| AlexanderAdrian a întrebat:

De ce facem din sexul la adolescenta o sperietoare?

E o intrebare pe care mi-o pun vazand tot felul de raspunsuri alarmiste din partea unora care incearca parca din rasputeri sa blameze, sa infiereze, sa transforme intr-o sperietoare sau subiect tabu, sexul la varsta adolescentei.

Mi-a fost dat sa vad chiar azi ultima bazaconie pe subiectul asta. Cineva a ajuns sa intrebe o fata de 16 ani care vrea sa-si inceapa viata sexuala "ce vrei sa demonstrezi, de ce vrei sa intri in randul celorlalte care au facut asta"

Cum adica ce vrei sa demonstrezi? Voi va auziti vorbind? Sexul e o necesitate fizica, se simte, se doreste, e drept ca unii isi doresc asta de pe la 14 ani sau chiar mai de tineri. N-am considerat niciodata ca sub 16 ani, hai maxim 15 sa fie inceputa viata sexuala. Dar daca si la 16 ani sunt unii care incearca in disperare sa-i sperie pe cei care isi doresc asta, zau nu mai inteleg.

Altii au batut moneda cu povestea cu casatoria, alta chestie sinistra care nu are absolut nici o legatura cu o viata si o alegere logica si normala. Te-apuci sa intri intr-o casatorie, virgin cu virgina si constati ca nu va potriviti defel. Ce faci? Stai si suferi? Pentru ce?

A pomenit cineva de vezi doamne nu stiu ce parere a expertilor ca abia la 17 ani jumatate se dezvolta totul cum trebuie si nu mai risti cancer de col uterin. Nu stiu insa sa fi vazut realmente date concrete despre povestea asta, in plus chiar si un expert sa spuna ca fix la 17 ani jumate totul e ok, e cam egal cu povestea cu 18 ani cand vezi doamne ar fi ok sa faci sex ca esti major. Nu conteaza ca 18 ani nu are nici o treaba cu maturizarea sexuala si psihoemotionala, ii dam cu clisee pana sta vantul.

Apoi mai e povestea asta cu "de unde stii daca el e alesul"

Credeti-ma la 14 ani mai ales si chiar la 16 ani, slabe sanse sa fie alesul. Cuplurile adolescentine se despart aproape de fiecare data, e absurd pentru o fata sa gandeasca asa.

Genul asta de gandire le duce la dezamagiri si in pat si in dragoste. Incepe-ti viata sexuala dupa parerea mea de la 15-16 ani, asigura-te ca stii ce e protectia, stii cum si ce pilule contraceptive sa iei date DE DOCTOR, si ca ai de gand sa te simti bine nu sa te gandesti la casatorie de la varsta aia. Si totul va fi mult mai bine.

De ce, deci, trebuie sa demonizam sexul la varsta adolescentei? Unde e de fapt problema? Atat de tristi si josnici am ajuns incat in loc sa informam, sa vorbim cu ceilalti incepem sa aruncam ba cu sperietoarea numita cancer, ba cu clisee de indoctrinare religioasa, ba cu rasete si insulte, ba cu povesti de adormit copii legate de durere sau mai rau cu aiurelile alea cu "alesul" si "de unde stii ca n-o sa te lase"

Pai o sa te lasa bai fata daca nu se simte bine cu tine. Profita si tu de el, simte-te bine cat se poate si daca pleaca altu la rand pana gasesti ce-ti trebuie. Baietii oricum asa fac, adica o fata n-are dreptul la placere, care-i problema?

Răspuns Câştigător
| Wehrmacht a răspuns:

N-are rost.De vina sunt ideile implantate in societate si transportate peste tot in cutiute inscriptionate cu "Normalitate-a se accepta fara a gandi".
De cand am facut cam 14-15 ani am inceput sa ma feresc a mai folosi cuvantul "normal".
Sunt de acord cu tine, dar nu poti schimba nimic.
Uita-te la ce au raspuns astia.Chestiile acelea li se pot intampla si adultilor.Care e diferenta? Si noi stim sa folosim prezervative, si noi putem lua propriile decizii.
M-am ferit sa spun asta, poate greseam, dar am realizat ca nu gresesc.Cei ca mine si ca tine sunt superiori.Asta este adevarul, si nu trebuie, n-are sens, n-are rost sa te amesteci cu astia sau sa incerci sa-i faci sa intelega. Daca vrei ca societatea sa scape de ideile tampite pur si simplu nu le transmite mai departe si invata lumea sa gandeasca singura.
Singurele raspunsuri de care o sa ai parte or sa fie idioate.Niste persoane care se baga in viata altora fara ca aceasta sa-i afecteze n-au ce alte argumente sa aduca.Nu vezi ca inca a ramas ideea ca trebuie sa faci un copil atunci cand faci sex? Sau ca unii de 16 ani nu-s in stare sa se protejeze? Astia pur si simplu spun ce li s-a spus, nu se gandesc "de ce e asa?" "de ce reactionez asa si de ce consider ca trebuie sa fie asa?" "Exista vreun argument logic pentru asta, care sa nu fie influentat de prejudecati?"

55 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| AlexanderAdrian explică (pentru ionescuandrada2000):

18 ani e varsta legala de la care o persoana devine cetatean cu drepturi depline. N-are treaba nici cu sexul nici cu maturizarea. Daca vrei sa intelegi bine, daca nu, ce sa zic, fiecare e educat dupa cat de mult se respecta pe sine. Daca nu te respecti suficient sa inveti unele lucruri, sa le intelegi pe altele, nu e vina celorlalti.

Stii ce se spune in materie legislativa? Nimeni nu poate invoca necunoasterea legii.

| AlexanderAdrian explică (pentru PrazPrăzescu):

Eu nu vorbesc aici de maturizarea fiecaruia. Legea spune clar ca varsta de 15 ani e cea de la care cineva isi poate da acordul sa faca sex, fara consecinte legale chiar daca partenerul e adult din punct de vedere legal. Citeste legea si apoi crezi tu ce vrei. Normal ca sunt persoane care la 15 ani au inca minte de copil.

Insa din punct de vedere medical, de la 12 13 ani in sus esti adolescent nu copil, fiindca atunci intri in pubertate.

Si asta o poti citi sau poti intreba un medic.

Daca nu sunt educati si nu stiu ce e aia protectie ce sa zic. Nasol. Din nou nu despre asta era vorba aici.

| AlexanderAdrian explică (pentru Wehrmacht):

Pai mai scrie-l o data ca nu poti sa-ti dau funda daca e reply pentru altcineva... adica nici daca e reply pentru mine, trebuie sa fie raspuns primar.

Si apropo, in materie de sex n-ar trebui sa fim incantati de senzatii? si daca ai 16 ani si esti PREA incantat de senzatii, dar esti informat, te protejezi, partenera se protejeaza si ea, are informatii despre bts-uri va faceti eventual si analize, tot nu e bine? cand ar trebui sa fim incantati? la 30 de ani? Atunci suntem oare sigur pregatiti mental?

De unde stabilesti tu ca la 15 ani cineva nu poate fi matur in gandire? ai facut tu un studiu complet ca un recensamant? stii sigur ca nimeni la 15 ani nu poate fi matur in gandire si in emotii?

| Wehrmacht a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Si totusi sunt persoane care invoca legea citand gresit in mod intentionat ca sa sperie, exact cum ai spus in intrebare : fac din sex o sperietoare.

Stii tocmai mi-a trecut prin cap faptul ca am impresia ca oamenii astia nu prea stiu cum arata o fata la 16 ani in zilele noastre, si nu ma refer la haine si machiaj. Nu-si dau probabil seama nici de faptul ca internetul si calculatorul ce aduc informatia extrem de rapid la utilizator pot duce la o informare extrem de rapida si usoara, nu ne mai jucam cu puta-n praf ca acum 50 de ani, n-au citit nici cat de rapid maturizeaza corporal alimentatia plina de e-uri dar mai ales de hormonii de crestere aflati pana si in carnea de pui etc.

| Fatamuntilor a răspuns:

Mai Alexander vad ca tot o dai cu sexul la 15- 16 ani, dar te intreb stii tu cati sunt cu adevarat pregatiti?
Crezi ca in famiile lor sau la scoala se discuta deschis despre sex?
E ok sa gusti din placerile vietii, dar nu asta e primordial.
Poate sunt de moda veche, dar consider ca sexul se face doar ai informatiile necesare
S-a dovedit de mai multe ori ca tinerii de aici s-au grabit si au regretat.Si s-a vazut si la varste mai mari.

Hai c-am nimerit-o si cu funda, pana la urma a vrut. Insa un singur lucru am de obiectat. Nu e bine sa ne simtim superiori mai ales pentru informatii care sunt la indemana oricui.

| Radu284 a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Ma, romanii in general (desi nu numai) sunt foarte judecatori. Ei sunt perfecti, altii e naspa. Nu prea ai ce face cu oameni care gandesc asa, decat sa nu devi si tu ca ei.

| AlexanderAdrian explică (pentru Fatamuntilor):

Americanii au o vorba. Nu accepta sfaturi despre sex date prin reviste de femei grase si urate.

1. Nu e vina mea daca in familie nu se discuta si nu se educa la timp adolescentul

2. nu e vina mea ca nu sunt macar in stare sa se informeze privind bts-urile si protectia, eu vorbeam strict de varsta si de situatia ideala in care persoana in cauza ESTE informata si SE protejeaza

3. sexul se face cand ai informatiile necesare, poate printre singurele lucruri logice si adevarate pe care le-ai spus. Si in 2014 cu calculatoare si chiar si fara cu destule reclame la tv la prezervative si cercurile sau gastile de amici care oricum numai despre asta vorbesc, ce scuza are cineva sa nu se protejeze? si ce vina am eu pentru lipsa de informare a unora?

Insa in general problema ta se cheama frustrare, nu "moda veche" si tine de ce-am spus mai la inceput. Apoi nu prea cunosti legea, apoi ai spus o groaza de enormitati complet false in numeroase ocazii. In concluzie te-as ruga sa nu ma mai pui in situatia sa-ti raspund ca in general observ ca n-am cui.

Apropo daca ma iei asa tare, banuiesc ca TU stii cati sunt cu adevarat pregatiti. Ai comandat un studiu ceva si ai niste cifre, vreau sa-l vad, unde l-ai comandat care a fost esantionul si marja de eroare. Sau nu le ai cu statistica? Baga acolo un procent din burta ca merge, de ce sa ne luam de la niste cifre inventate?

| Fatamuntilor a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Ai scris tu cu majuscule, vad ca sunt importanta pentru tine!
Nu e nevoie de satistici, e de ajuns ce vad, citesc in jurul meu.
Citeste postarile de aici!
Din cauza legilor pe care le bagi tu in fata Romania e pe locul doi in randul mamelor minore!
Ti se pare normal?

Si mistocareala ieftina pe care o faci tu pe TPU si limbajul suburban cu saritul in... pe care ar trebui sa-l tii pentru tine si gasca ta sau iubita cu care vorbesti porcos, ce sunt? Alea nu-s tampenii ca sunt spuse de tine, nu? Hai poate ne lasi.

Cat de evident vrei sa-ti spun ca avand in vedere aberatiile pe care le scrii destul de des nu esti o persoana pe care s-o bag in seama si vreau sa nu mai interactionezi cu mine? cat de evident?

| milan9 a răspuns:

Sexualitatea înainte de alcătuirea familiei este o adevarata lovitura pentru viitoarea familie. Este vital să nu se atenteze la drepturile şi "liniştea" familiei de mai târziu.
Distracţia poate ca e un viciu dificil de controlat? Dar costul ei nu este nici mai mult nici mai puţin decât... liniştea unor familii... şi sacrificiile uriaşe care se vor raporta la ele. sad

Nu este la voia întâmplării faptul că pentru începerea vieţii intime, Divinitatea a lăsat căsătoria şi nu altceva. Motivul este justificat prin consecinţe şi nu prin capricii...
- La urma urmei, ce se va întâmpla într-o neprevăzută situaţie în care vă despărţiţi? Relaţiile intime creează "link-uri" nedorite, ce se vor resimţi cel mai bine mai târziu, în familie, ca în oglindă de către celălalt partener... toată viaţa! Acest lucru va fi o adevărată "fractură" mai târziu, iar în acest sens statistica divorţurilor nu minte...

Spre deosebire de alte experienţe devenite amintiri, experienţele păcatului (în special când e vorba de o relaţie a trecutului) nu se uită niciodată (...), şi cu cât lovesc mai mult în normele morale, cu atât vor avea un efect mai copleşitor asupra respectului reciproc şi asupra liniştii unei familii. sad

| Wehrmacht a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu e datorita legilor. Legile iti spun ce-i legal si ce nu. Avem o gramada de legi in lume, si totusi peste tot exista traficanti de droguri, violatori, criminali, hoti...etc.Alea nu ajuta la nimic.Nici nu sunt facute special sa ajute, ca n-au cum, sunt facute sa indrume.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Atata timp cat sunt user am dreptul sa-mi exprim parerea.

Iar daca nu vrei sa interactionezi cu mine, baga un ignor

Apropo. eu am raspuns la postare, nu tie!

Postarea e a mea. dooooh

| Crazyfish a răspuns:

N-ai copii, ai?
Se vede.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Eu propun ca fetele minore sa fie obligate prin lege sa poarte centura de castitate. Am rezolvat problema, vreau funda.