| IloveME a întrebat:

De multe ori sunt foarte posesiva si geloasa cum as putea face sa fiu mai nepasatoare?
mi-am propus in nenumarate randuri sa nu mai fiu asa. mi-a iesit primele zile si dupa aia la loc, parca daca nu continui asa nu-s eu, nu ma simt bine. j sincer as vrea sa fiu altfel, deci am inceput sa ma comport urat in ultima vreme cu prietenul meu.stiu ca gresesc!
explodez din orice, din orice pun bot, din orice ma cert.
la inceput el era oaia neagra, ca sa sp asa, dar acu s-a schimbat, il simt doar al meu! ma deranjeaza foarte tare ca il cauta fete, ca il suna.clar nu cunoaste nr si rasp le sp ca are prietena si incheie conversatzia (ceea c cu nici o prietena pana acu nu a facut asta), da dar eu parca innebunesc cand ini sp! sau daca imi sp ca intr-o zi va pleca cu prietenii la un gratar, o iesire sau o noapte cu corturile ma simt aiurea, simt ca sunt a doua roata la carutza ca poate e cu alta!
in ultima vreme chiar mi-a dat de inteles ca sunt singura din viata lui si ca nu mai doreste altceva.imi cere doar sa-l inteleg ca mai simte si el nevoia sa fie cu prietenii, dar ca asta nu inseamna ca nu ma place sau ca nu se simte bine in compania mea!
il iubesc si nu vreau sa-l pierd! azi dupa o "predica" de vreo jumate de ora l-am inteles, mi-am dat seama ca gresesc! da l-am inteles, dar intrebarea pana cand? chiar mi-a dat de inteles ca, daca mai continui asa s va termina tot si sincer nu vreau asta sad sad sad
vreau sa ma schimb, poate vi s-a intamplat si voua asa... j chiar sunt curioasa ce ati facut? cum ma pot schimba?
chiar imi doresc asta! va multumesc :*

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Nu stiu ce as putea sa te sfatuiesc,cand,aici, atat de cuminte si frumos, ne explici ca iti intelegi defectul si ai vrea sa te schimbi.Candva,eram si eu asa, acum cand imi amintesc ma autoironizez.Cum mi-a trecut? Printr-o ciudata autosugestie. Uite,pe soba incinsa tu pui mana? Logic ca nu, stii ca te arde, creierul tau iti interzice sa faci un asemenea lucru nebunesc.Asa si cu gelozia si posesivitatea.Invata sa te controlezi.Cum simti ca iei foc pe dinauntru, trage aer in piept si interzice creierului tau s-o ia pe calea respectiva.Numara pana la zece,calm, in minte, este exact timpul de care ai nevoie ca sa devii persoana logica ce a postat aici.Sunt doar o respiratie adanca si nici zece secunde din viata ta.Nu crezi ca relatia ta merita? Eu o vad ca relatia ideala, crede-ma.Rar sa gasesti atata dragoste si intelegere, in ziua de azi.Risti sa strici totul si ar fi mare pacat. Oricat de nebunesc sfatul meu,e, totusi un sfat, mie asa mi-a trecut.Bineinteles,ai si omul potrivit langa tine,deci,singura piedica in calea fericirii tale esti numai tu! Lasa-i spatiu omului,tot la tine se va intoarce,ti-o striga cu fiecare privire,gest si cuvant. Sper sa te fi ajutat, cu toate ca ceea ce ti-am propus nu e usor, iti trebuie o disciplina de fier si o mare vointa.

10 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Eu zic sa incerci sa ai o relatie buna cu Dumnezeu. El iti va da siguranta care iti lipseste in relatia cu prietenul tau. Citeste 1 Corinteni capitolul 13. Este o foarte frumoasa descriere a iubirii, sper sa te ajute.

| IloveME explică:

Vreau niste sfaturi de la voi, ceva c m-ar putea pune cu capul p umeri. uneori imi ies urat din mintzi si nu mai vreau asta.stiu ca exagerez, dar dupa c vad ca se supara si ma pun sa gandesc!

| porto89 a răspuns:

Eu nu o sa te sfatuiesc dar in schimb o sa-ti dau cel mai bun exemplu.m-am despartit de iubita mea dupa aproape 3 ani din cauza geloziei si posesivitatii! asa ca ai MARE grija ca nu e de glumit cu asta.stiu cum e e ca o boala nu te poti stapani dar trebuie crede-ma!

| raluca18 a răspuns:

Cu siguranta trebuie sa te schimbi.Cred ca baiatul te iubeste inca nu poate sa stea numai cu tine cum nici tu nu cred ca stai numai cu el trebuie sa mai iasa fie sg fie cu tine deci...incerca sa te stapanesti macar pentru o vreme ca sa prinzi mai multa incredere in el caci acum nu prea ai desi spui. daca niciodata nu l-ai prins cu cineva nu este nici o problema. mult succes

| bluemoony a răspuns:

Gelozia vine din neincredere, fi mai increzatoare gandeste-te ca esti mai buna decat toate fetele ce se dau la prietenul tau, si aprecieaza faptul ca nu le raspunde avansurilor. Incearca sa ai mai multa incredere in tine si in el. Mai ales ca prin faptul ca le sp ca are prietena si le inchide telefonul iti dovedeste cat de mult ii pasa, si cat tine la tine. funditalove struck.pls

| PG1X a răspuns:

Daca il iubesti, invata sa ai incredere in el, dar doar daca sentimentul e reciproc. Neincrederea si gelozia pot foarte usor sa strice o relatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi ca ai pus intrebarea asta si la alta rubrica.Ti-am raspuns ceea ce cred acolo.

| ironic a răspuns:

Salut, nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar din ce zici pare un baiat corect, si te iubeste, incearca sa tii cont pur si simplu de asta, in momentele respective, sa ti spui ca e totusi cu tine, pe tine te a ales, si ca esti esti constiienta de asta, nu cand e prea tarziu. Tine cont ca nu sunt multi baieti asa. Si eu sunt gelos si posesiv, si din cauza asta s a indepartat persoana ce o iubesc, si am pierdut o. si as schimba acum comportamentul meu, dar e prea tarziu, si ca sa zici ca vrei o solutie, simpla, etc nu stiu daca exista, te gandesti in momentele alea, la ce confirmi in ceea ce zici tu, si respiri adanc :p

| emyutza a răspuns:

Buna.si eu sunt la fel.pana ieri am avut un prieten cu care ma intelegeam destul de bine, mai erau si certuri dar era distanta dintre noi ca nu ne intalneam des.am dost prima data impreuna 2 luni dar l`am inselat si simteam ca si el face acelasi lucru. dupa 1 luna si ceva am primit un msj de la el cu ce faci nu mai bagi lumea in seama? in fine am vb noi ce am vorbit si dpa ne-am impacat.el a avut o relatie cu o fata de 3 ani.si el mereu imi zicea ca daca noi ne despartim el se impaca cu ea...si eu ieri i-am zis ok ca se se impake ca mi-a sarit draci:@ si el a inceput sa planga si chestii din astea dar azi am aflat ca m`a iubit mlt dar s`a impacat cu aiacrying

| Anda_3328 a răspuns:

Raspund destul de tarziu si nu stiu daca ai reusit sa te stapanesti, dar eu sunt exact la fel...Prbl mea este ca nu realizez ce fac.Trimit cate un mesaj de 2000 caractere si chiar si dupa o saptamana am impresia ca am dreptate.Nu ma cauta o saptamana si traiesc in orgoliul meu prostesc ca am dreptate in posesivitatea mea, si daca continui asa sunt convinsa ca odata ma voi intoarce si usile vor fi inchise de tot.Prbl mea este ca dau cu bata in balta, el se indeparteaza si apoi tot eu amenint cu despartirea ca asa nu se mai poate.Cred ca posesivitatea este o boala care se poate controla prin autosugestie.Pt ca am trecut printr-o despartire si nu stiu daca a 2a oara voi mai primi aceasta sansa inapoi.Nimeni nu poate trai haituit si stresat.O relatie presupune armonie si nu tortura.Si cel mai rau este ca noi suntem cei care suferim. Facem o scena urata si e ca un bumerang :toata suferinta se intoarce asupra noastra...Eu zic ca asa cum se spunea mai sus:o gura de aer, calmeaza cele 10 minute de negru in fata ochilor si apoi chiar devii rational.Eu mi-am controlat mesajele lungi de reprosuri astfel:le editam si apoi il citeam de cateva ori, realizam penibilitatea lui, il stergeam si a doua zi dimineata imi faceam cruce ca nu l-am trimis.Asa e cu posesivitatea dupa ce iti dai seama ca ai exagerat ti-e rusine ca poti face atata de urat.Si iti garantez ca daca e corect cu tine atunci nu are rost sa iti faci prbl si filme, scenarii si gelozii. Daca e cu 2 fete odata tot iese la iveala raul, ii spui la revedere si mergi mai departe.Nu poti trai cu frica in san toata viata.Si eu sunt cu piciorul in prapastie si daca nu ma schimb ma asteapta o despartire cu plansete si regrete, iar pentru el va fi o usurare si poarta catre o noua viata