Nu exista anticonceptionale marca sau tip antibaby, asa ca trebuie sa ne spui ce preparat ai luat. In plus, aceste preparate nu se iau dupa cum scrie pe ambalaj, ci numai dupa cum recomanda ginecologul dupa un consult. Nu cred ca sunt permise la 15 ani. Asadar, ai toate sansele sa nu fi avut nici un efect pozitiv (adica sa permita sarcina sa se instaleze), dar sa fi avut efecte negative. Aceste sangerari nu sunt normale si nici neimportante, ele semnifica o problema serioasa. Dupa cum stii, pilula de a doua zi este o bomba cu hormoni, recomandata a fi luata maxim o data pe an, preferabil o data in viata, obligatoriu la femei dupa 18 ani. Riscurile la care te-ai expus sunt incalculabile, e posibil sa ai efecte adverse atat de severe incat sa te mutileze definitiv (pierderea uterului, cancer de uter sau ovar, infertilitate definitiva). In speta, nimeni nu-ti poate spune cu adevarat fiindca nu s-au facut teste cu aceste pilule la fetite de 15 ani. Toata viata ta vei trai de-acum inainte in incertitudine. Ca sa limitezi pe cat posibil efectele adverse, trebuie sa mergi urgent la ginecolog si inca la unul foarte bun. Ti-as recomanda internarea intr-o clinica de ginecologie mare (dintr-un centru universitar), unde sa stai sub tratament si observatie pana se opreste sangerarea si se lamureste daca esti sau nu insarcinata. Apoi o sa mai faci tratament si vei mai face consultatii frecvenet macar 3-4 ani, pana la stabilizarea starii tale. Nu amana momentul, maine trebuie sa ajungi la un ginecolog foarte serios.
La aceasta varsta ciclul menstrual este neregulat. Te-as sfatui sa folosesti prezervativul de fiecare data pentru a evita surprizele neplacute.Probabil cand ai avut contactul sexual ciclul inca nu se terminase sau genul acesta de anticonceptionale ti-au dereglat de tot menstruatia. Un consult la un medic ginecolog ar fi cel mai indicat pentru ca iti poate recomanda si metodele de protectie cele mai bune.Ai grija de tine, esti inca la o varsta frageda!
Nu iti suporta corpul acele anticonceptionale, si eu in trecut am folosit prim adata rigevidon si aveam scurgerii rozii apoi cu sangerare, incearca alte medicamente sau intreaba medicul de familie
Dumnezeule brigaela ma dat pe spate postul tau!
draga ade nu te panica. ceea ce ai tu se numeste spotting de la anticonceptionale[numite si antibebe, nu este gen antibebe e acelasi lucru] corpul are nevoie de aprox 3 luni sa se obisnuiasca cu pilulele si se produc anume dereglari sangerari cum ai tu sunt cele mai frecvente, dureri de sani, somnolenta etc. daca nu iti trec in trei luni consulta medicul. pastilele nu le iei dupa actul sexual. le iei inainte in prima zi de menstruatie. daca nu incepi din prima zi de menstruatie pastilele isi fac efectul abia dupa o saptamana.
Si eu am avut si m-am panicat, m-am stresat ingrozitor din cauza celor ca tine. eu ii numesc psihopati. am fugit la doctor ca sa-mi spuna ca e o reactie adversa pana mi se obisnuieste corpul cu hormonii. deci fetelor...calm si cu treaba buna!
[ m-am uitat la raspunsurile mele si am vazut ca cel de mai sus fusese corectat gramatical. eu nu respect ortografia pe net, fac administratorii lucru asta?]
Andrei5001737 întreabă: