| nicoletalavinia14 a întrebat:

De la o vreme ma simt rau.Prea rau, simt ca am nervi mereu.Ma cert cu mama in fiecare saptamana.Stiu ca e vina mea, dar tottimpul ma bate la cap.Nu e vina mea ca vin de la scoala cu nervi din cauza profilor si a colegilor mei.
Sunt momente in care vreau sa fiu singura in liniste iar asta ii trezeste suspiciuni, chiar nu are incredere in mine.
Fratelui meu nu ii zice nimic, e mai mare cu mult, dar imi aduc aminte ca lui nu ii facea cum imi facea mie.
Si cu el ma mai cert.Nu vroia sa ma lase la televizor ca cica vai sa dau de pe canal, iar eu chiar vroiam sa vad filmul, si asa a inceput cearta. A inceput si mama in apararea lui.
De ce eu trebuie sa fiu eu cea care nu are cine sa tina cu ea. Tatal meu lucreaza in Sicilia, m-am obisnuit cu greu sa scap de astea.
Prietenii mei, colega mea de banca, o tampita.Crede ca le stie pe toate are cele mai bune note, si ma enerveaza, se plange mereu de un 9 ca de ce nu a luat 10! Iar cand o auzi ca incepe sa cante..., e buna ca imi da sa copiez.Ma simt jalnic la faptul ca ea ma crede o prietena buna.Acum mai si o suspectez, ca stiti nici prietenele mele nu o suporta.
Cred ca mi-a furat bani mie si unei colege.10 lei mie, 5 lei ei, ca numai ea stie unde ne bagam banii si alea, de multe ori am umblat in bani de fata cu ea.Ca aveam de gand sa ies in oras la cumparaturi cu fetele, iar acum de unde sa mai iau bani?
Am luat o nota la romana care nu poate fi remediata, acum o sa iasa media 8, iar colega mai mult ma enerva ca-mi venea sa-i dau una, cica ma linistea, ea a luat 10, eu 8! Iar eu m-am uitat pe lucarea ei, am facut calculul si abia iesea un 8 amarat.
Ma rog, chiar nu stiu ce sa fac, simt ca ma afecteaza lucrurile astea, simt ca ma simt rau, dupa fiecare cearta plang. Iar acum vad ca ma afecteaza.
Nu mai suport, imi vine sa ma mut la tata! Acolo as vrea, dar sunt sigura ca mama nu ar fi de acord ca de obicei.Deci iese din calcul.
Am gandit toate lucrurile, nimic nu functioneaza.
Mersi mult ca m-ati ascultat.

Răspuns Câştigător
| viatadecacatt a răspuns:

Stiu cum e si eu ma cert cu parintii in mod special mai mult pe subiectul surorii mele, care ma enerveaza in ultimul hal, non-stop desene, mai face si pe proasta.ma rog acum sa gandim pozitiv! Incearca sa te intelegi mai bine cu mama ta, fara cearta spune-i direct ca te-ai saturat de certuri si vrei sa ai si tu o viata simpla si lnistita, fara nervi si certuri.Ar trebui sa inteleaga pentru ca e mama ta.La scoala am si eu o colega de genul asta cu notele ei mari, dar nu e prietena mea cea mai buna. fa-ti si tu alta prietena, las-o pe sclifosita aia cu notle ei mari pe care nu le merita si nu te mai enerva degeaba ca si mine,(bine ca nu e degeaba, dar pana la urma suntem minori si trebuie sa ne supuem parintilor), apropo de asta asa imi spune si mie mama cand ma cert cu ea ca pana la 18 ani fac ce spune elnu ii convine pot sa plec de acasa. DA! ce frumos imi vine sa ii dau cu ceva in cap. Evita certurile, mai bine lasa de la tine.

6 răspunsuri:
| Dizzydizz a răspuns:

E din cauza varstei problabil.Ar trebui sa te indepartezi de persoanele care te deranjeaza
De colega ta. Fa ti alta.Asa o vei face si pe ea sa fie invidioasa pe tine

Iar pe mama si fratele tau evitai.Vino acasa, mananca, fa ti temele.pleaca fara sa vorbesti prea mult cu ei si gata. Or sa realizeze mai incolo cat de raw e fara tine.

bafta
:*

| zorialbi a răspuns:

Draga Lavinia, nu e bine sa pui la suflet tot ce se intampla la scoala, asa eram si eu in liceu si in generala, ma suparam pentru fiecare nota, nu ma intelegeam cu unii colegi si sufeream din cauza asta. Dar acum imi dau seama ca notele pe care le-am luat au contat la medie si cam atat. Conteaza cu ce ai ramas in memorie. Nu e bine sa faci comparatii intre tine si colegii tai, tu fa-ti datoria, invata bine, ia note mari si nu te mai gandi la ce note au ei. Toate lucrurile se compenseaza pana la urma...Eu de multe ori luam o nota mai mica unde mi se parea ca merit mai mult si apoi cand nu meritam luam nota mai marehappy
Toate supararile astea nu-ti fac bine, esti tanara, nu e bine sa-ti distrugi neuronii de pe acum, ca oricum neuronii nu se refac si ai nevoie de ei toata viata. Cand esti suparata sau te simti nedreptatita, eu te sfatuiesc sa te inchizi in camera ta si sa zici o rugaciune, o sa vezi ca o sa te simti mult mai bine. Tot ce tine de lumea asta este trecator. Ai rabdare si or sa se rezolve toate. Numai bine!

| white_2190 a răspuns:

Buna lavinia.lucrurile astea nu ar trebui sa te afecteze cu nimic. e doar o perioada a adolescentei.nu le mai da satisfactie.trebuie sa inveti sa te descurci singura pentru a razbi in viata.parerea mea este ca ar trebui sa iti faci un program bine stabilit si sa ai mai multa incredere in tine.nu face un motiv de cearta din cauza unui film sau din cauza unei note. daca vrei sa vorbim mai multe lasa-mi un mesaj privat cu id tau si discutam pe mess.

| another_emo_girl a răspuns:

Ei bine, de multe ori si eu am impresia ca nimeni nu ma intelege... dar pana la urma, daca dai ison nervilor, ce rezolvi? parerea mea e ca ar trebui sa privesti si din alt punct de vedere... poate mama ta te iubeste prea mult incat nu accepta sa gresesti si vrea ceea ce e mai bun de la tine si stie ca poti fi si altfel. cel mai bine ar fi ca atunci cand vi de la scoala, sa dai uitarii tot ce e neplacut si sa devi mai calma.stiu ca e greu dar trebuie sa crezi ca o poti face ca sa o faci.cand vezi ca se isca o cearta, incearca sa te retragi subtil, incercand sa il calmezi pe celalat, dar mai intai pe tine.ca sa te calmezi, incearca sa inchizi ochii, sa respiri adanc, si sa te gandesti timp de zece secunde la ceva ce iti place. apoi o sa vezi ca daca lasi si u de la tine, si celalat o s'o lase moarta. iar ca sa devii ceva mai cumpatata, incearca sa iti aranjezi camera intr-un mod primitor, care iti exprima calmitate.ar fi frumos sa ai peretii albi, mobila alb/crem cu negru si daca vrei, intr-un colt al camerei fa-ti o gradina Shy. o gradina Shy este f usor de facut.intr-o cutie de lemn, pui niste nisip si pietre.aranjeaza pietrele in fiecare zi, altfel si, cu ajutorul unei greble mici, fa niste linii neintrerupte, curbate, care sa reprezinte apa.modifica locul pietrei si al apei zilnic, iar daca vrei pune o planta langa. apa simbolizeaza viata, pietrele oamenii si lucrurile la care ti cel mai mult, nisipul, drumul vietii tale, iar planta, faptul ca tu cresti. poate o sa ti se pare absurd, dar o sa vezi ca vei deveni altfel cu gradina Shy.incearca sa iti gasesti un hobby care sa te relaxeze.in legatura cu colega ta de banca, incearca sa te apropii de ea.vei vedea ca poti sa te inseli atunci cand judeci oamenii la prima vedere. sper ca ti-am fost de folos.succes!

| MiSskAt-xx a răspuns:

Buna, girl.
Nu cred ca lucrurile astea trebuie sa te afecteza atat de mult, ba dimpotriva, trebuie sa inveti ceva din ele si sa mergi mai departe. Daca tu acum plangi si suferi din cauza unor lucruri minore, ce vei face cand vei mai creste? Stai linistita, nu e grav. Despre certurile cu membrii familiei...incearca si tu sa fii mai calma, sa-i asculti pe mama si fratele tau mai mare, nu cred ca iti vor raul. Treci peste, nu se merita.

Te-am pupat kiss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lucrurile astea sunt comice. Desi intr-un fel ironice.

Ce te-astepti de la societatea de azi care te pune sa inveti ca sa nu cazi? nimeni nu te obliga sa iei 10, cand altii cu facultate taxeaza conserve in metro la 10.

Eu zic sa te linistesti si sa tragi un fum, caci altfel ajungi sa-ti faci viata scrum. Adu`ti aminte de cele frumoase, caci viata e scurta si multe sunt false.

Lasa viitorul caci azi e acum, traieste cu inima si nu uita ce iti spun.

O clipa`i cheia mai minunata ca tot, decat sa-ti faci viata amar uita de tot. Traieste cum simti si fa doar cat poti, caci nimeni nu s`a nascut cu viata pe roti.

Iubeste si uita, simte acum, caci maine totul poate fi nul.

Nimeni nu stie ce maine va fi, cand florile galbene se`ntorc pe campii, cand soarele arde si pielea ti`e calda, atunci doar tu stii cat viata ti`e draga.

Iubeste, iubeste si uita de toate. Sper ca ti-am daruit ce stiam si cat se poate.