| GI1996 a întrebat:

Deci, de la primul contact sexual cu iubitul meu au trecut 9 zile. iar azi am avut grețuri și amețeli și nu am poftă de mâncare.
Am vreo șansă să fiu însărcinată?
(am făcut-o în prima zi după menstruație)

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca contactul sexual nu a fost protejat, ai sanse sa fii insarcinata, fiindca a fost intr-o perioada de fertilitate medie si a fost si primul contact (care are risc maxim de sarcina). Totusi, nu poti avea simptome mai devreme de 3-4 saptamani de la contactul sexual, deci greturile de azi nu au legatura cu o posibila sarcina. Trebuie sa ai rabdare, sa astepti sa treaca intervalul necesar (minim 21 de zile) si abia apoi sa afli daca esti mamica sau nu (printr-un test de sarcina din prima urina de dimineata). daca contactul sexual a fost protejat cu prezervativ folosit corect, riscul de sarcina este foarte redus, aproape de zero.

| whatevernvm a răspuns:

Sexul nu e pentru toti, lasa-te

| unarab40 a răspuns:

Nu e nici o sansa asa sa fi insarcinata

| corbulalbrosu a răspuns:

In perioada zilelor de menstruatie chiar daca sperma patrunde, ajunge in vagin in urma intretinerii unui sex neprotejat, probabilitatea de a se forma o sarcina in prima zi de menstruatie este 0 (zero), adica IMPOSIBILA de a se produce. Daca sexul are loc in zilele urmatoare ale menstruatiei, adica in zilele a 2-5-a, probabilitatea de sarcina este infima. In cazul in care se intretin acte sexuale in primele 2-3 zile dupa terminarea menstruatiei (perioada zilelor 5-8 a ciclului menstrual) de asemenea poate exista pur teoretic o probabilitate de maxim 3-5% de a sa genera/forma o sarcina. In situatia descrisa de tine se poate aprecia ca si in cazul in care sexul de dezvirginare s-a terminat cu ejaculare in vagin, teoretic este aproape IMPOSIBILA formarea unei sarcini daca ciclul tau menstrual are in medie o durata de circa 27-29 de zile. Simptomele de sarcina NICIODATA nu pot sa apara in zilele urmatoare producerii sexului sau in primele 2 saptamani de dupa sex. Senzatiile de rau, greata, dureri de cap, stres etc, se datoreaza unor alte motive, probabil medicale insa absolut sigur nu se datoreaza existentei unei sarcini ipotetice. Multa sanatate.

| Emilian65 a răspuns:

Nu esti gravida, daca actul sexual s-a desfasurat imediat dupa menstruatie.