| ontyk a întrebat:

Dupa cat timp se poate folosi testul de sarcina de la ultimul contact sexual ne protejat? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| madutza_ubytzik a răspuns:

Buna! Testul de sarcina se face la 3 saptamani de la cotactul sexual neprotejat asta pentru ca precizia testului sa fie de 99%! Succes! Pa Pa

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poti incepe cam la 10 zile, dar trebuie sa stii ca siguranta lor la 10 zile e de cam 10%. Adica daca este pozitiv, esti insarcinata, daca iese negativ, nu inseamna absolut nimic.
Ca testul sa atinga siguranta indicata pe ambalaj, trebuie facut la minim 21 de zile de la contact din urina de dimineata sau la minim 24 de zile de la contact din urina de peste zi si, daca e negativ, repetat obligatoriu peste 3 zile in aceleasi conditii.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Vreau sa dau o explicatie suplimentara: intotdeauna un test de sarcina negativ trebuie repetat, fiindca daca e facut prea devreme, poate fi negativ chiar daca esti insarcinata.
Am o colega care isi dorea copil. A avut un contact sexual intr-o zi fertila si apoi, la 20 zile de la contact a facut un test de sarcina din urina de dimineata. A fost negativ, dar ginecoloaga i-a spus sa il repete peste 3 zile (deja ii intarziase menstruatia 5 zile). A repetat testul dupa 22 de zile de la contactul sexual neprotejat si a fost pozitiv. Era insarcinata, desi cu doua zile inainte testul fusese negativ (in ziua 20 de la contact).

| tarja a răspuns:

Poti sa il folosesti in momentul in care simti greturi sau simti ca ceva nu e in regula cu tine!
Si inca un sfat. Asta nu prea e discutie sau mai bine spus un mesaj care se lasa pe google pe orce blog il vezi la nimereala.
E mai bine sa vorbesti cu cineva apropiat tie, Bafta!

| Ciupy_2848 a răspuns:

Din cate stiu eu, dupa 1 zi...

| rserpu a răspuns:

Dupa 24 ore, ai rezultate de 100%. Probabil si dupa 12, nu mai stiu, dar dupa 24 ore precis. Apropo, te sfatui s-o faci dupa 72 ore, caci spermatozoizii supravetuiesc pana la 72 ore. Bafta in ceea ce tintesti happy

| brokencyde a răspuns:

De ce trebuie repetat din nou peste 3 zile? ca doar e negativ, nu?