Dragostea pura... dragostea sincera... dragostea care izvoraste din suflet... dragostea care te mistuie... da, e sublima, e iremediabila si de neoprit. Din pacate insa, uneori... cineva sau ceva i se impotriveste si asta poate fi tragic...
Uite, impletirea dintre tragic si sublim. Cei care iubesc sau au iubit, vor sti ce-nseamna: Romeo And Juliet - What is a youth
http://www.youtube.com/watch?v=89BwSqKfpQU&feature=related
Inca un clip, o vioara pentru un inger: Andre Rieu (Love Theme From Romeo & Juliet)
http://www.youtube.com/watch?v=dHyR4ZzA2R0&feature=related
Si "Vangelis - rachel's song"
http://www.youtube.com/watch?v=S5wJyLFnxNk
Buna, nu mereu se intampla asa, trebuie sa fie o iubire mai presus de orice, trebuie sa fie prea mare iubirea din partea ambilor parteneri, dar din pacate mai rar, acum de multe ori oamenii pun pret pe alte chestii decat dragostea, multi se joaca cu ea, multi nu pun deloc pret... dragstea chiar poate invinge orice daca e adevarata si esti in stare sa faci orice pentru pers iubita si ai ajunge sa faci multe sacrificii si compromisuri, mai rar!
Nu mereu, sa stii. Adesea dar nu mereu. Ti-o spun din experienta.
Psihoyounger
Nu stiu daca aceasta poate fi o afirmatie... ca inving totul...
suntem creati din iubire dar mai sunt lucruri care dragostea, din pacate, nu le poate face. pot sa te asigur ca ura poate distruge dragostea dar sa invinga dragostea intodeauna... nu chiar.
pot sa spun sa cred in destin, in suflete destinate sa fie impreuna si, ca daca e sa te intalnesti cu "acel cineva", se va intampla
Eu zic ca DA! dragostea invinge orice. Si o dragoste adevarata nu o uiti usor. Eu am fost despartita de prietenul meu un an de zile... mi-a gresit si el i-am gresit si eu... ne-am iertat si am uitat tot raul pe care ni l`am facut pentru ca ne iubim! si am invatat sa renuntam la orgoliu si ambitie si sa lasam de la noi pentru ca e mai bien asa. si acum suntem pe deplin fericiti
In cazul meu dragostea invinge tot....Cu ajutorul dragostei poti trece peste clipele grele mai usor fiindca e cineva acolo care te sustine si te incurajeaza: "Lasa iubita ca trecem si peste asta!"
Da. din punctul meu de vedere invinge.eu stau cu prietenul meu de aproape 5 ani.ma prezentat parintilor lui(mai exact mamei lui la inceput)dupa 2luni.la prima intalnire cu ea totul era ok, pana si eu m-am mirat. dar pe parcurs si-a aratat coltii.ca toate mamele de baietii de altfel.prietenul meu sta la oras iar eu la tara, din cauza acestui lucru a fost impotriva mea de la inceput...in mintea ei fetele care erau de la tara le cataloga curve s.a...la si intrebat pe priet meu daca s-a culcat cu mine, si daca am fost virgina...de fiecare data cand venea la mine el era nevoit sa minta pentru a putea sa ia masina tatalui sau(nu avea masina sa proprie la inceput) ca sa vina la mine. dar cum avea anumite cunostinte la mine in comuna ai lui au aflat ca la sfarsit de saptamana dupa ce termina cu serviciul venea la mine...eram sunata cu nr ascuns de catre mama si sora sa, imi cereau sa-l las in pace si multe lucruri de genu asta. el nu mai avea pace cu mama lui mai deloc, nu era zi in care sa nu se certe cu ea din cauza mea...eu ca sa-l scutesc de toate lucrurile de genu cu ai lui, i-am spus ca e mai bine sa punem punct relatiei noastre.nu ma simteam deloc bine stiind ca el se cearta cu ai lui din cauza mea.
el nu a fost de acord cu decizia mea, s-a dus la ai lui si le-a spus ca el isi face bagajul si pleaca de acasa.ca se muta la mine, pentru ca numai rezista sa se certe in fiecare zi pentru niste lucruri fara sens... din acea zi totul s-a schimbat cu ai lui, au vazut ca nu au cum sa ne desparta orice ar zice despre mine. daca nu ma iubea cu adevarat nu renunta la parintii lui pentru mine, acum suntem logoditi peste 2 ani avem nunta si suntem happy .eu pe ai lui ii respect atat timp cat ma respecta, nu am cum sa uit tot ce au facut impotriva mea desi acum se poarta cu mine ca si cum totul ar fi fost ok de la inceput.
1 Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sint o arama sunatoare sau un chimval zinganitor.
2 si chiar daca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta asa incit sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sint nimic.
3 si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
4 Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mindrie,
5 nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se minie, nu se gindeste la rau,
6 nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar,
7 acopere totul, crede totul, nadajduieste totul, sufere totul.
8 Dragostea nu va pieri niciodata. Proorociile se vor sfirsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfirsit.
9 Caci cunoastem in parte, si proorocim in parte;
10 dar cind va veni ce este desavirsit, acest in parte" se va sfirsi.
11 Cind eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gindeam ca un copil; cind m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc.
12 Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.
13 Acum dar ramin aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
Depinde. Multi spun ca nu e adevarat insa nu inteleg cu adevarat semnificatia acestor vorbe. Dragostea in stare pura e ca un anestezic permanent. Asta daca ambii parteneri simt la fel. De cele mai multe ori un partener se implica mai mult si acela sufera mai mult. Ce te loveste si te doboara in alte conditii cand iubesti te intareste. Asta inseamna. Practic atunci cand nu iubesti privesti cu jind la dragostea celorlalti si ai spune oricand ca nu exista una mai mare. Atunci cand iubesti orice traiesti tu ti se pare fabulos, fara termen de comparatie. Practic iubirea este o masca. Ea este cea care face pe romantici sa vada lumea cu alti ochi, mereu frumoasa. Daca lumea e urata, fiti siguri ca romanticii vor inventa frumusetea ei pentru ca sa fie cunoscuta drept frumoasa. Dar dupa cum spun eu mai bine traiesti visand decat sa visezi ca traiesti. Pentru ca fara a inventa acele frumuseti te complaci in universul tau prescris de un pictor orb. Iubirea e acel sentiment care iti readuce vederea. Multi spun ca atunci cand iubesti esti orb, dar totodata iubind vezi ce nu vedeai inainte. Devii mult mai profund. Eu iti vorbesc din proprie experienta si potrivit conceptiei mele
In general dragostea invinge orice. Dar trebuie sa fie vorba de o dragoste adevarata, nu din interes. Cunosc cazuri, chiar in viata mea am observat ca o dragoste adevarata poate sa invinga orice probleme. De asta am devenit mai optimista Scuze ca nu iti povestesc ca sa vezi si tu ce poate sa faca o dragoste adevarata, dar sunt chestii persoanale si nu as vrea sa le afle toti
Iubirea exista pentru multi oameni dar nu si pentru mine am avut lanaga mine o persoana care ma iubea cu adv si n-am stiutso pretuiesc, nu i-am simtit lipsa cat timp l'am avut si cand l'am pierdut din vina mea atuncea am realizat ca il iubesc enorm mai mult decat pe parinti mei si am suferit dupa el fft mult timp si inca sufar. am avut o sarcina de care el nu stia si am avortat singura el nici acum nu stie nu am vrut sa-i spun. pur si simplu de cand nu mai suntem impreuna m-am inchis in mine si m-am schimbat radical... si acum sunt cu o persoana la care nu tin desi eu ai spun ca il iubesc dar sunt niste vorbe. iubirea nu se zice iubirea se simte.eu am facut o greseala mare el mia aratat ca ma miubeste pe cand eu lui nu am vrut sai arat pentru ca mi-a fost frica sa nu-l pierd si sa si'o ia in cap adica ceva de genu,, lasa ca ma iubeste proasta si ma iarta''