| alexwahl a întrebat:

De ce merge moda ca, baietii trebuie sa curteze fetele? Traditie?

41 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Sclavie moderna tinere. Aia inseamna dovada ca el trebuie sa fie sclavul femeii daca o cucereste nu vrea sa zica ca e cocos dar ea zice uite si asta disperat fara asteptari de la viata vine la mine. Indiferenta le dauneaza mult tipelor si daca sant interesate pot sa vina ele la voi

| Emma30555 a răspuns:

Nu cred ca e tradiție cred ca asa sunt programați genetic. În ziua de azi se practica și invers în unele cazuri

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Istorie.

| HazelEyes77 a răspuns:

Da cred ca tine si de traditie. A ramas inradacinata in mintea multora ideea invechita conform careia baiatul trebuie sa faca primul pas si sa curteze fata si nu invers.

| alexwahl explică (pentru anonim_4396):

Asta insemnand?

| Pool77 a răspuns:

Cine mai face curte? laughing)
E metoda foarte invechita.

| ychigo a răspuns:

Nu e o moda neaparat, poate fi doar dorinta de a avea pe cineva alaturi la bine sau la rau.

| alexwahl explică (pentru Pool77):

Dar mai nou cum se procedeaza?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru alexwahl):

Ca asa era obiceiul in trecut.Barbatii erau cei cu initiativa.De fapt, era si rusinos ca o fata sa vorbeasca ea prima, fara sa fie intrebata.Mentalitatea nu s-a schimbat mult.

| alexwahl explică (pentru mgtow):

De ce e sclavie moderna? Inainte cum a fost?

| Pool77 a răspuns (pentru alexwahl):

Mai nou?
Exista cazul in care tipa face curte, n-ai mai vazut/auzit?
Personal, nu am sa fac curte niciodata.
Nu mi se pare o cafea banala curte, pur si simplu rezolv tot la o prima cafea.

| alexwahl explică (pentru Emma30555):

Invers? Poate nu in Romania

| alexwahl explică (pentru HazelEyes77):

Parca nu mi se pare corect. Dar, ai dreptate.

| alexwahl explică (pentru ychigo):

Nu ai inteles la ce ma refeream

| ychigo a răspuns (pentru alexwahl):

Cand spui"trebuie" simti o obligatie, o indatorire- nu esti obligat sa faci asta, curtezi o fata atunci cand vrei sa faci asta- nu dintr-o obligatie sau ca asa fac toti ca e la moda sau sa continui traditia, toate astea se intampla doar daca vrei.

| ychigo a răspuns (pentru ychigo):

E mult spus traditie, sindromul de turma!

| mgtow a răspuns (pentru alexwahl):

Asteapta tot de la noi pe tava si ele sa nu faca nimic. Nu e corect din partea lor. Si ele trebuie sa depuna efort ca sa fie cu cineva asa daca numai voi mergeti dupa ele va ia drept fraieri care umbla ca niste caini dupa stapanele lor.

| Seba2013 a răspuns:

Femeile sunt focul...
Am citit undeva unde scria ca se imbodobesc si atunci cand merg pe la magazine si vad o revista fashion, isi vad divinitatea. Tot arsenalul acesta de infrumusetire, spune ceva despre ele.
Argumentul era puternic, pe mine m-a facut sa cred, se vorbea de receptivitate.
Ele au farmecul, iar noi trebuie sa le curtam pentru ca ne place frumosul. Noi le dam valoare, ca fara noi nu ar mai avea acest potential.
Faza de curtare nu insemna anticipare de sex, ci cunoastere.
Daca cineva nu vrea sa te cunoasca, sau poate iti dai seama chiar tu, ca nu te potrivesti cu cineva, nu trebuie sa te dezamagesti, ele pierd.
Iar acest arhetip de prietenie, sa nu fie ceva total. Sa fie niste mecanisme care nu depind de noi, ci de dinamica relatiilor. Cand cineva se potriveste cu tine, curtarea vine de la sine, nu trebuie sa te intristezi daca nu te potrivesti cu cineva. Insa trebuie depus efort atunci cand ai la mana persoana aceea.
Daca nu intelegi ceva, scrie-mi in privat.

Răspuns utilizator avertizat
| alexwahl explică (pentru Hanhao):

Tu cum procedezi?

| alexwahl explică (pentru Hanhao):

Dar alta solutie nu prea vad.

| RAY a răspuns:

Pentru ca fetele sunt mult mai valoroase sexual ca baieti, cel mai scump lucru din lume este sexul, de asta baieti curteaza fetele pentru ca fetele sunt mult ma valoroase ca baieti sexual, la fel se intampla si in natura unde masculi se bat chiar se si ucid pentru dreptul la reproducere, la om este cam la fel masculi concureaza intre ei pentru femeile disponibile sexual iar fetele aleg masculi cu cele mai bune gene care le ofera siguranta, de asta vei vedea mereu baieti, barbati obsedati sexual care non stop se milogesc de fete pentru a face sex cu ele

| RAY a răspuns (pentru mgtow):

Mare dreptate ai man

| Freya1 a răspuns:

Asa a fost dintotdeauna barbatul sa faca oarecum primi pasi.
Daca ea face primi pasi ziceti ca e c..va,daca nu ziceti ca ea asteapta totul pe tava si n face nimic nici cum nu e bine.Eu consider ca daca iti place de o fata ii spui daca si ei de tine incepeti ceva frumos treptat fara sa calculeze care ce face sau cat pentru ca intr-o relaite la un momentdat ambi vor face ceva sau se vor revansa pentru tot ce au primit

| Seba2013 a răspuns (pentru RAY):

Ray, le curtam pentru ca suntem mai tari decat ele, nu pentru milogire.
Ok, recunosc, exista teama de esec, tocmai de aceea trebuie sa avem ceea ce se cheama expectativa de eficienta, ca daca ne gandim la esec, nu o sa ne mai apropiem ci o sa ne indepartam.
Autoeficenta este foarte necesara, tine de potential, abilitate, stima de sine, romanticism, empatizare, persuasiune, umor, indrazneala, stii tu, toate strategiile astea de pescuit.
Deci prima data trebuie sa avem noi putere, si dupa aceea sa cercetam daca vom avea rezultat.
Expectativa de rezultat, ne ajuta sa vedem daca merita sa folosim aceste strategii, sau sa fim prudenti in sensul ca putem prevedea daca merita sa depunem efort.
Esecul ne poate afecta autoestima. Insa lucrul acesta se considera dovada de curaj si educatie, ca doar nu insistam. Iar ele ar trebui sa ne multumeasca ca le admiram.

| RAY a răspuns (pentru Seba2013):

Ne impinge dorinta sexuala, de asta vorbim cu ele, in lipsa dorintei sexuale ar fi doar prieteni platonice atat

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai nu e si normal asa? Unele fete daca nu sunt curtate repede isi pierd interesul, dar problema este cã in ziua de azi ele se asteaptã sã facã baietii totul.

anonim_4396

Nu e neaparat normal, mai ales tinand cont de "egalitatea" intre sexe care se tot promoveaza.La inceput, sa zicem, dar dupa ar fi normala o implicare egala din partea celor 2.

anonim_4396

O femeie care curteazã prima este mai masculinã, ea trebuie sã ii facã mai usor sã o curteze, dar nici baietii sã facã totul deoarece intrã in friendzone, da 50/50 trebuie din partea amândurora.
Dar problema in zilele astea cu egalitatea si internetul, e cã multe nu ridicã un deget din cauza atentiei oferitã de multi baieti. Egalitatea e doar o prostie, intotdeauna am fost asa ca oameni dar pe multe fete le transformã in narcisiste si mai masculine, din cauzã cã Vor sã fie la fel ca baietii, de fapt vor sã ii ajungã sau depãseascã, ce este o pierdere de timp fiecare isi are rolul lui.