| HG_Alexandra_2000 a întrebat:

Deci eu am mentruatia pe 24 iar in ultimele 3 luni mi-a venit pe : noiembrie 7, decenbrie pe 5 si pe 28, ianuarie pe 17. De ce mi se intampla asa? Sunt luni in care m-a lasat si mi-a venit iar?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Diferentele mari ca numar de zile a ultimelor cicluri menstruale, se datoreaza faptului ca intreaga activitate hormonala este grav perturbata/afectata. Aceste dereglari se produc pe fondul unei functionarii incorecte si defectuoase a glandelor endocrine si anume a : tiroidei, hipofizei, foliculul ovarian, etc. si din acest motiv nu se produc la timp si in cantitatile corecte si echilibrate cei 2 hormoni feminini; estrogenul si progesteronul. Ovulatia este direct influentata de producerea hormonului estrogen, astfel ca producerea imprevizibila a ovulului influenteaza in mod direct si definitoriu lungimea ciclului menstrual, in consecinta si momentul producerii urmatoarei menstruatii. Ciclul tau menstrual este atat de imprevizibil fiindca este de tip NEREGULAT. In astfel de situatii este indicat sa te prezinti la o consultatie endocrinologica pentru a se stabili prin setul de analize specifice care dintre glande functioneaza anormal si impreuna cu medicul ginecolog sa se stabileasca tratamentul de urmat, pentru a se incerca reglarea ciclului tau menstrual. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu ai un ciclu menstrual neregulat!

| nebunathica69 a răspuns:

S ar putea sa fie doar o dereglare hormonala, dar ai putea sa te duci la un doctor ginecolog, nu e normal sa de întâmple asa. Doar s ar putea, du te la un doctor pentru mai multe informații, mai binee pentru tine