E mai bine sa fii sincer, si sa-i zici ca de ceva vreme nu mai simti nimi c fata de ea, iar acum a aparut cineva care te intereseaza, si cum tii la ea si o respecti nu vrei sa o inseli, ci sa ramaneti prieteni, vrei sa-i spui adevarul... atunci probabil ea o sa-ti dea papucii. Daca insista ca vrea sa continuati o iei frumos si-i zici ca nu are rost, daca nu exista iubire chiar nu are rost sa va chinuiti unul pe altul. N-ai cum sa faci sa nu se simta aiurea, tot ce poti face, ca sa-i fie mai usor este sa iei toata vina asupra ta, sa-ti ceri iertare si sa te desparti frumos de ea.
Cel mai bine e sa lasi un pic timpul sa "cearna" aceasta situatie, pentru ca e prea devreme sa spui ca noua este mai buna decat cea veche. Tu o preferi pe noua "colega" pentru ca ti-e mai la indemana.De fapt, eu cred ca nici una nu e cu adevarat "prietena ta". Eu in locul tau, le-as testa, ceva timp. Sa nu patesti ca in povestea "sarea in bucate"-adica, mai tarziu sa te convingi singur, ca bucatele fara sare nu au gust.Cu alte cuvinte, sa nu care cumva ca prima prietena sa fie "sarea°. Nu te grabi, ai de unde alege. Daca esti hotarat sa o parasesti, spune-i ca ti-e din ce in ce mai greu cu o prietena la distanta, ca viitorul vostru e si mai greu, ca ai nevoie de o prietena pe care s-o vezi zilnic, ca mai bine acum decat mai tarziu. Dar spune-i-o frumos! Nu -i vorbi despre noua prietena, ca o vei rani.
Nu lasa sa se agraveze situatia sau sa se afle de altundeva mai bine fi sincer cu ea. poate v-a intelege