Eu știi ce am observat? O răutate și invidie nemăsurate! Și o mulțime de fete urâte care consideră că trebuie să aibă cel mai tare băiat pentru că ele au sufletul mult mai mare și frumos decât o persoană slăbuță și frumoasă.
Am găsit chiar undeva pe un forum sau blog, nu mai țin minte, o fată destul de plină și nu prea drăguță care îi dădea cu insulte și săgeți otrăvite în persoanele care arătau mai bine decât ea. Iar asta demonstrează un suflet mare cumva? Nu prea cred.
Deci, eu nu am văzut fete urâte care într-adevăr consideră că nu își vor găsi pe cineva, chiar dimpotrivă!
Toți aveam dreptul la iubire, însă toți merităm să avem acces la acest sentiment după cum e ne sufletul, iar dacă e negru și plin de ură și invidie pe niște persoane necunoscute, atunci am mai avea dreptul să ne bucurăm de acest sentiment minunat?
Nu prea cred!
Ai vazut tu asta la fete? la care? poate la cele care trebuie bisturiu ca sa arate bine. Problema sta mai mult la baieti, pentru ca cu adevarat daca un baiat nu arata bine daca nu e cat de cat dragut, daca are 2-3 cosuri deja devine super deprimat. Si evident ca fetele din jur nu il incurajeaza, il evita. Si din pacate nu putem remedia acest "trend" in care conteaza cum te imbraci, cum arati pentru a fi placut.
Fiecare are o anumita "viziune" despre "arata bine", eu cred ca nu arat bine, dar unii oameni spun ca arat bine.
Deci schimbi asta spunandu-le ca doar pentu ca tu crezi ca nu arati bine nu inseamna ca altcineva crede la fel.
Atat timp cat fizicul e un prim criteriu, nu putem schimba asta. De exemplu, vezi o fata/un baiat, care e urat/a cu spume. Pur si simplu nu-ti vine sa te apropii si sa intri in vorba si privindu-l nu ii gasesti nimic frumos. Te mai intereseaza ce gandeste si ce are in suflet? Printre altele, dragostea inseamna si atractie fizica.
Si crezi bine,fiecare om are dreptul sa iubeasca si sa fie iubit!
Nu e vorba numai de fete,aproape ca sexul unei persoane nici nu are importanta cand discutam de lipsa sigurantei si increderii in propria persoana.
Pentru ca despre asta e vorba!
Increderea si siguranta care izvorasc din tine,din eul propriu,care arata evident celuilalt,ca esti o persoana puternica,interesanta,dinamica si ii trezesti curiozitatea,interesul,simpatia sau,de ce nu,antipatia si invidia!
Modul in care sunt crescuti,intelesi si incurajati acasa defineste in primul rand locul pe care il vor obtine intre ceilalti,ma refer la copii,la tineri.
Scoala e prima lor "lume",cu relatii exterioare interumane,cu simpatii si antipatii,cu contre sau prietenii nascute din coincidente.
Un copil timorat acasa, neinteles si pe a carui vorba nu o asculta nimeni, niciodata, va fi un copil tacut si timid la scoala, intre ceilalti.Va fi lipsit de indrazneala, nu va avea curaj sa isi spuna deschis parerea, decat unui alt copil cu aceeasi textura psiho-emotionala.Si asta,cu greu.
Ce crezi ca vor deveni dupa implinirea majoratului?
Tineri timizi in societate,nu e nevoie sa te intrebi.
Daca mai au si un dezechilibru estetic-dezechilibru care e de cele mai multe ori inchipuit,doar isi imagineaza ca nu arata bine,nu exista om urat,ci doar ochi si oglinzi strambe,tineretea e superba si forta ei navalnica!-atunci,intervine neputinta de a se vedea intr-o relatie,de a indrazni macar sa viseze la dragoste...
Am vazut tineri care nu erau straluciti estetic,nici prezentabili macar sau tineri supraponderali care erau sufletul anturajului,iubiti de toti,inconjurati mereu de atentie si simpatie,fericiti.
Dar am vazut si oameni frumosi,estetic reusiti,care singuri pe o banca in parc,priveau trist si resemnat,trecerea celorlalti.
Isi traiau singuratatea si si-o alimentau cu surogate de viata,lipsiti de indrazneala sa ridice ochii din pamant,nesiguri pe ei,uimiti si jenati ca sunt priviti sau admirati.
Si,nu e numai modul in care au crescut de vina.
Un rol important il are si cultura fiecaruia.
Pentru ca un om citit,cultivat,va gasi ocazia si va avea sansa sa arate ceea ce este,ce stie si ce poate,chiar daca e timid.
Si,un prim succes,il va incuraja,il va pune in evidenta si-i va da motiv sa fie mai putin timid si sa se desfasoare inclusiv pe terenul minat al relatiilor,va putea sa inchege o discutie cu o persoana pe care o simpatizeaza si inimile se vor lega!
Insa,o persoana necitita,lipsita de cultura,va fi mereu nesigura,se va ingrozi si va da inapoi pana si in fata unui dialog simplu,uita-te in jur,sunt zeci de intrebari cu "imi place cineva,ce-as putea sa-i spun"!
Poti fi crescut chinuit si neinteles acasa,poti fi detestat de colegi,poti fi descurajat de oglinda,sunt de acord.
Dar nimeni nu te impiedica sa citesti,sa te cultivi,sa ajungi o persoana valoroasa intelectual,cu un vocabular bogat si cunostinte pretioase.
Cartea imbogateste sufletul,inalta sensibilitatea umana si da viata sperantei.
E un stadiu pe care cei mai multi doar il viseaza fara a avea puterea sa incerce macar sa-l atinga.
Se pot realiza atat profesional,cat si sentimental,pot trai pe deplin multumiti,cu sentimentul ca si-au implinit menirea pe acest pamant!
Parerea mea.
Am evitat sa ma refer la partea materialista a subiectului,as mai fi scris inca o data pe atat si,oricum,m-am lungit impardonabil!
Nu e nevoie,deci, sa cautam solutii, fie fete, fie baieti, au puterea in ei.
Si-n mintea lor.
S-o foloseasca.
Si fetele trec prin asta, EnvyU.
Acneea nu iarta pe nimeni si fetele sunt mult mai panicarde decat baietii, pentru un cos sunt capabile sa-si rateze banchetul dintr-a 12a sau o nunta,"dezastrul" poate capata proportii uriase,depinde de increderea si siguranta pe care o au in persoana lor.
Fie baiat,fie fata,fie urat,fie frumos,un caracter bun si luminos a atras intotdeauna,iar caracterul si-l formeaza fiecare singur,intreaga putere sa aiba incredere si siguranta in el, sa fie iubit sta in fiecare din noi.
Tanara si nestiutoare eram obsedata de un nas mare si de niste sani mici, despre cosuri nici nu vreau sa-mi mai amintesc!
Viata mi-a demonstrat ca ma autocomplexam si lectia mi-am invatat-o, din fericire, la timp!
Nimeni nu-i perfect, dar intotdeauna se va gasi cel putin o persoana in ochii careia esti cel mai frumos om de pe pamant.
Secretul e sa incepi cu ochii tai.
Si sa nu incetezi vreodata sa speri!
"...cu toti avem dreptul la iubire." ai foarte mare dreptate.
Toate fetele doresc sa arate bine, fiecare sunt dragute in felul lor conteaza doar ca sa se ingrijeasca pentru respectul de sine si foarte multa "minte" astfel in lipsa acesteia fetele ajung sa planga in hohote dupa baietii care le-au folosit sau doar ca nu i-au dat importanta!
Referitor la fizic, unii spun da altii ba.
La fel si in cazul meu, sunt persoane care ma plac si persoane care nu se dau in vant, dar nu asta conteaza deoarece suntem oameni si este normal ca si unii sa te tolereze si altii mai putin, ideea este sa nu ne asteptam dintotdeuna sa fim aplaudati!
Poi e vorba de lipsa de incredere si probabil au o parere proasta despre propria persoana! Nu ai ce face. asta e oricat i - ai batuci in cap ca nu conteaza aspectul fizic nu ar intelege doar daca ar capata incredere in propria persoana...
Frumoase cuvinte...o fata frumoasa e o fata naturala, problemele de acnee fac parte din adolescenta noastra.important e ca atunci cand te trezesti si te uiti in oglinda esti nemachiata cu parul ciufulit si in pijamale esti cea mai frumoasa, acceptandute asa cum esti poti aparea in ochii tuturor intr-adevar frumoasa... Asta nu inseamna k zic sa nu va ingrijiti orice fata are un pic de timp pentru ea dar nu exagerari, cred ca nici unui barbat i-ar placea sa mearga in pat cu o blonda inalta, ochii mari albastri si un corp de fotomodel si sa se trezeasca in povestea frumosul si bestia. fetelor fiti cat mai naturale si daca voi va vedeti frumoase cu siguranta asa e
Pe bune crezi ce zici? vad ca ai premiat un raspuns, hai sa-l numesc bizar, asa din politete.
@ateismulstareanaturalaaomului"- eu cred ca cu toti avem dreptul la iubire" - fix asa ar trebui sa fie.
Are dreptate in cea ce a raspuns de aia i-am da funda, cu toti avem dreptul sa iubim si ea a spus asta
Cred ca dreptul la iubire nu se referea doar la a iubi ci a iubi si a fi iubiti.
Ala e un raspuns vitriolant, pe bune. Dar e funda ta.
Inclin sa devin sceptic si in privinta iubiri, vad numa ipocrizie ce naiba sa cred ca o fata poate iubi oare daca nu are un interes material
Cum sa creada in ele cand toti le judeca, cand toti vad doar ambalajul si nu se uita la ce e in interior. Iar cei care judeca dupa cum arata un om nu au nici cea mai mica idee de cat rau poate sa faca in viata unui om...
WOW, WOW, WOW. Cu o singura exceptie...chestia legata de cultura. Din pacate faptul ca sunt cititi nu-i face pe acesti oameni sa devina mai siguri pe sine, pentru ca se vor lovi de aceiasi pereti, de la fel de multe respingeri si critici...da, poate vor parea mai siguri pe ei, vor lua in ras defectele si vor reusi ca pe moment sa para siguri pe ei, din pacate insa in realitate, atunci cand se vor privi in oglinda vor fi la fel de suparati pe ei insisi ca nu se incadreaza in tipare absurde.
Si asta o spune cineva care in ultimul timp a avut parte din plin de astfel de remarci doar pentru ca nu are silueta-prototip!
Ce oare nu-ți convine la răspunsul meu, de ai de comentat? Vrei tu funda aia? Ia-o, că nu mă ajută cu nimic!
Cum ziceam, prea multă răutate în jur iar fiecare merită să primească după cum îi e sufletul. Cred că știi zicala după faptă și răsplată, nu?