| YourGirl93 a întrebat:

Deci la ora de bio profa a zis ca se poate ramane insarcinata doar cand ovulul este pe trompa uterina, adica dupa aproximativ 12-16 zile de la menstruatie. Avand in vedere ca acesta sta o zi pe trompa uterina inseamna ca numai atunci poate fi fecundat. Sau cel putin asa cred. Deci daca stau sa ma gandesc inseamna ca se poate ramane insarcinata intre a 12a si a 17-a zi de la menstruatie.
Daca eu am avut contact sexual neprotejat in ultima zi de mentruatie, inseamna ca nu am cum sa raman insarcinata nu-i asa? Bine, oricum nu s-a intamplat nimic dar asa ca fapt divers... Este corect ce am calculat eu mai sus?

5 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Ceea ce ai calculat tu este corect, dar nu e sigur.
Vorbim aici de metoda calendarului care a lasat insarcinate foarte multe fete si femei ce s-au bazat pe ea!
Fiecare organism are propriile legi dupa care functioneaza, are particularitatile lui.Este motivul pentru care la unele din femei metoda calendarului prinde,in timp ce la altele,nu!
Dar ceea ce ai calculat tu,da,e corect. Uite, daca vrei, uita-te putin si aici:
http://www.seximus.ro/articole/metoda_calendar.php
In legatura cu contactul sexual neprotejat pe care l-ai avut,nu ar trebui sa ai vreo problema,greu sa poti ramane insarcinata in ziua respectiva.
Foloseste, totusi, si prezervativul.E mult mai sigur.

| MMihai a răspuns:

Ia învață tu serios despre metodele de evitare a unei sarcini nedorite, și aplică simultan asociat cel puțin 3-4.

| liviu42 a răspuns:

Lasa calendarul ca te vei trezi gravida.

| lallalle a răspuns:

Inainte si dupa menstruatie cu o saptamana, sansele sa ramai insarcinata sunt foarte mici!