi nişte RESPONSABILITĂŢI/riscuri!
Pentru ca omul care e destept incepe la 18 sau mai incolo cand are chef dar cand e mic constientizeaza si zice: uite mama si tata mi-au zis ce e bine si ce nu iar daca sunt tare in minte nu ma iau dupa proastele care zic (hai la pat la 10 ani sau la 16 - 17).
Asa e, omul destept asteapta sa se maturizeze la varsta si in acelasi timp si corpul se vede ca e destul de maturizat. Cine o face inainte de 18 ani nu a primit o educatie buna parinteasca si si-au facut de cap ceea ce nu e deloc bine. daca ajungi sa fi parinte sa stii ca militaria care o bagi in ala mic va ajunge un AS in viitor si iti va multumi mult, mie mi-a placut mult epoca comunismului in care era cruzimea aia si educatia stricta aplicata nu libertatea din ziua actuala in care din pacate nici la o nevasta nu te poti astepta sau barbat fidel (daca esti femeie) din pacate.
In afara de prejudecatile societatii si modul in care esti privit de o persoana mai geloasa de fel, pana la 18 ani corpul nu este pregatit pentru viata sexuala.
Apar dereglari destul de mari, care duc uneori la cancer, sterilitate si alte boli sau neplaceri destul de mari.
Si, plus de asta, cei sub 18 ani sunt destul de prost informati asupra sexului si, sti si tu ce se poate intampla.
Nu ai corpul complet dezvoltat.Desigur,persoanele care spun "nu e nicio problema.baga maree!" nu se gandesc ca in viitor este posibil sa nu mai poti avea copii, sa-ti apara alte boli si alte complicatii care ar putea duce la scoaterea de organe si etc.Voi aveti impresia ca viata se rezuma numai la sex..Ganditi-va putin, lasati aceasta placere idioata pentru mai tarziu si pentru parintii vostri si vedeti-va de lucrurile de care ar trebui sa fie interesati copiii respectiv adolescentii!
Nu este grav.Astea sunt conceptiile unor persoane.Fiecare este diferit si poate sa faca ce vrea. Daca ar fi sa tinem cont de tot ce s-ar spune nu am ajunge nicaieri.