| mygirllady a întrebat:

Deci, am o nelamurire. Ma tot contrazic, cu o colega, ca logona se face la starea civila, ea zice ca la biserica.Si ca daca te logodesti si te desparti de logofnic trebuie sa mergi la judecatorie. Lamuriti-ma si pe mine, dau fundita.

4 răspunsuri:
| tzepu a răspuns:

Logodna nu se face nici starea civila, nici la biserica. logodna e cerea in casatorie, cand el ii da ei inelu si ea zice DA.la starea civila are loc casatoria.si daca divorteaza are loc un divort, deci se ajunge la tribunal.dar logonda nu e nimic scris.cred ca ai priceput.

| Deyaaa18 a răspuns:

Cand te logodesti nu trebuie sa te duci nici la biserica nici la primarie. Logodna e ceva simbolic, e atunci cand vine si te cere de sotie.

| briiana a răspuns:

Logodna nu se face nici la biserica nici la starea civila, logodna inseamna acea peioada dupa ce esti ceruta in casatorie, pana la cununie. Cununia civila se face la starea civila, iar cununia religioasa la bisericahappy. Eu cel putin asa stiu

| Alle_Teo_1993 a răspuns:

Logodna se face la biserica. De anul acesta se face deodata cu casatoria, dar inainte sa puteau face separat happy.