Eu cred ca este doar o parere de a ta.sunt si parinti si parinti.fiecare parinte isi educa copilul asa cum stie mai bine. daca sunt severi o fac probabil de frica. orice parinte isi doreste tot ce e mai bun pentru copilul sau.si fiacare parinte intelege altfel nevoile copiilor. ce trebuie sa faci tu este sa le castigi increderea, sa le dovedesti ca esti responsabil(a)si ca stii sa faci alegeri bune.atunci vei putea sa discuti cu i deschis si sa le spui ca nu este nevoie sa fie duri cu tine, vei avea argumente cu care sa le dovedesti ca esti cu capul pe umeri. cei mai in varsta sunt mai intelegatori din cauza ca au experienta si stiu cum sa controleze lucrurile, stiu cum trebuie a isi apropie copii. iar cei tineri sunt severi tocmai de frica necunoscutului si a neprevazutului.
Pentru ca sunt parintii tai si pentru ca ii compari cu altii mai in varsta decat ei. Sunt multi parinti in varsta foarte severi, dupa cum sunt parinti tineri mult prea indulgenti.
Probabil ca nu sunt chiar asa de severi. ei doar vor sa te protejeze sa contureze anumite reguli pe care ei le considera corecte.lumea in care traim are parti buine dar si parti rele. poate ca ei vor sa te fereasca de anumite lucruri rele ca sa nu treci si u prin ele.
Ai parinti in varsta de 30 de ani, insemna ca ai cel mult 14 ani, cum vrei sa fie parintii cu un copil de 14 ani? Pentru ca ei stiu mai bine capcanele vietii, stiu cum e tineretu din ziua de azi, din care au facut si ei parte recent si poate ca nu pot fi prostiti asa usor ca parintii de peste 4o de ani care nu prea stiu pe la calculator, nu prea isi da seama ce face fetita lor acolo sau nu au habar ce se poate intampla intr-o discoteteca sau intr-un bar in care copil fiind intri din curiozitate si te trezesti cine stiu unde si cu cine.
De frica sa nu piarda controlul! atentie, chiar au nevoie de abilitati speciale in a educa tanara generatie din care faci tu parte! (era bine sa ne spui si cati ani ai!)
Pentru ca incearca sa ofere copiilor lor o educatie cat mai buna, incearca sa ii protejeze de ce este rau, si de anturajele proaste
Pt ca sunt mai apropiati de generatia din ziua d azi...si depinde c intelegi prin severi... oricum ei iti vor doar binele si vor sa te protejeze...si oricum e mai bine asa...:* nu fii suparat/a.oricum totul depinde de tine...de caracterul tau de felul in care gandesti... oricat de severi ar fi nu au controlul absolu asupra ta...de exemplu am avut o fosta colega p care nu o lasau parintii sa iasa seara in oras...chefuri din astea...si surpriza fata mamei o ramas insarcinata...deci?acum are copil.la 18 ani...
d ex ei pot sa stie ca esti la scoala si cand colo u sa fii la un baiat acasa si sa duci o motivare la scoala si nu stie nimeni...sau cine stie fel si fel d chestii...
oricum ar fi parintii tai...nu stiu ce relatie ai u cu ei...cat de deschis/a esti cu ei...totul depinde de tine...
si daca ti-ar da libertatea absoluta trebuie sa iti cunosti limitele...sau poti sa ti le impui u...
ai mei sunt despartiti si nu am o relatie f deschisa cu ei...
am trecut prin niste chestii mai dificile...care mi-au deschis ochii in mare parte despre oameni si viata...
ai grija d tine!
anonim_4396 întreabă:
Meme10Memu întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Mihaela024 întreabă: