anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce unii oameni prefera incertitudinea si lucrurile ambigue in locul concretului? Nu este mai simplu sa spui cuiva : "Nu mai vreau sa vorbim", "Nu-mi placi" sau "Nu este la nivelul asteptarilor mele" sau mai stiu eu ce... decat sa te complaci in minciuni care mai tarziu tot ranesc pe cineva? In cazul meu, incerc sa gasesc un raspuns la o intrebare cat se poate de simpla. De ce un barbat care odata te coplesea cu vorbe frumoase, in scurt timp ajunge sa nu-si mai tina promisiunea cand spune "te sun mai tarziu"? Eu, am cerut tot timpul sa-mi se spuna adevarul. Ba chiar am insistat asupra lui. Am rugat sa-mi se spuna. "Nu te mai vreau!" Bineinteles ca doare al naibii de tare, dar este o eliberare. Nu pot sa inteleg de ce unii barbati cred ca ajuta femeile pe care nu le mai vor, daca le spun minciuni de tot felul sau daca mint prin omisiuni. Trec printr-o situatie asemanatoare si incerc sa trec peste, dar ma lovesc de replici puerile "Dar eu vreau sa mai vorbim"... ok, daca vrei sa mai vorbim de ce naiba nu suni cand spui ca suni? Sau de ce nu raspunzi atunci cand te sun? Parerile voastre reprezinta niste puncte de reper, pe care mi-as dori sa le aflu. Multumesc.

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu vor sa ramana cu o imagine proasta din prima cand o zic si prefera sa minte, hai sa-ti explic ceva (eu daca vreau sa fiu singur toata viata si cand una se ataseaza de mine nu pot sa-i zic ca nu o vreau pentru ca o sa ma bata la cap pana cand ea va fi cu mine dar pedegeaba si mai bine ii spun ca am prietena si ma lasa impace) fara bataie de cap din partea ei si nici o povara pentru mine. Mie nu-mi place sa mint dar e mai bine asa pentru toata lumea.

| superdorex a răspuns:

Ehe, asa sunt unii, lipsiti de seriozitate, lași si fara sa realizeze ca prin comportamentul lor ambiguu ii face pe ceilalti din preajma sa sufere! Lasitatea si felul lor de a fi te dezarmeaza in astfel de situatii, dar e vina noastra sa-i mai acceptam! trebuie sa mergem mai departe, sa incercam sa depasim aceste momente penibile care ne fac sa suferim! Ei nu inteleg ca intr-o relatie lipsa de comunicare duce la despartiri si neintelegeri! Fruntea sus, sigur nu te merita, vei vedea ca vei gasi si baiatul care sa stie sa iti aprecieze calitatile si sa te iubeasca neconditionat asa cum meriti! Mult noroc!

| floricika_1940 a răspuns:

Pentru ca barbatii sunt insensibili, pentru ca ei nu stiu ce inseamna sa iubesti cu adevarat.Nu iti spun in fata pentru ca tot timpul ei mint, doresc sa ascunda infidelitatea datorita consecintelor (ca pierd persoana care ii e alaturi).Ei nu au sentimente.Am trecut si eu peste o poveste asemanatoare.Eram cu el de 1 an si jumatate locuiam impreuna si el ma insela cu o amica de-a mea, iar ea accepta situatia.Stia ca era cu mine si accepta.Cand am aflat nu am vrut sa mai traiesc, dar mi am dat seama la timp cum sunt ei.

| Snowbunny a răspuns:

Asta cu "Dar eu vreau sa mai vorbim" nu are niciun sens, din moment ce l-ai respins pe celalalt.Si mie mi s-a intamplat de curand. Exact aceeasi replica:,, o sa te mai intreb de sanatate", dar nu a facut-o nici pana acum.Sunt din ce in ce mai multi baieti/barbati care au acest comportament fata de noi.Promit,,marea cu sarea" ca apoi sa spuna simplu:,, Nu am stiut ce zic/fac" si sa dispara din peisaj.Ma intreb daca mai exista oameni in lumea asta care stiu exact ce vor de la viata.Succes!

| Awesom a răspuns:

Pentru ca daca ti-ar spune asa direct te va durea foarte tare.

| monyk a răspuns:

Buna,fi atenta, la fel am patit si eu cu cineva de care m-am despartit acu vreo 2 saptamani.I-am spus frumos,daca nu simti nimic pentru mine,nu vrei sa avem ceva,spune-mi in fata oricat de tare ar durea,decat sa ne amagim,el sustinea desigur ca vrea sa fie cu mine,ca tine la mine si totusi nu facea o schimbare, nu imi demonstra acest lucru, sustinea doar.Asta nu e de ajuns...imi spuna `te sun la ora cutare`,ori suna dupa cateva ore intarziere,ori nu mai suna deloc si trimitea un sms cu diferite scuze,sau zicea ne vedem si asteptam ca o toanta ce eram si pe langa asta nu prea raspundea la telefon,eu de obicei nu sunam eu asa des,dar am zis ca imi dau interesul sa vada ca imi pasa si el nu raspundea, cauta diferite scuze, la un moment dat e batator la ochi.In fine, ne-am despartit dar dintr-o alta cauza, nu mai conteaza.Chestia e ca unele persoane recurg la minciuni,ori crezand ca asa nu raneste persoana de langa ei,nu stiu poate nici eu nu a-s spune unui baiat chiar tot ce gandesc,pentru ca asa e lumea,se ascunde uneoi dupa o cortina,eu apreciez foarte mult sinceritatea,dar in anumite situatii,spun anumite lucruri adevarate,dar asa intr-un alt mod sa nu fiu dura. Oricum,unii baieti care nu isi dau interesul pentru fete si totusi ei spun ca vor o relatie,acestia se mizeaza pe faptul ca tii la ei si atunci vin cu diferite scuze,minciuni,ca sa aplaneze situatia,sa faca ce vor si sa umble cu cineva vor dar nici sa nu piarda fata de langa ei,pentru ca,sunt siguri ca pentru orice eventualitate,sa aiba pe cineva langa ei,sa nu fie singuri,daca nu merge vreo combinatie sau sunt plictisiti au la cine sa apeleze; unii iti dau de inteles direct dupa faptele lor ca nu sunt interesati si iti da de inteles ca e cazul sa te retragi tu singura.
Si mai e o chestie,unii daca se despart de o fata,cam ajung sa regrete chiar daca nu prea a fost mort dupa ea,dar fac ei in asa fel incat sa fie fata cea care pune capat, astfel incat ei sa fie `orgoliosi` ca ea a pus punct si asa ei vor veni cu scuza asta ca tu ai vrut-o, desi ei au cauzat.Bine sunt fel si fel de cazuri, nu doar baietii fac asa, lumea e superficiala.

| DenisaAbdn a răspuns:

Poate ca nu are suficient curaj sa isi asume finalul. Dar, in conditiile de care spui, tu de ce mai insisti?

| harciog a răspuns:

Raspunsul este in natura si in studiul masculilor de la majoritatea animalelor.Cu cit mai mare haremul cu atit mai bine.Ai vazut vreun leu sa renunte la vreo leoaica? Sau vreun armasar sa renunte la vreo iapa din harem? Niciodata.

| Flav a răspuns:

Dar de ce translatezi aceste cazuri numai la barbati? Crezi ca femeile nu fac la fel?
Ceea ce spui tu aici, este vorba de acel respect, acea comunicare, acea caldura intr-o relatie. Daca nu exista, este clar sa se intample astfel de lucruri. Iar tu acum intrebi lucruri ce practic nu mai au raspuns, ci doar se suporta si cu timpul se vindeca. Eu cred ca tu incerci sa te minti singura, cu ganduri gen: ''hai sa-i mai dau o sansa'', ''poate a uitat'' si asa mai departe. Pentru mine, astfel de persoane sunt vinovate. Cele care amana finalul, care se lasa calcate in picioare, desi simt ca nu mai e acea flacara de iubire. Fiindca, intr-un final, incercand sa intretii flacara, risti sa te arzi cu totul.

| fabiola a răspuns:

Indiferenta si minciuna nu trebuie acceptate intr-o relatie! Pierdere de timp si suferinta!

| Korrawi a răspuns:

Pentru ca vor (de ambele parti, si femei si barbati) si cu p***a in fund si cu sufletu in rai (scuzati expresia, dar asta e adevarul). Nu sunt toti oamenii la fel, unora le convine mai mult sa minta decat sa spuna lucrurilor pe nume. Nu ai de unde sa stii exact din care categorie face parte, si cand iti dai seama poate fi tarziu. N-ai ce sa faci, decat sa treci peste si sa speri ca urmatorul/area o sa fie pe aceeasi lungime de unda. Sa stii ca si unele persoane accepta sa fie tratate asa, chiar daca afla ceva nici ele nu spun lucrurilor pe nume, pana se aduna prea mult si evident se duce de rapa totul.
A devenit normalitate... nu stiu daca era sau nu si inainte, poate sunt eu ala nebun si restul lumii sunt ok, dar asta sunt.