Pentru ca in societatea de azi cu cat esti mai tupeist si mai prost mental esti considerat smecher (inteligent ) iar cei mai timizi dar cu ceva in creier sunt luati drept prosti.
Timiditatea nu tine de inteligenta, ci doar de tupeu (nu confunda tupeul cu nesimtirea) si de cat de mult iti pasa de ce zic cei din jur. Crede-ma, acum cateva luni am fost si eu in situatia asta, pana am realizat ca mi-am plans de mila pentru prea mult timp si am inceput sa dau cu flit oricarui nesimtit care imi aparea in fata.
MOTIV: Pentru ca tu esti de vina. Tu pui la suflet tot ce spun ei; esti complexat ca nu poti fi ca ei si nu te poti descoperi pe tine insuti, deci esti o persoana usor de manipulat.
REZOLVARE: (ca de la timid la timid) Si eu sunt un baiat timid, dar refuz sa cred asta, imi conturez singur viitorul si personalitatea. Nu incerca sa fii ca cei din jur pentru ca vei regreta cand iti vei da seama ca ti-ai vandut si ultimul fir de integritate. Descopera-ti talentul, arata ca esti cineva. Incearca sa comunici cu cat mai multi oameni, in special fete, mergi la concursuri, fa-te remarcat. SA NU ITI PESE DE ALTII (adica trebuie sa fii si putin egoist, sa nu ii mai lasi pe altii sa te controleze).
Citind printre putinele randuri scrise de tine, realizez ca esti complexat SI pentru ca nu ai o prietena. Trecand peste sfaturile psihologice, o sa iti spun ce trebuie sa faci in primul rand ca sa scapi de timiditate: priveste ORICE fata de pe strada IN OCHI, dar nu-ti lua ochii de la ea primul, arata prin privirea ta ca TU esti dominant, ca TU contezi mai mult, ca ESTI CINEVA! Iar cand este vorba de o fata care iti place, arata-i ca nu esti un papa-lapte, cere-i numarul fara ezitare, FII ORIGINAL si la nevoie sensibil, romantic. Crede-ma, pentru mine functioneaza si zi de zi fac progrese.
Mult noroc
Da - buna si abordarea asta pentru cineva care chiar este complexat. Bine, faci progrese, dar chiar te simti bine in pielea ta? - Eu tind sa cred ca nu. Cautand in sertarele memoriei mele, imi dau seama ca la un moment dat am folosit aceeasi metoda ca si tine, dar mi-am dat seama ca gresesc: abordarea "SA NU ITI PESE DE ALTII" - "arata prin privirea ta ca TU esti dominant, ca TU contezi mai mult, ca ESTI CINEVA!" este una total gresita...la un moment dat vei fi un infumurat fara prieteni adevarati, vor fi in jurul tau doar lichele care-ti vor dori banii si faima... Te intreb: unde-i modestia? De ea avem nevoie pentru a ajunge pe acele culmi ale realizarii profesionale si personale, se mai adauga demnitatea, integritatea etc. Eu asa vad lucrurile, am trecut prin toate aceste faze si stiu cum este. Acele calitati pe care le-am enumerat mai sus, m-au ajutat sa ajung acolo unde mi-am dorit, iar cu toate astea mi-am castigat respectul, ori asta conteaza enorm, ESTI RESPECTAT INTR-O SOCIETATE CARE A UITAT CE INSEAMNA RESPECTUL si nu numai atat, AJUTI PE ALTII LA RANDUL TAU, deoarece iti urmeaza exemplul.
Numai bine va doresc!
Speram sa nu primesc un raspuns de genul asta pentru a nu influenta "terapia". Baiatul acela daca va incerca sa faca ce am zis, va depasi cate putin limita firii pe care o are (firea unei astfel de persoane nu permite o trecere brusca de la prea politicos la nesimtit). Va progresa usor, pana cand va ajunge la un rezultat dorit de el si constientul fiind multumit va aborda noua imagine de sine conturata. Pe scurt va ajunge la un echilibru. (am 16 ani, nu studiez psihologia, dar imi folosesc experientele personale si pe cele ale prietenilor mei sa-mi fac o idee generala)
La tine sper ca timiditatea se asociaza cu buna crestere, inteligenta si multe rezultate bune in activitatile pe care le desfasori. Cei tupeisti - fara cei 7 ani de acasa (respect etc.) se simt atat de inferiori incat nu fac decat sa-si exprime acest sentiment prin comportamentul lor, asa reusesc, cred ei, sa compenseze toate aceste lipsuri. Insa, nu trebuie sa le dai atentie (sa te simti prost) sau sa-i alimentezi comportandu-te ca ei.
Sa-ti dau un tratament :
Incearca sa fi putin mai tare in clanta si sa-ti faci prieteni tupeisti. O sa vezi ca si u o sa poti face misto de altii (foarte tare)
anonim_4396 întreabă:
Remusopen întreabă: