| Lolkkk a întrebat:

De ce toată lumea spune:îți vei găsi fata potrivită la momentul potrivit?
Chiar e adevărată chestia asta
Eu sincer nu am avut nicio relatie serioasa și nu știu ce să mai cred ca orice față aproape când ma vede zice ca sunt frumos nu vreau sa ma laud dar nu inteleggg de ce este asa greu sa îți faci o relatie?

20 răspunsuri:
| Zartbitter a răspuns:

Nu știu despre alții de pe TPU însă eu probabil că ți-aș putea fi bunic. Sunt cu soția mea de 16 ani. Înainte de ea am fost cu o fată timp de 2 ani. Înainte de ea am avut o relație tot de 2 ani. Înainte de ea am avut una de 7 ani. Înainte de ea, nu mai țin minte.

Cred că ce pot să-ți zic că funcționează tot timpul e să nu te gândești că ai să „găsești" o relație. Că nu e ca și când relațiile sunt la ofertă pe OLX sau le-a scăpat cineva pe jos și le găsești tu dacă ești pe fază.

Relațiile se construiesc. Și fii atent: nu doar cele cu fata potrivită. Orice relație. Și cea cu prietenul tău cel mai bun, și cea cu fratele sau sora, și cea cu profesorul preferat, și cea cu vecinul, și cea cu părinții. Și relația pe care o ai cu tine.

Toate relațiile se construiesc și pentru asta tu depui un efort. Constant. Și atunci când nu mai ai răbdare să depui efort se simte: relația se degradează.

Și atunci ce faci? Depui efort în fiecare relație cu fiecare om pe care îl întâlnești? Nu, bineînțeles. Depui efort doar în relațiile în care simți că primești și tu la schimb. Că simți că merită. Că și persoana cealaltă face un efort. Că și tu și persoana aia simțiți că acel efort merită făcut, pentru că amândoi aveți ceva de câștigat din relația aia.

Atât. Nu e nimic complicat. Nu contează că ești frumos sau că ai bani sau că ești perfect că nu e nimeni vreodată așa.

Despre asta e vorba când zice lumea de omul potrivit și momentul potrivit. Caută constant oameni și formează relații cu ei și caută să vezi dacă efortul merită. Și când nu merită fă efortul să zici asta așa cum ți-ar plăcea să ți se zică și ție, fără să te minți pe tine dar fără să-l faci pe celălalt să sufere.

Și încurajează-i la rândul tău să caute și ei mai departe omul potrivit că s-ar putea să fie chiar mai mulți și atunci să vezi durere :-)

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Nu e greu, trebuie sa fii încrezător în tine și sa nu fi papagal

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Cati ani ai?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Orice față? Ce față?

| ania a răspuns:

S-au saturat fetele de relații de dragul relațiilor. Când îți propui ca în viitorul apropiat sa te căsătorești, atunci sa cauți o relație, n-are rost sa încurci viata fetelor degeaba. Roaga_te ca la momentul pe care El îl considera potrivit sa aducă în viata ta fata care El știe ca ar fi potrivita pentru căsătorie. Sortul meu s-a rugat de la 17 la23 de ani și prima data când m_a invitat în oraș m_a întrebat dacă as vrea sa ne cunoaștem mai bine în vederea căsătoriei. Nu voia nici sa își piardă vremea nici sa ma amețească degeaba.

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chestia nu este adevărată.

| dullcat a răspuns:

Buna.Lumea vorbeste din propria experienta.Si eu consider ca multe lucruri bune in viata te iau asa pe sus, prin surprindere, in mod placut, nu trebuie obligatoriu sa le cauti tu sau sa inclini balanta cu un efort imens.

| Hyperion7 a răspuns:

Pai momentul potrivit e când te mai maturizezi,când te mai dezvolți și înțelegi cum funcționează o relație,ceea ce tu inca nu ai cunoscut,încă.
Cum mai zicea cineva mai sus,o relație se construiește,nu se găsește pe ici colo.
Legea naturii e ca masculii sa curteze femela,iar dacă ea nu pica,sa insiste și dacă nici așa nu merge,sa meargă mai departe.
O fata nu vine din neant și îți zice "Hei,ești frumos,ce-ar fi sa ne combinam", rar care se baga cu tine in seama.
Majoritatea așteptă curtate, așteptă chestii de la bărbat, el fiind vânătorul, iar ele prada.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Greu nu este pentru toată lumea, dar într-adevăr în zilele noastre a devenit mai dificil pentru mulți dintre noi. Dacă vrei să se întâmple momentul ăla pe care îl aștepți e nevoie să începi să lucrezi la el cat mai rapid. Începe să înveți despre relaționare și în același timp găsește o modalitate prin care să ieși să socializezi, să ieși la întâlniri, să vorbești despre toate acestea, să te folosești de subiect ca să flirtezi cu cât mai multe doamne și domnișoare, precum și alte subiecte de interes pentru tine. Momentul potrivit s-ar putea să nu vină niciodată, dar procesul începe-l tu chiar acum. Un mare plus de energie de aici din partea mea!

| Paul754880338 a răspuns:

Pentru ca s-a schimbat pe nesimțite conceptul de feminitate și masculinitate. Dacă Bărbatul trebuia ceva vreme în urma sa cucerească si sa protejeze acum el poarta o lupta apriga de a cuceri like-uri și își protejează manichiura optând pentru o munca pe măsură. Femeia era cea care trebuia sa vegheze sa hrănească și sa vindece când e cazul. Acum ea pândește doar. Deci o relație serioasa între un animalut de prada ce vânează și se hrănește cu priviri întoarse, like-uri și carduri și un bărbatel cu unghiile lăcuite se poate înfiripa doar dacă și doar dacă le place iluzia minciunii sau minciuna iluziei, dar care mai devreme sau mai târziu se va destrama oricum.

| MMP2000RO a răspuns:

Este într-adevăr extrem de greu spre imposibil în ziua de azi să ai o relație sănătoasă, cu iubire adevărată, sprijin reciproc, comunicare sinceră, respect reciproc și mai ales lipsită de interese (de natură sexuală, financiară, socială, estetică etc.). Asta fiindcă lumea este superficială și ignorantă în proporție de 95-99%, tot 95-99% dintre oameni sunt ușuratici și neserioși, atât fetele / femeile cât și bărbații / băieții!
Bineînțeles că nu e adevărată vorba asta (că tot găsești în cele din urmă persoana potrivită), vorba lumii e doar de încurajare, de fapt doar ca să zică și ei ceva acolo, nu se mai aplică în vremurile noastre.
Azi extrem de multă lume e singură și foarte multe persoane, de ambele sexe, suntem sortite să murim singure, fără a fi avut vreodată o relație.
Tu să nu scazi niciodată standardele tale, în niciun context și pentru nimeni.
Important e să fim împăcați cu noi înșine. Nu toți oamenii sunt făcuți pentru a avea relații, nu tuturor le e scris să facă sex sau dragoste, puținora le e scris să aibă o familie în zilele noastre! Mulți suntem în situația ta. Acum ce te sfătuiesc eu e să mai încerci iar dacă tot nu reușești nimic, să ții capul sus și să nu uiți că și singurătatea poate fi foarte frumoasă, dacă o trăiești plăcut și util (pentru tine - adică să faci ceea ce-ți place ocupându-ți timpul).
Eu de exemplu sunt în situația ta. Nu ai specificat vârsta și nici dacă ești virgin sau nu. Ei bine, nici eu n-am avut nicio relație vreodată, nici măcar vreo întâlnire sau vreun pupat sau ținut de mână sau măcar îmbrățișat cu vreo fată, sunt bineînțeles virgin și am 23 de ani. În ziua de azi vezi cum e lumea, nu se mai merită să ne pierdem timpul în relații, asta e părerea mea. Nu se mai merită să investești în lucruri din astea, asta e părerea mea.
Norocul meu e că am descoperit că sunt asexual și aromantic încă de acum mulți ani, deci sunt sunt în pericol de a mă îndrăgosti și de a suferi și nici nu am dorință sau atracție sexuală Nici nu mă mai masturbez deloc de la un timp. Îmi priește singurătatea, chiar mă bucur că-s așa. Am eu o vorbă: decât într-o relație cel mai probabil toxică (cum sunt aproape toate azi printre generațiile mele, din generația Z) și nefericit, mai bine singur și fericit cu mine însumi.
Orice ai alege (adică fie că renunți sau încerci să-ți găsești o relație ok - ceea ce e extrem de dificil spre imposibil, cum am zis la început, șansele sunt infime), îți doresc succes, noroc și numai bine! happy

| Cristi9997 a răspuns:

Te mint sa te simți mai bine.
Da privește partea buna.sunt alții de vârstă ta mâncați de bani și ajunși aiurea din cauza ca și or ales fete nepotrivite. Am avut un prieten de facultate ce s-o căsătorit cu una si după 4 luni au și divorțat. Și tipu rupea mia de mine ca eram virgin.

Părerea mea e sa asculți de prima doamna. Sa nu te gândești ca dacă găsești pe una gata. îți dispar toate problemele... eventual tii le creeaza sau te ajuta putin de tot daca depui si tu un efort. Singurele lucruri care ți le poate oferi o femeie sunt copii/afectiune/companie/sex/ un boost al orgoliului când ieși pe strada cu ea și poate te ajuta la plata facturilor (astea numai daca vrea si din cate vezi astea pot fii inlocuite foarte usor in afara de urmasi). Nu fa marea greșeală sa crezi ca o fata te poate complementa drastic sau ar fi ceva de neînlocuit sau e ceva îneregula cu tine dacă nu ai iubita.

| Alecsandru322 a răspuns:

Cred ca oricine are pe cineva sortit în viata. Pentru a-ți găsi persoana potrivita trebuie sa și încerci sa ai relații nu doar sa aștepți l. Cati ani ai?

| Koria8219 a răspuns:

Nivelul de educatie este scazut pentru 90% dintre tineri si atunci voi astia 10% va gasiti greu.

| asinedthereal a răspuns:

Dacă ai sub 18 ani, nu te mai grăbi sa ți faci relație, pentru ca nu iei nimic în serios pana în vârsta asta, d-apăi o relație, exceptând însă puține cazuri. Dacă ai peste 18 ani și ți se pare greu sa ți faci o relație este pentru ca tu grăbești lucrurile, ai nevoie sa compensezi ceva în viata ta și ai impresia ca o iubita ar schimba totul. Focuseaza-te pe tine, lucrează-ți corpul, asigură-te ca te simți bine cu tine, în pielea ta, vorbește încrezător și apoi vei vedea cum vei fi observat. Asa cum te vezi tu, te vad și ceilalți, opinia pe care o ai despre tine, aceeași o are și ceilalți. Atunci când vei înceta sa mai aștepți sa fii observat, abia atunci încep ceilalți sa te observe, chiar și *fetitele* (aici voiam sa ajung).