Fiindca ovulatia nu este ceas. Chiar daca partenera ta si-a monitorizat ovulatia timp de minim 6 luni si ea s-a produs mereu in aceeasi zi a ciclului menstrual, este posibil ca uneori, ea sa se deregleze fara nici un simptom. Monitorizari ecografice ale ovulatiei au aratat ca femeile care au avut cicluri regulate de 28-29 de zile au avut ovulatia intre ziua 8 si ziua 21, fara ca asta sa se manifeste prin dereglari ale menstruatiei. Asadar, ca sa stie cand este ziua ovulatiei, partenera ta si-a monitorizat-o cu teste de ovulatie minim 6 luni si, sa zicem, ca ea a fost mereu in ziua 14. Totusi, in urmatoarele 12 luni, cu siguranta va avea o ovulatie fie cu 4-5 zile mai devreme, fie cu 4-5 zile mai tarziu. daca, prin coincidenta, aveti contact sxeual neprotejat si faci parte din cei 85% din barbati care scapa spermatozoizi viabili in timpul erectiei, fara sa simta si fara sa se poate controla, se va instala sarcina.
Metoda calendarului este de la destul de sigura pana la sigura, cu conditia ca femeia sa fie trecuta de adolescenta, pentru a se reduce foarte mult unele posibile dereglari hormonale din adolescenta, si bineinteles cu conditia principala ca ciclul menstrual sa fie daca se poate FOARTE REGULAT sau in cel mai rau caz diferentele de lungime dintre ultimele 6-8 cicluri menstruale sa nu depaseasca +/- 1 maxim 2 zile niciodata. In cazul unor astfel de cicluri menstruale REGULATE se poate determina cu precizie de 1-2 zile data eliberarii ovulului din folicul si se pot stabili precis cele 4-5(6) zile ale perioadei fertile singurele zile in care este posibila formarea unei sarcini. Circa 2/3 din populatia tarii si circa/minim 4 din 5 familii din mediul rural folosesc cu destul de mare "succes" aceasta metoda contraceptiva.
Nu este eficienta pentru ca nu-ti asigura liniste deplina. Este adevarat ca intr-o anumita perioada riscul este mai scazut, dar nu este nici pe departe nul.
Pentru ca se pot elibera spermatozoizi si inainte de ejacularea prorpiu zisa, in cantitate mica dar pot fi. Totodata pentru ca in conditii speciale un ovocit poate sa traiasca mai mult de 3 zile si sa intalneasca spermatozoizii. Motive sunt multiple, exista metode mai sigure si care nu implica riscul trasmiterii bolilor. Keep it safe, it's not fun to have a baby!
anonim_4396 întreabă: