| SomeoneAround0 a întrebat:

De doi ani de zile am un iubit care niciodata nu m-a obligat sa intretin o relatie sexuala cu el. Mi-a spus ca ma iubeste si ca el o sa astepte pana sunt pregatita.

İnsa cred ca am eu personal o problema. İl iubesc, dar cand vine vorba de a ma oferi lui cu totul, parca ma sperie treaba asta. Nu simt nevoia sa fiu atinsa intr-un mod intim ( da, acum ati putea spune ca nu il iubesc cu adevarat ). Dar nu e asa. Nu ma gandesc deloc ca as putea fii atinsa de catre cineva in modul ala. Mi-e teama de orice fel de contact intim. Ma gandeam ca poate e un fel de blocaj, caci la varsta de 11-12 ani era sa fiu violata de un barbat de vreo 40 de ani.

Ce ar putea sa fie? happy

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

În mod clar ai suferit o traumă. Du-te cu încredere la un psihoterapeut să te ajute să depăşeşti blocajul!

| SG1995 a răspuns:

Ar fi bine sa mergi la un terapeut, cat despre relatia voastra, hm incet, incet ar trebui sa cedezi putin, adica nu sa te fortezi, dar nici nu ii da impresia ca nu il atragi, acum n-ai zis ce varst aveti fiecare, dar presupun ca aveti ambi vreo 20 de ani, in cazul acesta daca nu intretine-ti la un moment dat relatii sexuale relatia se va raci, ma rog nu neaparat sex, poti incerca prima data sa va sarutati, sa va mangaiati etc., si cred ca ar fi bine sa ii spui si lui de exeperienta traumatizanta prin care ai trecut, sa nu creada ca esti doar vreo alta sclifosita care nu vrea sa faca sex cu el. Desi sexul nu e cel mai important lucru, e important, e o dovada de afectiune, ma rog nu neaparat sexul in sine, putem vorbi si de preludiu doar, dar efectul e acelasi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar pentru ca nu iti doresti sa intreti relati sexuale cu el asta nu inseamna ca nu il iubesti ci doar ca nu esti pregatita inca de a face acest pas. Toate suntem speriate de "prima data".

| kandaraki a răspuns:

E frica doar, odata si odata va trebui sa faci sex cu iubitul tau, nu te va astepta la nesfarsit, te va parasi, o relatie fara sex nu e relatie. El se va satura de tine si iti va zice pa pa!

| Efemerida a răspuns:

In mod clar, acel incident de când aveai 11-12 ani te-a traumatizat intr-o oarecare măsură. Poţi incerca anumite atingeri treptat, nu sa întreţii relaţii sexuale dintr-o data, e normal sa-ti fie teamă.