| HBK a întrebat:

De ce se tem oamenii in general sa si spuna direct in fata ce au de spus, sa-si exprime ideeile si sentimentele, sa se faca intelesi din prima, fara ocolisuri?

Răspuns Câştigător
emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Nu intotdeauna adevarul ajuta. Spus asa, fara scrupule. Desigur, nu trebuie inlocuit cu minciuna. Dar, cu tact, prin tacere. Se spune asa: "ca nu numai ca omului nu ai voie sa-i faci rau; dar nici bine nu ai voie sa-i faci, daca el nu-ti da voie, caci s-ar putea ca binele considerat de tine ca este bine, lui sa-i faca un rau mai mare decat iti poti imagina". Nu intotdeauna sinceritatea transanta ajuta. Cateodata este ideala diplomatia. Nu viclenia. A nu se confunda cu asa ceva. Dar tacerea, cat de sfanta este ea cateodata! Da dovada doar de intelepciune...

7 răspunsuri:
| Malvina24 a răspuns:

Le e frica de reactia celuilalt! Este sentimentul ala care te face sa crezi ca nu vei fii inteleg, de ex o fata i-a furat iubitul celei mai bune prietene(aceasta a aflat s-a suparat si nu a mai vb cu ea) cum poate acesta sa-i spuna! sau o fata de 16 ani si-a inceput viata sexuala(cu toate ca mama nu e de acord) cum poate ea sa o faca sa inteleaga ca asa a vrut ea! pai nu nu poate! Mereu intervine ceva si trebuie sa fim mai atenti ca uneori adevaul doare si nu e bine sa ranim sentimentele nimanui!

| hamsterx a răspuns:

Asta depinde de firea fiecaruia. unii oameni nu sunt asa, dar sunt intr`adevar cum zici tu si destui carora le este intr-un fel teama de reactiile celor din jur la ideile/sentimentele lor.asta si datorita influentei destul de mare pe care o au cei din jur asupra noastra.si eu sunt asa uneori, iar mai apoi regret ca nu am spus multe lucruri in fata cum s-ar spune, chiar nu stiu de ce, dar "ceva" ma impiedica, poate si ideea de "pace" asta in cazurile in care ar trebui sa spun un adevar suparator care ar duce la diferite certuri...
sunt multe motive care difera de la caz la caz.

| Alisa a răspuns:

Cred ca le e frica sa nu fie intelesi si interpretati gresit, sau ceilalti sa creada ca respectivul e vreun ciudat. fiecare gandim diferit in ziua de azi, rareori avem aceleasi ganduri, aceleasi idei, etc.

| ÅñdRa a răspuns:

Pentru ca le e frica de reactia celorlalti, insa cel mai bine este sa le spui totul in fata chiar daca este durerosbig grin

| Razvan a răspuns:

Pentru ca daca spui adevarul in fata si nu le convine nici nu te mai baga in seama a doua pe cand daca te lingusesti pe langa ei si le zici ce vor sa auda esti cel mai bun prieten. E un spectacol dezgustator la care am asitat de atata ori
Am patit-o pe pielea mea de multe ori sa spun ce gandesc si sa ma pomenesc ca incep sa imi pierd "prietenii".
Dar nu m-am schimbat.Si nici nu ma voi schimbawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu daca iti zic tie ca esti frumoasa ca zana din povesti ori ma fac rosu ca racu ori nu mai dau ochi cu tine vreo 5 saptamani pana sunt obligat de vreun anume motiv :O
In primele 2 zile cu prietena mea :O valeau daca nu era iarna creca ma confunda cu 1 rac tongue
Cam asa sunt eu...stii se zice ca cei cu pistrui sunt romantici! si prea rusinosi tongue
By3

| Aia cu cap mare a răspuns:

Simplu! nau tupeuwinking