| 124829 a întrebat:

Deci pe 13 aprilie am avut contactul sexual iar pe 14 urmatoarea zi am luat pastila. Mie menstruatia nu e regulata si de obicei imi vine pe la sf lunii. Si nu e regulat, imi vine pe date diferite... As fi putut sa raman gravida? Sau sa nu ma ingrijorez. Am 17 ani... Credeti ca sunt bine si nu s-a produs sarcina?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Deoarece nu precizezi de ce natura a fost sexul intretinut in data de 13 aprilie adica daca ati folosit sau nu vreo metoda de protectie nu se poate da un raspuns corect, se pot formula doar presupuneri/pareri subiective insa nefondate. De asemenea trebuia sa fi stiut deja din moment ce ti-ai inceput viata sexuala, ca o femeie al carui ciclu menstrual este neregulat este "condamnata" sa intretina mereu contacte sexuale protejate, deoarece nu poate fi determinata ziua ovulatiei si implicit nici perioada fertila. Teoretic probabilitatea de a se forma o sarcina chiar si in situatia in care sperma ar fi ajuns in vagin poate fi exclusa fiindca ai folosit in timp util pastila contraceptiva si in acest caz eficienta acesteia este de regula maxima, fiind de peste 90%. Sanatate.

2 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Daca ai luat pastila de a doua zi asa cum scrie in prospect, nu poti fi gravida.

| 124829 explică:

Ne-am protejat