Majoritatea oamenilor nu ştiu ce se întâmplă în timpul unui avort. Nici femeile care au avortat nu ştiu că de fapt au omorât un copil. Ele "au auzit" că de fapt până în luna a treia este doar un ghem de celule şi nu un om adevărat.
Mamelor! După 8 săptămâni când se efectueză avortul, copilul are deja toate organele formate. Simţurile sunt prezente: ei simt durerea şi avortul devine un măcel.
Le bate inima dar apoi se opreşte când va fi rupt în bucăţi prin chiuretaj sau prin aspiraţie
Dr. Iuliana Baltes: In Romania, intreruperea cursului sarcinii e permisa pana la 14 saptamani. Tinerele, adolescentele sub 18 ani nu au nevoie de consimtamantul parintilor pentru a efectua o intrerupere de sarcina intr-o unitate spitaliceasca.
TopSanatate: Ce se intampla dupa avort? La ce complicatii se poate astepta femeia care tocmai a trecut prin experienta unui avort?
Complicatii imediate:
hemoragia uterina;
perforatia uterina;
leziunea cervicala;
complicatiile cauzate de anestezie;
embolismul;
nasterea unui fat viu.
Complicatii precoce:
infectia.
Complicatii tardive:
anomalii menstruale;
infertilitate;
avortul spontan;
prematuritate;
imunizare Rh;
efecte psihice
Dovezile despre faptul ca fatul simte durerea în timpul avortului par sa fie destul de clare si convingatoare. Gânditi-va la aceasta declaratie facuta în unul din jurnalele britanice de medicina: "Încercati sa împungeti fatul cu un ac si veti vedea ce se întâmpla. El va deschide gura în semn de strigat si la fel va încerca sa se ascunda de acest ac. Încercati sa împungeti un fat de 8 saptamâni în palma mâinii.
El va deschide gura si îsi va retrage mâna. La fel schimbarile în bataile inimii si miscarea fatului sugereaza ca manipularile intrauterine sunt dureroase pentru fat." Mai mult ca atât, fatul care se dezvolta are amprente digitale unice, care îl fac sa fie de fapt unic. Putem sa discernem ochii lui, urechile, degetele, nasul si gura. Ceea ce noi vedem ne spune ca de fapt acesta este un copil care creste si se maturizeaza. Aceasta nu este o bucata de protoplasma; ci un copil în uter.
De la actul sexual sau de cand afli ca esti gravida? Cand afli ca esti gravida, mergi la ginecolog si te programeaza. Dureaza cam jumatate de ora-o ora, stai peste noapte sub supraveghere, apoi timp de o saptamana trebuie sa eviti efortul, in primele 48 de zile sa fie cineva pe langa tine, sa te ajute. Complicatii... Daca il faci intr-o clinica, riscul de a te infecta e mic. Sangerari in primele zile, dureri, o stare emotionala precara. In concluzie, daca ti-ai facut testul si esti insarcinata, mergi la ginecolog pentru a confirma o sarcina, a-ti expune optiunile si a te documenta in legatura cu ce inseamna o intrerupere de sarcina.
Intai trebuie sa stii sigur ca esti insarcinata, pentru asta trebuie sa treaca cam 3 saptamani de la conceptie. Apoi esti obligata ca macar cateva saptamani sa te gandesti daca chiar vrei sa-ti omori copilasul. Stii, din momentul conceptiei, tu devii mamica. Vei fi mama toata viata ta, doar ca tu poti alege daca vei fi mama unui copil viu sau mama unui copil mort. Asadar, apreciez ca la minim 5 saptamani de la conceptie se face un avort.
Complicatiile avortului sunt multiple, cea mai frecventa fiind sterilitatea permanenta. In plus, hemoragii si infectii care iti pot ameninta viata sau pot impune histerectomie totala (scoaterea uterului). Durata unui avort este de cam 20 de minute si se face, de obicei, in cursul unei internari de o zi.
Prima data trebuie sa te asiguri ca esti insarcinata, apoi sa te gandesti la ceea ce vrei tu de fapt.Cam pana la 3 luni poti face avorutul. Pot aparea mari complicatii, poti face hemoragii, perforatii, infectii etc.Eu sper ca vei face ceea ce e mai bine pentru tine.
Draga Sorina,
Eu zic sa te gandesti bine la ceea ce faci.Ma gandesc ca probabil iti e greu sa cresti un copil, insa avortul este un pacat, o crima pe care o vei regreta toata viata. O crima te urmareste toata viata.Si mama mea a facut avort(copilul ar fi trebuit sa fie baiat), si s-a intamplat de mai multe ori sa viseze noaptea ca era gravida, si ca era baiat, si s-a cam speriat(s-a gandit imediat ca e din cauza a ceea ce a facut). Eu te sfatuiesc sa mergi la un psiholog(daca iti permiti), sau mai bine la un preot(el este cel mai in masura sa te sfatuiasca). Roaga-te si lui Dumnezeu sa te ajute. Te rog sa nu faci aceasta mare greseala, care sa te urmareasca toata viata.Eu am lasat un caine sa fie calcat de masina(caci atunci cand am vrut sa-l iau in brate, s-a repezit la mine. Apoi m-am facut ca-i dau mancare, in speranta ca va pleca din acel loc.Insa nu a vrut, si... l-a calcat masina sub privirile mele). Si acum regret, desi asta s-a intamplat cand aveam 14-15 ani.Asa ca te rog sa te gandesti bine!
Http://jurnaldeavort.blogspot.com/
Pentru ca asta nu ma face mai putin om...pentru nu am o alta solutie viabila...
Acum o saptamana mi-am inceput viata sexuala, am17 ani.si nu ne-am protejat, si astazi mi-a venit menstruatia...si vreau sa aflu daca sunt gravida? daca iau pilule sunt capabile sa intrerupa o sarcina?
Poti face avort pana la 3 luni.Eu inteleg ca nah este o crima, dar nu vi se pare o crima parintii care au copii si ii abandoneaza, sau nu ii doresc si copilul ramane marcat pe viata. Ce vrei sa nasti un copil nedorit.sa il dai spre adoptie? Nu oricine e facut sa fie parinte! Mai bine documentati-va in privinta metodelor antconceptionale si dc doamne fereste ai ramas, fa ce crezi ca e mai bine pentru tine, nu pentru altii, nu pentru conceptiile oamenilor sau religie!
Icand aud o femeie ca vrea sa faca un avort mi se face negru inaintea ochilor eu vreau sa fac un copil si incerc de 2 anii. insa in astia 2 anii am avut 2 avorturii spontanii. tu iti dai seama cata durere poate avea o mama in momentul in care face un avort nedorit imagineazati ala dorit.cred ca esti incostienta
Hai sa va intreb o chestie de un pic cap si un gram de logica, hai sa lasam religia si opiniile altora deoparte si sa ne punem in situatia fatului aluia la adolescenta in cazul in care este nascut, ce ar prefera fiecare? sa fi avortat sau sa stii ca esti un copil nedorit si ca parintii tai sa nu te iubeasca asa cum tear iubi daca ai fi un copil dorit? v-ati gandit vreodata la chestia asta?
da, orice actie are reactie, si sunt de acord ca sarcina ar trebui pastrata, dar sunt mii si mii de cazuri in care este foarte bine ca avortul exista! eu sunt baiat, si sincer... daca as fi fata, si as fi in situatia asta... cred ca as prefera sa omor acel fat decat sa-l vad peste cativa ani ca sufera din cauza greselilor mele, da simte in momentul avortului, are viata, il omori efectiv... il faci pilaf in adevarat sens al cuvantului, dar acel fat inca nu are constiinta si nu poate gandi si asta e o diferenta foarte mare din a fi fat si copil nascut!
sa se puna fiecare in postura fatului si sasi dea cu parerea, ce ar prefera, sa fie adoptat sau sa fie abandonat de mama lui care i-a dat viata, sau sa fie omorat atunci cand el nu stia nici macar cum e sa respiri?
FIECARE FACE CE VREA, ASTA E DREPTUL FIECARUIA CARE NU POATE FI LUAT, DAR SA NU UITAM, "EVERY ACTION HAVE REACTION", DACA O FACI, O FACI CU MANA TA, ASA CA GANDESTETE INAINTE SA FACI CEVA, INAINTE DE TOATE, ADICA INAINTE DE CONCEPERE!
Sunt fata dar mi se pare korect ceea ce spune anonim de sex baiat. dc nu stiu poate ca sunt mai baietzoasa eu de felul meu. korect daca se intampla sa ramai gravida la 18 ani de ex si parintii tai ink nu stiu si nu le spui din motive personale(frica, rusine, teama, etc); preferi mai bine sa afle dupa ce deja e tarziu si dupa ce sunt konstientzi ca fetita lor kuminte ioa facut de ras sau preferi sa faci un avort sa tai o bukta de carne vie care nu simte nik.nu stiu daca un copil chiar simte la 8 saptamani totul, deoarece el nici cand se naste nu vede si nu aude nu stiu cat timp dar mite cand e pe uter o bukta de carne.si un avort nu creck vreo femeie il face pentru ca vrea il face pentru ca e nevoita in vreun fel de kineva, de situatia materiala sau mai stiu eu.Niki o femeie nu ar vrea sa isi omoare kopilul acum sincer toate stim asta, o fi pacat dar chestia asta e din intamplare nu din vointza.Nu crec ca vreo femeie ramane gravida pentru ca vrea sa ramana si apoi sa faca avort sa omoare kopilul, nu ramane din greseala.asta e ganditi-va bine la ceea ce vreti sa faceti.
Ba handicapatilor nu e bine nici cum nici sal omori cat e fat nici dupa ce naste ca vezi tu cati copii is abandonati deapulea in pungi si in containere ba handicaptilor si eu is intr-o dilema acum da ma voi ati vazut ce se intampla cu fatul ma handicaptilor cum il face ca si carnea tocata il rupe in bucatii sau cealalta metota cu pastile pai cei ala ma caine sa se sfarame intre muschi uterului... daca l-ai facut asta este ori iti vine mintea la loc si esti serios ori pleci si o lasi balta pe fata ca ea va fi distrusa pshihic pe viata daca are ceva in cap daca nu are cu atat mai bine ...io asa am hotarat desi vor exista pierderi mari din ambele tabere. ca mai bine il tin si va fi greu ca bani se castiga greu da decat sa am pe constiinta faptul ca is un complice la o crima a unui copil care bietu mno din greseala da greseala mea exista deci e greseala mea eu o s-o repar eu voi avea grija sa fie reparata nu cal omor si gata ca de aia ai constintza