De ce trebuie sa ne simtim impliniti prin sex
spune-i sex ca e sex, pentru ca avem hormoni mosteniti genetic care la pubertate ne face sa ne dorim sexul opus, in principiu scopul unui om este inmultirea speciei, e la noi o aparut si iubirea care cred ca e parte din empatie, sexul e o nevoie umanaeu unu nu vad de ce trebuie sa presupune relati sau o nunta poate suna imoral nu dar de ce sa te insori ca sa faci sex sau sa minti o fata pentru sex
Nu te obliga nimeni nici sa iubesti, nici sa faci sex. Exista oameni impliniti si fara acestea.
Eu cred ca faci o confuzie intre iubirea pura si atractia fizica. Sunt doua lucruri diferite. Prin sex nu ajungi la o implinire spirituala, ci doar la o descarcare de moment, a energiei sexuale, ce-ti provoaca o stare placuta dar destul de pasagera. Implinirea data de iubire insa, e mult mai profunda.
Nu te obliga nimeni sa faci sex. poti sa mananci o ciocolata in schimb
Senzatia apare oricum datorita eliberarii de edorfina in sange. Sau putem sa mancam ciocolata si obtinem aproximativ acelasi efect.
De ce se intampla asta? Asa suntem "construiti". Senzatia deosebit de placuta ne-a facut de-a lungul evolutiei sa ne asumam riscurile procreerii, cu toat ca rata mortalitatii era destul de ridicata la nastere, in randul mamelor. Specia trebuia sa prpetueze indiferent de cati indivizi mureau. Pe scurt cam asa este partea "rece", stiintifica, fara romantism. De partea romantica se ocupa literatura si psihologia...
Spernd ca raspunsul nu dezamageste prea tare,
Prof De Mate
mate. didactic@yahoo.com
Cris_8138 întreabă: