| Diclordifeniltriclormetilmetan3 a întrebat:

De ce este atat de greu sa intrebi un parinte despre pubertate si despre viata sexuala? (Chiar si daca unii dintre noi nu o avem)

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca majoritatea părinților evită subiectele acestea, acest asa zis proces inducand rusinea si teama copilului astfel încât copilul se ferește să pună intrebari si sa isi lămurească curiozitatile.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu este greu deloc, atata vreme cat ai o relatie frumoasa cu parintii tai.
Eu am fost prietena copiilor mei si am discutat absolut totul cu ei, inca de cand erau foarte mici.
Acum sunt adulti si ma bucur ca nu au gresit cu nimic si ca-s sanatosi si fericiti cu partnerul ales.

| corbulalbrosu a răspuns:

Retinerea de obicei de ambele parti, consta in existenta prejudecatilor adanc inradacinate in mentalul aceste populatii, conform carora se considera ca tot ce are conotatii sexuale, reprezinta fara discutie un subiect taboo despre care conform conceptiilor propovaduite de morala cre(s)tina este indicat... sa taci. NO COMMENT

| Emilian65 a răspuns:

Cu mult curaj poti obtine informatii despre pubertate si sex.

| DeDeDeeaSweety a răspuns:

Pentru ca traim intr-o tara in care parintilor le este rusine sa vorbeasca despre asta. Profesorilor la scoala le este rusina sa presea reproducerea la oameni. Pentru ca inca se vede actul sexual ca un pacat foarte grav.
Adica cred pentru unii este mai usor sa accepte ca cineva l-a mintit sau i-a furat ceva decat faptul ca a facut dragoste la 18 ani.
Eu am avut un coleg de liceu in care mama lui nu il lasa sa aiba iubita.
Asta e societatea in care traim