Nu văd de ce ar fi... vârsta un impediment în calea iubirii a doi oameni.
Decât dacă o transformă acei oameni într-un impediment.
Pana in 5 ani eu zic ca e ok! Poate ca la inceputul relatiei ai avea ce sa inveti de la cel/cea mai in varsta,in scimb insa, odata cu trecerea anilor, se va simti diferenta fiindca varstnicul va deveni un bosorog, va avea alte idei, nevoi etc...
Buna, depinde de ce diferenta de varsta e vorba. Daca ne referim la 5-6 ani cred ca e ok, dar sa nu fim ipocriti si sa pretindem ca un barbat de 50 ani (eventual cu ceva banuti) traieste o iubire adevarata cu o pustoaica de 20 ani. Eu de exemplu n-am vazut o relatie adevarata intre 2 oameni cu o diferenta mare de varsta intre ei, unde ambii sa aiba situatii financiare asemanatoare (gen el sa fie un sofer de 50 ani cu 900ron/luna si ea o vanzatoare cu un salariu aproximativ la fel). Parerea mea.
Nu diferenta mare de varsta in sine, ci alegerea ta sau a partenerului de a va lasa influentati de parerea majoritatii, pe care mai mult ca sigur o stii.Ca uneori majoritatea are argumente bazate, eh...
Este doar când ambii parteneri nu s-au maturizat, transformându-se-n pedofilie. De exemplu, unul de 20 de ani să stea cu o copilă de 14 ani, chiar dacă nu vorbim de interese materiale.
Pentru a lega iubirea, ne referim la atracție și de admirație. În adolescență, diferențele de mentalitate-s mari de la vârstă la vârstă, de abia se dezvoltă personalitatea, există pericolul de a te lăsa foarte ușor influențat și păcălit.
Interesele diferă, în timp ce unul dă la facultate, celălalt învață chestii elementare pentru capacitate. Personal m-aș simți ca și când aș folosi jucăriile unui copil mic și să-mi și placă.
Iar cele care se simt protejate și speciale că le bagă unul mai mare-n seamă sper să... nu sper nimic, doar că mi se pare o idioțenie.
Mno,prejudecati si atat.
Prejudecati valabile mai mult in Romania.
Poate fi ''iubire''(wtf de ce am sppus asta?) dar poate domina interesul.sai pot fi amandoua
Plecat fiind, iti spun ca am prieteni/pritene ai caror parteneri sunt mai mici respectivi mai mari ca varsta.asa si? Ceva normal, nu ar trebuie sa fie o piedica.
Am avut relatii in care ea era mai mare si cu 15 ani.si cu 10 si cu 5 si cu 2, 3 ani si de varsta mea..si sincer? au mers mai bine alea in care diferenta era de 15.10.5.
Buna.
Se spune ca varsta nu conteaza deloc intr-o relatie, dar nu e asa.O diferenta de 5-6 ani e ok, da.de exemplu o diferenta de 10-15 ani, chiar nu e. Intervine batranetea. avem alta gandire, scopuri, teluri.e.t.c.
Sper ca te-am ajutat!
Depinde.
Adică un bărbat de 50 de ani să stea cu o fată de 20 este ceva ce mie personal îmi creează o aversiune de nedescris.
Dar o diferență de 5 ani, maxim 10, eu zic că e ok.
Și aici mă refer dacă vârsta partenerului mai tânăr este de gen 18-20 de ani. Dacă este mai tânăr, se schimbă datele problemei (13 ani cu 18 ani = nu, categoric nu, oh Doamne ce oroare).
Acuma sunt subiectivă, dar fiecare crede ce vrea și face ce consideră că este bine pentru el.
Oricum, fetele întotdeauna se uită la băieți care sunt mai mari decât ele (mă dau pe mine ca exemplu, eu am aproape 23 de ani și prietenul meu are 28, avem o relație stabilă fără certuri fără probleme fără nimic și ne vedem liniștiți de ale noastre, de facultate, muncă, și tot așa).
Depinde cat de mare este diferenta dintre cele doua persoane si de varstele acestora.
20 ea respectiv el 36
Este vb de 16 ani de diferenta si nu nu este vorba de interes material
Eu nu am nimic impotriva daca ai persoana potrivita care sa te intelegi si sa te completezi e totul ok
Da este pentru ca nu poti sa te indragostesti de un om de 50 sau60-70-80 iar tu sa ai 15-18 ani
anonim_4396 întreabă:
KatiMe27 întreabă: