| Floricikpurpurie a întrebat:

Definiti dragostea!
Cel mai bun raspuns primeste funfita :*

16 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Funfița bufnița

| William a răspuns:

DRÁGOSTE, dragoste s. f. I. Sentiment de afecțiune pentru cineva sau ceva; spec. sentiment de afecțiune față de o persoană; iubire, amor. ◊ Loc. adv. Cu (multă) dragoste sau cu toată dragostea = cu (multă) plăcere, (foarte) bucuros. ◊ Loc. vb. A prinde dragoste de (sau pentru, față de) cineva (sau de ceva) = a se îndrăgosti de cineva (sau de ceva). ◊ Expr. A avea dragoste = a-i plăcea să... A se topi ( sau a se sfarsi, a muri) de dragoste pentru cineva = a iubi pe cineva cu patimă. ♦ (Concr.) Ființă iubită; p. gener. ceea ce constituie obiectul iubirii cuiva. ♦ Legatură sexuală; relație amoroasă. II. Plantă erbacee cu frunze în formă de lance, dințate și cu flori roz-purpurii (Sedum fabaria). – Din sl. dragostĭ.

| Raptorz a răspuns:

Ce definitii ati bagat frate laughing stiu si eu ca google-ul e plin!
Dupa mine dragostea s-ar definii astfel:
Dragostea: este atunci cand iti descoperi (in cele mai multe cazuri) din intamplare o fata/baiat care dupa un timp incet incet isi face aparitia in viata ta...

| RAY a răspuns:

Credinta oarba in vorbe asta e definitia rationala a iubiri

| Danysan a răspuns:

Cel mai Frumos lucru care ti se poate intampla.E pot sa spun lucru care te face sa simti ca traiesti si inglobeaza tot ce tine de Sentimente -Absolut tot!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cea mai grea boala

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aştepţi răspunsuri profunde? yawn

| Florenta16 a răspuns:

Un bun si lung prilej de suferinta. O pata alba de nor pe un cer cenusiu si intunecat de ganduri. Un curcubeu fara speranta printre lacrimile varsate ale suferinzilor. O inima ce bate incontinuu la foc automat, lovita si arsa care este intepata de un trandafir istovit si la care inca ajunge dragostea si iubirea.
Dragostea este momentul cand iti iei copilul, fiinta din fiinta ta si ea rade, si tu iti versi lacrimile pe obrajorul lui.
Dragostea este iubirea de sine, iubirea de cei apropiati, dragostea este pensula din care niciodata nu se termina culoarea intinsa pe panza vietii noastre.

Răspuns utilizator avertizat
| Zerathull a răspuns:

Sex>HIV>Death

| extremeA07 a răspuns:

Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel defineste dragostea. Ea este considerata imnul dragostei. Uite-o:
1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

| rEfrEsH21 a răspuns:

Dragostea este un miracol acordat ca un dar minunat şi pentru care ar trebui să mulţumim în genunchi, fără a-i cere să dureze mai mult decât îi este dat.Este ca o fereastră luminată într-o noapte întunecată.

| Ṕαᾔḓεмḯḉ a răspuns:

Dragostea nu poate fi definita. Dar, poate fi caracerizata dupa cum urmeaa: Dragostea e acel sentiment pe care il simti fata de cineva, atunci cand crezi ca persoana respectiva e 'totul' pentru tine, cand din activ si energic, devii melancolic[sau mai bine zis alcolicon the phone, si fara energie. Atunci cand ai chef sa asculti Cargo, si Taxi[ma refer la melodiile lente despre dragoste]... Fundawinking?

| AnnaAntonia a răspuns:

Dragoste:cel mai folosit cuvant de toata lumea, in special de adolescenti.Cu totii vorbesc despre ea dar putini o simt cu adevarat.Pentru unii este o stare de euforie,altora le creaza "fluturi in stomac".Cu toti o vrem, dar de cele mai multe ori nici macar nu stim ce inseamna.Ea este un sentiment pe care nu il putem explica in cuvinte, dar pe care cu totii il traim sau il vom trai. Dupa parerea mea este sentimentul care te face sa te simti special, fericit, implinit.

| Gabriiellaa a răspuns:

Dragostea :* ..nu exista. E doar un mit

Întrebări similare