Asta este o discutie de purtat cu medicul de la planning familial in prezenta partenerului. Eu am folosit prezervativ pana ne-am facut analizele necesare si apoi contraceptive orale timp de aproximativ 2 ani. Acum imi doresc un copil, deci nu ma protejez. Nu am facut dragoste decat in momentul in care m-am simtit capabila sa fac fata responsabilitatilor unei sarcini, asadar nu am stat niciodata cu frica in san.
Eu nu am incercat nicio metoda de contraceptie, insa mama mea este medic la planning familial si mai stiu cate ceva.Prezervativul ofera cea mai mare protectie,si impotriva sarcinii, si impotriva bts-urilor. Pilula anticonceptionala te ajuta sa nu ramai insarcinata, nu si impotriva bts-urilor.Metoda calendarului nu ti-o recomand,pentru ca este foarte riscanta,nu stii niciodata cand o sa iti intarzie menstruatia. Daca stii sigur ca partenerul tau nu are nicio boala cu transmitere sexuala[dovedit prin analize,nu prin vorbe] atunci foloseste pilulele anticonceptionale,insa daca nu ai certitudinea ca partenerul este sanatos,atunci foloseste prezervativul. Daca alegi anticonceptionalele,nu le lua dupa ureche,sau dupa cum iti spune vecina,prietena, mama etc.Du-te la cabinete de planificare familiala si acolo medicul iti va da pilulele care ti se potrivesc.Aaa da, nicio metoda de contraceptie nu este 100% sigura
Invata sa iti controlezi frica esti majora, maine poimaine o sa vrei sa fii mamica.controleaza-ti frica,si apoi restul o sa vina de la sine. desigur ca prezervativul e cel mai bun,dar daca te gandesti ca se va rupe, folositi unul de calitate, nu la un leu.
Hmm, pai din cate observ, tu nu esti de acord cu nici o metoda contraceptiva, deci in cazul asta cea mai sigura si utila ar fi abstinenta totala.
Nu sunt ironic, doar realist. Cel mai bine, cum zicea si #Brigaela, mergi la un cabinet de planificari familiale si stai de vorba cu un medic care te-ar putea ajuta in mai mare masura decat noi, cei de aici.