Pfff.Sunt mult mult prea exigenti cu tine, asta e clar. dar de ce Altele vin de la 17 ani cu iubitii acasa.si tu ai 18 ani:O.In primul rand:esti majora, in al 2-lea rand:dupa cum se vede inveti destul de bine. deci nu isi pun problema "e cu asta si nu mai invata.". multe fete care au fost tinute asa "din scurt" au ajuns ...rau.bine nu e si cazul tau. dar incearca sa le explici ca frateee ai 18 ani.:O. poarta o discutie serioasa cu ei si spune-le exact ce gandesti. si e pacat sa piezi un baiat cu care ai stat 8 luni doar pentru ca "ai mei nu ma lasa". Altiiiii la 18 ani au copii..
Mi se pare absurd. N'am mai auzit pna acum.hai la 16-17 ani da... dar la 18. sau poate ca asteapta sa termini facultatea. Il inteleg perfect si pe pr tau.
Incearca sa vb cu ei.:* Bafta sa ne tii la curent cu ce ai facut:*.
Dupa parerea mea parintii tai cam exagereaza...esti la o varsta la care poti avea un prieten si nu parintii ar trebui sa decida cine este bun pentru tine ci tu. Daca tu chiar il iubesti spune-le parintilor tai ce simti tu pentru l cu adevarat. Nu ar fi un lucru corect dar eu le-as spune alor mei ca daca nu sunt de acord cu relatia eu plec. In cazul tau tu esti majora deci ai putea sa te muti la prietenul tau daca el este de acord
Ce sa le spun...ca imi vor spune :atat timp cat esti pe banii mei, faci ce iti spun eu!(mi-au spus-o de n ori). nu cred ca exista solutie care sa ma avantajeze. o sa am de pierdut tot eu, ca intotdeauna.
Din cate ai spus mai in sus nu imi prea pot da seama ce fel de parinti ai dar sincer nu mias dorii sa fie parintii mei. eu am 15 ani si stau cu un baiat de 11 luni si nu le-am spus nimic alor mei de el numai la mama stia dupa 5 luni ce am stat cu el de el acum dupa 10 luni tata fara sa stie sigur ca am un prieten mi-a spus ca vrea sal cunoasca pe prietenul meu bineinteles ca eu am ramas foarte uimita ca lui nu i-am spus nimic de el.
in fine nu conteaza acum povestea mea. daca ai zis ca ai 18 ani incearca sa le zici ca la varsta asta toti tinerii au prieten si ii ceva normal ce vor de la tine sa ai primul prieten la 30 de ani atunci la cati ani te vei casatorii? intreaba ei la cati ani au avut prieten/a? si ce au inpotriva lui...
sfatul meu ar fi sa vb cu ei si sa mergi cu el sal prezinti alor tai poate asa o sa capete incredere in el si o sa te lase sa vb cu el si sa va intalniti( asta o spun din propia experienta... tata a zis ca daca il prezint o sa ma lase mai mult pe afara nu numai pana la 10 si o sa ma lase sa mergem la gratar la munte... ceea ce pana acum nu m-a lasat sa merg numai cu colegii niciodata cu prietenu)
acum tu ii cunosti mai bine pe ai tai si ce reactie vor avea
bafta! te rog ceva... dupa ce te gandesti si alegi o solutie sa imi lasi si mie un mesaj sau un email sa imi spui ce ai facut si cum au reactionat ai tai.
BAFTA!:*:*
Deci esti in aceeasi situatie ca si mine. Eu tot 18 ani am si tot de 8 luni am o relatie. Mama mea nu e de acord. Am scandaluri cu ea, a dat in mine, etc.
Pfff, de ce nu incerci sa vorbesti din nou cu ai tai, sau sa il aduci pe prietenul tau sa il cunoasca si sa vada ce fel de baiat e? Daca zici ca ai terminat liceul incearca sa iti gasesti ceva de munca si sa nu mai depinzi de ai tai financiar. E foarte grea situatie, te inteleg perfect. Vorbeste cu prietenul tau, daca intr-adevar te iubeste are rabdare sa se rezolve lucrurile. Al meu chiar ma ajuta, a vorbit cu mama, cu tata, dar tot nu a rezolvat nimic, dar nici pe mine nu ma lasa. Ne vedem pe ascuns, fara sa stie ai mei.
Cred ca cea mai buna solutie ar fi sa iti gasesti de munca ceva acum in vacanta si apoi si part-time daca faci o facultate, si o s avezi ca usor, usor ai tai o sa iti "dea drumu' ".
Trebuie sa ii faci sa aiba incredere in tine!
Ia-ti inima in dinti si vorbeste din nou cu ei, fara frica, gandeste-te ca faci asta pentru iubirea ta.
Lupta pentru ceea ce simti si ce doresti si daca stii ca baiatul respectiv merita, nu lasa pe nimeni sa iti ia ceea ce iubesti, dar si prietenul tau trebuie sa contribuie cu ceva la toate sacrificiile astea.
Multa bafta pentru ca ai nevoie!
Parinti tai sunt niste... dictatori, cum sa le zic Imi pare rau, dar asa e. Ai 18 ani, ce doamne...
dar poate ei se gandesc ca sa nu patesti ceva(viol, prostitutie etc) sau se tem ca vei ramane insarcinata...
Vorbeste cu ei si explica-le situatia, da le spui d ela inceput: vreau sa vb cu voi ff serios cum nu am mai vb niciodata si va rog sa ma ascultati si dupa acea sa va dati cu parerea, FARA sa ma certati. Sa vorbim c aoamenii civilizati.
Ii intrebi care sunt motivele pentur care nu te lasa sa iesi sau sa ai prieten. Tu le spui motivele tale, pentru care vrei sa iesi.
Sia sa poate va intelegeti!
Mult mult succes!:*
Nu de da batuta fa cum a zis LPofficial esti majora alte fete isi si incep viata sexuala la 18 ani (nu te sfatuiesk sa faci asta ) vorbeste cu prietenul tau si intreaba-l daca poti sta la el o vreme pana cand se vor indrepta lucrurile si iti dau un sfat daca cand le spui de prieten incep sa te certe si asa ridica tonul un pic si tu la ei nu te da batuta usor... le spui ca pleci din casa. Nu te da batuta zbieri si tu zbiara si ei. o sa fie un mare scandal da macar o sa poti sta si tu linisttita cu prietenul tau bafta T pup si sa ai numai noroc:*:*:*
Firefly, repet ce ti-am mai spus, angajeaza-te, gaseste ceva de munca, orice, doar pentru inceput, ca s avada ca nu te lasi batuta. Si mie mama imi zice ca atata timp cat stau la ea in casa si sunt pe banii ei, trebuie sa fac exact ce vrea ea. Prietenul tau cati ani are? Esti sigura ca te iubeste? Am citit intrebarile tale si ziceai intr-una din ele ca v-ati racit, ca lui nu ii mai pasa, ca nu mai e ca la inceput de cand a plecat...pai asa ceva nu se face. Daca el chiar te iubeste e alaturi de tine si luptati impreuna, nu te pui tu singura impotriva tuturor, pentru ca totusi sunt parintii tai si pana la urma el e barbat, trebuie sa le demonstreze ca merita ca fata lor sa iasa cu el. Sa fie responsabil pentru tine. E o situatie dificila, dar inca o data iti spun, nu te lupta singura, si el sa stea cu bratele incrucisate, in timp ce tu incerci sa salvezi relatia voastra. Intr-o relatie sunt doi, si lupta impreuna ca sa le fie bine. Analizeaza situatia si vezi daca se merita.
Poti sa imi dai un mesaj privat daca vrei sa vorbim mai multe.
Trebuie sa te inteleaga...pentru ca te intelege
Spunele parintilor tai povestea intrabai pe ei la ce varsta ar trebui sa i voie la un rpieten la 20-30? intreabai la ce varsta au avut ei primul iubit/a
Spunele ca iubirei nu ii poti interzice ceva poate sa iti fie interzisa dragostea de cel imi mare om ca nu o poti stopa...
Povestestele despre baiat
bafta!
Daca nua ccepta iesi cu el pe ascuns
Parintii mei sunt exact la fel.ma rog erau.Pana cand m-am impus, am facut crize, am tipat si sub nicio forma n-am cedat! N-as fi crezut niciodata ca ar putea deveni intelegatori la cat erau de absurzi reci si 'tirani'. Da iti spun ca oricine, da oricine pe lumea asta poate fi convins. Trebuie sa te impui! Le spui ca tu tii f mult la baiatu ala si nu accepti sa il pierzi din cauza ca sunt ei batuti in cap! Eu asa le-am zis. Zile in sir ne-am certat, dar eu am tinut-o pe a mea. Le-am dat tot felul de exemple, ca prietenele mele au iubit de mult timp si parintii sunt d acord.sau am insinuat ca ori ma lasa, ori plec de acasa. Asta dupa ce i-am amenintat ca atunci cand termin facultatea n-o sa ma mai vada si o sa-i urasc for ever! Acum s-au impacat cu gandul. Iti doresc multa bafta! Tu alegi cum vei proceda dar sa tii minte un lucru: cu cat esti mai cuminte/intelegatoare/incerci sa le faci pe plac, cu atat vor deveni si mai exigenti si vor vrea tot mai mult de la u. Pupici:*:*
Buna. Sincer nu stiu ce sa-ti zic...fii tare, lupta pentru ceea ce iti doresti. Dar ai grija, un iubit azi il ai, maine s'ar putea sa nu-l mai ai. Gndeste'te bine la ce vrei cu adevarat, la ceea ce este mai bine pentru tine. Si parintii mei sunt stricti cu mine, nu prea ma lasa afara, etc. Am 15 ani. Cand am avut primul iubit adica la 14 ani, i'am spus mamei mele si o zis ca "bine". Dupa ce m-am despartit de el o inceput cu morala ca ea are dreptate si ca nu merita sa mai am prieten doar dupa ce intru' la facultate. In am auzit era sa mor acolo. Deci mna. Daca ar mai fi sa am, nu i'as mai spune. La toamna trec in clasa a 10-a. Iti dai seama ce aiurea. Toata lumae are prieten/a numai eu nu.
Oricum.
Tu ai grija de tine, vezi ce faci. Este o vorba: "Nu da cioara din mana, pentru cea de pe gard!"
Daca vrei sa vorbim mai multe, scrie'mi intr'un mesaj privat si iti dau id meu.
Pa, pa.
Bafta multa:*:*
Te inteleg perfect! Acum ceva vreme si eu am fost in aceeasi situatie doar ca la mine faza cu "ascunsul" de parinti a durat 2 ani. Tu ar trebui sa povestesti cu paintii tai si sa le zici punctele tale de vedere sa le explici ca nu toata viata ta se invarte in jurul lor. Daca doresti sa povestim, sati mai dau cateva sfaturi uite id-ul meu dulcikaaa2010
Vai crede-ma ca te inteleg perfect sunt exact in aceeasi situatie; ascund o relatie de un an si ceva; ai mei stiu cine este, il cunosc.am 17 ani si degeaba, nu am voie sa am prieten. si daca mi'ar da voie nu l'as aduce acasa dar as fi mai linistita ca nu trebuie sa mint cand plec de acasa sau sa ma ascund de vecini . n'are rost sa-ti spun cate certuri am avut si am fost pedepsita pentru ca m'au vazut cu el sau ca vorbesc prea mult la telefon sau pe mess, e groaznic.eu mai am putin si fac 18 ani dar degeaba pana nu intru la o facultate nu am voie, plus ca ar trebui sa fie un baiat dintr'o familie foarte buna, cu cine stie ce studii si cand spun prieten inseamna doar iesit impreuna nu vizite acasa deoarece trebuie sa te afisezi doar cu cel ce'ti va fi sot.prietenul meu ma intelege, nu m'ar lasa pentru nimic si in general ma descurc cu ambele parti doar ca apar situatii de genul:"trebuie sa mergem impreuna la ziua cuiva", "e ziua lui si nu pot sa merg", "Craciun, Revelion"... e foarte dificil mai ales pentru ca nu sunt motive:eu invat foarte bine la scoala si nu am alte probleme. am si alte restrictii fata de alte fete dar deocamdata nu m'au deranjat foarte tare dar se poate pe viitor sa fie mai rau. orice ai face nu renunta la el! eu una m-am gandit deja la viitor in sensul ca relatia noastra e atat de serioasa incat nu prevad alte problemecare ar putea duce la despartire si daca ar fi sa plec in alta parte la facultate el ar veni sa stea cu mine si poate incet incet ma's independiza de parinti. nici mie nu-mi place sa mint dar daca numai asa putem fi impreuna n'am de ales numai ca'mi pare rau de anii astia in care ar trebui sa ma distrez sa zambesc nu sa plang si sa ma ascund
sa ne spui ce ai rezolvad te pup :*
Mutubal întreabă: