Cel mai indreptatit raspuns ti-l poate da medicul care ti-a facut chiretajul, el stie cel mai bine.
Normal ar fi sa faci o pauza ca sa te vindeci, macar 10 zile. Daca faci sex protejat indiferent cand, nu are ce sa se intample.
Mai bine asteapta macar 3 saptamani. Da-i organismului timp sa se refaca! Se poate si mai devreme, dar cu mare grija pentru ca esti foarte sensibila!
Daca a avut loc in primul trimestru de sarcina, 7 zile de pauza. Insa, chiar la cateva zile dupa avort poti ramane iarasi gravida daca nu te protejezi. Asa ca folositi o metoda de bariera. Daca avortul a fost spontan in trimestrul 2, se recomanda 4 saptamani de pauza.
Pauza OBLIGATORIE e 4 saptamani, daca nu chiar 6 saptamani. Chiar relatiile sexuale protejate iti pot da leziuni grave ale uterului si infectii fiindca colul uterin est deschis dupa chiuretaj. Da-ti timp sa te vindeci, ai o viata intreaga inainte alaturi de sotul tau.
Va multumesc nu cred ca am sa mai fac sex prea curind dupa exeperienta cu avortul parca m-am speriat destul de mult. nu aveam decit o luna de cind eream gravida nu aveam mult slava domnului ca mi-am dat seama la timp
Medicii recomanda o pauza de 2 saptamani. acolo a avut loc o interventie chirurgicala. Apoi trebuie neaparat sa te protejezi... ceva vreme. cred ca pana la prima menstruatie colul este deschis si exista posibilitatea de a ramane gravida foarte usor.