Sunt mai multe articole pe google legat de tema asta si poti cauta si singur.
Citez de pe un articol:
"Oamenii de ştiinţă au descoperit că aceasta scade cu 0, 7% pe an. Chiar de la vârsta de 22 de ani, există o probabilitate de 25% ca mobilitatea spermei să fie inferioară decât ar trebui să fie valoarea normală. Procentul creşte odată cu vârsta, fapt pentru care la 30 de ani şansele ca spermatozoizii să fie mai puţin mobil ajung la 40%, la 40 de ani, la 60%, iar la vârsta de 60 de ani, la 85%."
Acum iti spun parerea mea personala:
In primul rand, daca ejaculezi, asta nu inseamna ca esti fertil!
Calitatea spermei este influentata de mai multi factori. Poate sa iti afecteze fertilitatea si masturbatul de exemplu. Si dupa te intrebi la 30 de ani de ce nu poti face copii...
Desigur, poti avea si diferite boli sau altele pe care nu le stii si asta iar afecteaza calitatea spermei.
Daca esti racit / nu ai o alimentatie sanatoasa / nu bei destula apa pe zi s-a.m.d, din nou, iti afecteaza calitatea spermei. Prin calitate, ma refer fertilitatea spre 0
Exista test de fertilitate la orice laborator de analize. E cam nasol ca te masturbezi acolo si aia e... dar macar stii o treaba. Eu nu am facut testele astea pana acum, am 21 de ani si momentan eu zic ca sunt fertil )
Asta e o alta discutie, ideea este ca data viitoare cand mai pui o intrebare pe TPU, ar fi bine sa cauti inainte pe google si sa intrebi aici ca sa discutam despre un anumit punct si sa aflii mai multe pareri.
De exemplu, ce ti-am dat eu mai sus este un articol luat de pe primul link de pe google aparut la mine de pe adevarul.ro. Alte articole spun ca atunci cand esti mic, ai fertilitatea cea mai buna, altele nu. Acum nu stiu care este adevarat sau nu, ideea este ca depinde de la om la om si ca sa aflii, trebuie sa iti faci analize.
Asa ca raspunsul la intrebarea ta : Teoretic, de la aparitia spermei. Adica de la 13-14 ani. Practic... depinde de la fiecare om
Si legat de fete (chiar daca nu ai pus intrebarea asta), multe care raman insarcinate la varste mici, e posibil ca (virgula ) corpul lor sa nu suporte sarcina si asa ajung sa nasca copii morti / cu probleme / sa moara si ele odata cu nasterea.
Ma rog... astea sunt alte discutii. Sper ca ai inteles cate ceva, daca vrei sa cauti si mai multe informatii, google is your friend.
Succes!
Indicat sa faca copii dupa 20-25 de ani, cand sunt capabili sa-i si intretina!
Nu asta ma interesa sa aflu. Ma intereseaza sa stiu cam pe la ce varsta devii fertil.
Fertil devii cand incepi sa produci sperma.
De la 17 ani in sus, odata cu ce inaintezi in varsta fertilitatea scade(30 de ani) in sus.
Mutubal întreabă: